Magasinet M!

29-årige Frederik laver action-figurer af genbrug: Sælger dem for 3.600 kr. stykket

Genial hobby!

Hvad Uffe Elbæk, Ole Wedel og Sofie Linde har til fælles? Well, de er alle blevet fortolket som actionfigurer af den 29-årige kunstner Frederik Emil Pallesen. 

En action-figur fra Frederik Emils hænder går for op til 3600 kroner på eBay og det har DBA Guide teamet samlet op på. 

Interessen for Frederiks action-figurer er stor! Og netop interessen har stor betydning for, hvad figurerne koster. Frederik sælger nemlig sine små kunstværker gennem eBay, hvor potentielle købere kan byde på de finurlige statuetter.

At Frederik sælger figurerne på eBay har et særligt formål. For på den måde er det nemlig andre, der bestemmer prisen, fortæller Frederik:

"70 kr., 72 kr.! Det er sjovt at se, hvordan prisen lige så stille stiger," siger Frederik begejstret til DBA Guide.

ANNONCE
Figuren, der forestiller Wandy Thyskæg, solgte Frederik for hele 3.600 kroner på eBay. Foto - DBA Guide. - 29-årige Frederik laver action-figurer af genbrug: Sælger dem for 3.600 kr. stykket Figuren, der forestiller Wandy Thyskæg, solgte Frederik for hele 3.600 kroner på eBay. Foto - DBA Guide.

Den seneste solgte figur - som også er den figur, der har indtjent mest - kom helt op på 3.600 kr. Figuren forestiller Wandy Thyskæg fra ’Casper & Mandrilaftalen’.

Så stor er Frederiks fortjeneste på kunstværkerne

En action-figur til 3.600 kr. Og så er den tilmed fremstillet af gammelt legetøj. Frederik, der selv former og maler figurerne, bruger nemlig gamle legetøjs-figurer som fundament for sine kreationer. De gamle, originale action-figurer køber Frederik på DBA og diverse loppemarkeder for en flad 10’er stykket.

ANNONCE
Frederik finder stor inspiration i spil, film og serie fra sin barndom. Foto - DBA Guide. - 29-årige Frederik laver action-figurer af genbrug: Sælger dem for 3.600 kr. stykket Frederik finder stor inspiration i spil, film og serie fra sin barndom. Foto - DBA Guide.

Frederik genbruger på livet løs
Når de gamle action-figurer flytter ind hos Frederik, bliver de skilt ad. Efterfølgende samles de forskellige dele på ny, så fundamentet ligner den nye figur mest muligt.

Sommetider er de originale action-figurer i en dårlig stand, når Frederik overtager dem, men det er ikke et problem.

"Hvis en tommelfinger eller et skridt er knækket på figurerne, reparerer jeg det."

Når skelettet er samlet på bedste Frankenstein-manér, finder Frederik modellervoks og maling frem. Og så er der ellers gang i den helt store makeover.

ANNONCE
Kan Uffe Elbæk være en action-figur. Ifølge den 29-årige kunster Frederik, er svaret ja. Foto - DBA Guide. - 29-årige Frederik laver action-figurer af genbrug: Sælger dem for 3.600 kr. stykket Kan Uffe Elbæk være en action-figur. Ifølge den 29-årige kunster Frederik, er svaret ja. Foto - DBA Guide.

Derfor er figurerne blevet så populære

"Folk er helt vilde med de legetøjsfigurer, som de selv er vokset op med," fortæller Frederik med stor begejstring i stemmen til DBA Guide.

I forlængelse af ovenstående fortæller Frederik, at det også er kombinationen af de originale action-figurer og de velkendte karakterer fra opvæksten, der forklarer den store interesse i værkerne.

ANNONCE
Alti Alti-manden har en særlig plads i Frederiks hjerte. Det er nemlig den første action-figur, Frederik bragte til verden. Foto - DBA Guide. - 29-årige Frederik laver action-figurer af genbrug: Sælger dem for 3.600 kr. stykket Alti Alti-manden har en særlig plads i Frederiks hjerte. Det er nemlig den første action-figur, Frederik bragte til verden. Foto - DBA Guide.

Den første figur blev skabt med inspiration fra YouTube

"Jeg havde en tanke om at lave alle de sjoveste klip fra YouTube"

Og sådan blev ’Alti Alti’-manden til en action-figur. For han er en personlig favorit, fortæller Frederik, der også så en sjov udfordring i at lave ham - særligt på grund af hans hårpragt.

Siden den første figur fik ben at gå på, har der været fart over feltet. Det har medført, at Frederik netop har valgt at gå fuldtid med sin kunst.

ANNONCE
Hvad har Sofie Linde og Ole Wedel til fælles. De er begge blevet forvandlet til action-figurer. Foto - DBA Guide. - 29-årige Frederik laver action-figurer af genbrug: Sælger dem for 3.600 kr. stykket Hvad har Sofie Linde og Ole Wedel til fælles. De er begge blevet forvandlet til action-figurer. Foto - DBA Guide.
Del

Seneste nyt