Magasinet M!

3 dejlige øl-løsninger

Der finder få ting, der er bedre end en old skool kold øl... det skulle da lige være et skrald. Men det betyder ikke, at der ikke er mennesker derude, der ikke arbejder på at gøre øloplevelsen endnu bedre. Her er 3 gode eksempler på gadgets, der bare presser øllen op i en endnu højere liga.

3 dejlige øl-løsninger

Af: Morten Greve

Øl - nedkølet på rekord-tid

Det er dejligt, at der stadigvæk er amerikanere, der bruger deres tid på ting, der giver livet bedre - som f.eks. bryggeriet Miller, der har været med til at redesigne øldåsen. De vil i fremtiden bruge noget, de kalder 'Cold Can' (kold dåse).

Det lyder og ligner noget fra en science-fiction film, men det skulle være ganske vist: En øl-dåse, der kan nedkøle sig selv med minimum 15 grader på kun 3 minutter. Det betyder, at du altid vil kunne have køleskabskolde øl ved hånden, lige meget om du er på fisketur, på stranden eller på festival.

Et sindringt system suger varmen ud af beholderen - og kan altså sænke temperaturen på din øl på ingen tid. Øldåsen er dog forholdsvis high-tech, så derfor vil øl i denne form være forholdsvis dyrere, end øl i den gamle type dåse. Det kan vi ikke li'. Men til gengæld kan vi godt lide tanken om at prale med nedkølede øl på midten af Festivalpladsen på Roskilde, når resten af rosset må patte på deres halvlunkne flaskeøl.

Du kan se den smarte opfindelse her

Øl - når der ikke er mere tilbage

Også på de amerikanske universiteter er øldrikkerne et kreativt folkefærd - og på Cornell University har to studerende udviklet en trådløs løsning, der gør livet lettere for både tjenere og gæster på et værtshus ? en kandemonitor.

I USA køber man ofte en pitcher of beer - en kande øl, som man enten drikker alene eller skænker rundt på bordet til den er tom. Afhængig af selskabets opbygning bliver kanden tømt hurtigt eller langsomt. Cornell-kanden er bygget på en sådan måde, at den advarer serveringspersonalet, når kanden er ved at være godt tømt, så de kan nå at rette op på den fadæse og hurtigt fylde kanden op med nyt, friskt øl til glæde for publikum.

Og så sparer man tid med at stå i kø foran baren.

Du kan se den smarte kande her

Øl - når du gerne vil skåle med din bedste ven i Moskva

På MIT Media Lab på Massachusetts Institute of Technology er der mange seriøse forskere, der sætter godt skub i den globale teknologiske udvikling.

Derfor er det kun rigtigt, at man der finder studerende, der har udviklet et krus, der giver helt nye muligheder for at holde kontakt, skåle med dem man holder af, og lave nye former for drukspil, hvor man kan drikke med hinanden, selvom man ikke er samme sted.

Kruset er bygget, så den lægger mærke til hvordan man holder kruset, hvor meget væske, der er i kruset og om man drikker af det. Kruset er trådløst forbundet med et andet krus, hvor den tilsvarende krusejer kan sidde et andet sted i verden og kan følge med i om man drikker, om ens læber rører kruset eller om man skåler. Det kan enten være meget intimt/romantisk ? eller også en rigtig god undskyldning for at mobbe dine globale venner med deres manglende alko-udholdenhed.

Du kan se kruset her

ANNONCE
Del

Seneste nyt