Magasinet M!

33-årige Martin har bygget sit eget gaming-setup af brugte dele

Martin har sparet penge. Mange penge. Det er nemlig både billigere og bedre at bygge sin egen gamer computer. Sådan kan du nemlig sikre dig, at din computer lever op til dine krav. Martin forklarer her, hvordan han gør.

Der er stigende global interesse for E-sport, og du vil også gerne ind på banen og kæmpe. Men det kræver en gamer pc. Ikke bare en normal computer, men én, der tænker så hurtigt, at du ikke når at blive skudt, inden du har fået musen til at dreje dig i spillet. 

33-årige Martin Nielsen har bygget sig en hurtig én. Og så er den billigere end, hvis du køber den fra ny. For hans er bygget af brugte dele, og han guider dig til, hvordan du gør ham kunsten efter. Det skriver DBA Guide.

Ikke kun på grund af pengene: Derfor bør du bygge gamer PC’en selv

ANNONCE
33-årige Martin har bygget sit eget gaming-setup af brugte dele

"Nej, ellers tak."

Sådan lyder konklusionen fra Martin, når man spørger ham, om han ikke bare kunne have købt sin gamer computer fra ny. Og årsagen er ikke kun pengebesparelsen. Ved at bygge gamer PC’en selv, har også mulighed for at designe computeren, ligesom han syntes, den burde være.

"Der er altid én ting, du ender med at skifte, hvis du køber en færdiglavet computer. Og så skal du alligevel bruge flere penge" fortæller Martin til DBA Guide.

Disse ”ingredienser” skal du bruge til din gamer PC

Martin tegner og fortæller i videoen, hvad du skal bruge, hvis du vil lave din egen gamer computer. Men du kan også læse det her:

- Ram. Her anbefaler Martin dig at putte minimum 16 gigabyte ram ind i computeren. 

- Grafikkort. Du skal bruge et grafikkort med seks GB hukommelse og helst mindst en 1060-model, fortæller Martin. Han oplyser, at sådan et kan købesfor 1.200 kroner på brugtmarkedet.

Derudover skal din computer bruge en processer, også kaldet for ’CPU’ (Central Processing Unit”), headset, bundkort og en harddisk. Harddisken anvendes til at lægge ting på. 

- Skal du have en god gamer computer, skal du også have en gamer-skærm. Du kan få gamer-skærme fra 60 hertz og deropad, fortæller Martin.

Han anvender selv en gamer-skærm med 144 hertz. Men han garanterer, at du også kan spille fint med 60.  


Din computer har også brug for en strømforsyning.

"Strømforsyningen skal leverer strøm til resten af computerens dele. Forsyningen skal være kraftig nok til at kunne forsyne alle dele med strøm," påpeger Martin til DBA Guide.

Sidst men ikke mindst på din indkøbsliste skal du sikre dig følgende:

"Delene skal være kompatible med hinanden," lyder det klogt fra Martin.

ANNONCE
Martin har smækket matchende LED-lys i køleskabet - 33-årige Martin har bygget sit eget gaming-setup af brugte dele Martin har smækket matchende LED-lys i køleskabet

Sådan bygger du computeren
Når vi tænker på en computer i dag, ser mange skærmen for sig. Men hjernen bag computeren sidder i det, der kaldes for computer-kabinettet. Det er den høje dims, der lyser, blinker og af og til siger lyde. Mest af alt, når computeren tænker ekstra meget.

Du skal selvfølgelig bruge et kabinet, når du skal samle din PC. Hvordan du samler computeren i kabinettet, findes der en masse manualer til på nettet, forklarer Martin.

Derfor er Martins mikrofon særlig
Du har sikkert set det før. Gamere, der spiller, mens de taler med holdkammeraterne og et kamera, der lyser foran dem. 

Men Martins setup er anderledes. 
Han vil kunne køre kamera og mikrofon for sig, og derfor har han installeret en HyperX Quadcast-mikrofon.
 
"Jeg vil gerne have mikrofonen væk fra mig, når jeg sidder med headset på," fortæller Martin til DBA Guide.
 
Martin er nummer ét i dette spil
Man skal virkelig være glad for at spise fisk og skaldyr, hvis man laver sin egen ruse, og det samme kan man tænke om Martin.
Han må have en særlig forkærlighed for gaming, siden han laver sit eget gamer-setup - ja endda computerbordet er designet og tilpasset af ham selv.

Men der er også noget om snakken. Martin spiller nemlig rigtig mange spil, og han er god til det:

"Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint ligger jeg stadig nummer ét i, selvom det cirka er et års tid siden, jeg spillede det," siger en selvsikker Martin med et glimt i øjet.

For tiden spiller han det nye ’Call of duty: Black Ops: Cold War’-spil.

Martins setup er udvidet med denne geniale tilføjelse
Det bedste er at kunne fordybe sig. Have al tid i verden og bare kunne bruge den på én ting, helt uforstyrret. Hvad enten det er at læse i en god bog eller spille gamer computer. Men de menneskelige behov er svære at sætte til side. På et tidspunkt bliver du nødt til at gå på toilettet for at tisse, og maven kalder også tørstigt efter noget tid.

Martin har dog fundet en løsning på det ene af disse to forstyrrelseselementer. Han har installeret et brugt køleskab som en del af gaming-setuppet, så han er fri for at gå hele vejen hen til køkkenet efter nye forsyninger.
Og det smarte ved hans køleskab er, at det nu har fået matchende LED-lys til resten af setuppet.

ANNONCE
Gaming PC'en er bygget af Martin selv: Se her hvordan - DIY Tech Edition
Del

Seneste nyt

ANNONCE