Magasinet M!

4 "helt almindelige" ting der kan forringe din sædkvalitet

Det kan godt være, at børn ikke er noget, du tænker på i øjeblikket, men derfor er det alligevel godt at vide, hvad du måske bør skære ned på, når det kommer til ting, der kan forringe din sædkvalitet, ikke?4 "helt almindelige" ting der kan forringe din sædkvalitet

En dag sker det. At du bliver klar til at være forælder. Det værste, du så kan få at vide, er, at din sæd ikke er god nok. "Ha, det sker ikke for mig," tænker du sikkert. "Jeg lever et nogenlunde sundt liv". Men faktisk er det nogle helt almindelige ting, som kan reducere antallet af de små svømmere dernede, hvilket kan gøre det sværere for dig at gøre en kvinde gravid. Vi har listet dem herunder.

ANNONCE
4 "helt almindelige" ting der kan forringe din sædkvalitet
At se for meget TV

Forskning foretaget af forskere på Harvard T.H. Chan School og Public Health fandt i 2013 ud af, at mænd, der så mere end 20 timers TV om ugen, producerede 44 procent mindre sæd end de, der ikke gjorde.

Forskerne listede en af grundene til dette som værende den lange tid, man sad ned. Deltagere i undersøgelsen, som trænede regelmæssigt, havde nemlig 73 procent mere sæd end de, der slet ikke trænede. Ikke en sjov ting at få at vide i den TV-serie-generation, vi lever i. Men en tur i træningscentret 2-3 gange om ugen kan jo rette op det, så løsningen her er rimelig ligetil.

ANNONCE
4 "helt almindelige" ting der kan forringe din sædkvalitet
At drikke for meget

Her snakker vi ikke om vand, hvilket du nok havde regnet ud. Det kan godt være, at det er nemmere at hive en dame med hjem fra baren med en promille på 3, men udover at det gør det sværere at få din bedste ven op at stå, så har det altså også en effekt på antallet af sædceller, du producerer. Et studie udgivet i BMJ Open i 2014, og som inkluderede 1200 dansk mænd, påviste, at alkoholforbrug var direkte forbundet med ens sædkvalitet. Jo mere alkohol man drak, jo mindre aktivitet var der blandt sædcellerne.

ANNONCE
4 "helt almindelige" ting der kan forringe din sædkvalitet
Vegetarisme

Nu ved vi godt, at du jo helt sikkert spiser kød. Men det her er bare endnu en grund til, at man ikke bør blive vegetar. Professorer på Californiens Loma Linda University School of Medicine konkluderede nemlig i 2014 - efter et fire år langt studie - at 26 vegetarer og fem veganere havde et gennemsnit på 50 millioner sædceller pr milliliter sæd sammenlignet med et gennemsnit på 70 millioner per milliliter blandt 443 kødædere. Kun en tredjedel af den kødfrie gruppes sæd blev betragtet som aktivt. Selvom et overforbrug af kød kan være kræftfremkaldende, ligesom det heller ikke er videre bæredygtigt, så kan du snildt bruge denne undersøgelse som en undskyldning for rent faktisk at spise det.

ANNONCE
4 "helt almindelige" ting der kan forringe din sædkvalitet
Hash

Dårligt nyt for jer, der kan lide at ryge en joint i ny og næ. Der er nemlig en overvejende sandsynlighed for, at det kan forringe jeres sædkvalitet. I hvert fald ifølge et studie offentliggjort i 2015 af professorer på Københavns Universitet. Efter at have undersøgt 1215 unge danske mænds (18-28 år) sædprøver og sammenlignede det med mænds livsstil, fandt man ud af, at de, der røg det grønne, havde 29 procent færre sædceller end de, der ikke gjorde.

Forskerne var dog ikke sikre nok på sammenhængen mellem de to variabler, at de kunne danne en egentlig konklusion af dette. De noterede sig, at hashrygere også var mere tilbøjelige til at ryge tobak og indtage andre stoffer som eksempelvis alkohol og koffein. Og disse to ting, mener man også, forringer sædkvaliteten, hvilket altså kan have spillet en rolle i deres undersøgelse. Men selvom det ikke er direkte bevist, at hash er en overvejende faktor, så råder vi jer selvfølgelig til at holde jer fra det skidt. For vi nægter at tro på, at det kan have en positiv effekt på den front.

Kilde: The Lad Bible

ANNONCE
Del

Seneste nyt