Magasinet M!

4 lækre nørder med nødder

Rollespilleren, computerprogrammøren, spejderen og nanoteknologen - vi har fundet fire piger, der både er klogere end lækrere end dig.

4 lækre nørder med nødder

Thea Bjørk
Studerer nanoteknologi, 21 år

Hvad helvede er nanoteknologi?
Nanoteknologien er en teknologi der opererer på nanoskala, det vil sige en milliardtedel af en meter. Det er alt, hvad du kan forestille dig af elektronik i dag; computere, smartphones, tablets, solceller og så videre.

Er du den klogeste i din familie?
Jeg synes "klog" er et fjollet ord. Jeg er den i min familie, der ved mest omkring fysik og nanoteknologi, men jeg vil ikke sige, jeg er den klogeste. Heller ikke i min omgangskreds. Jeg omgås utroligt intelligente folk hver dag.

Hvorfor tiltrækker bittesmå ting dig?
Jeg kan godt lide at have kontraster i min hverdag, haha! Ej, jeg synes det er utrolig fascinerende hvad man kan i dag. Altså man kan se ting helt ned på atomar skala og operere med det, det er vildt sejt!

Betragter du dig selv som en nørd?
Ja, for en nørd er jo en person, der er meget passioneret omkring en bestemt ting. Så jeg er nok en nørd. Men det er også fedt at være en nørd! Et eller andet skal man da gå op i.

Hvad er det mindste du haft under mikroskopet?
Det var en kiselalge (dem kan du finde i havet, red.) med en diameter på omtrent 70 mikrometer, som svarer til en milliontedel af en meter. Jeg og nogle andre fra studiet undersøgte hvilke optiske egenskaber sådan en har, altså hvad den gør ved lys - ligesom et forstørrelsesglas der kan brænde hul i papir fordi det bryder lyset, så der kommer et fokuspunkt på den anden side.

Kan man være en sexet videnskabsnørd?
Det kan man da i hvert fald! Det er en skrøne, at piger der er "nørder" inden for naturvidenskab, er kiksede. Der er vildt mange mega sexede tøser på DTU!

Hvordan scorer man dig?
Man skal helt klart have noget mellem ørerne. Ikke nødvendigvis en lang videregående uddannelse, men jeg kan ikke rigtig overskue, hvis fyren er helt blank. Men ærlig talt, så tror jeg ikke, man bare sådan kan score mig. Jeg diskuterede det med en kammerat, og vi blev enige om, at det nok ikke er mig, der bliver scoret, mere omvendt åbenbart haha!

ANNONCE
4 lækre nørder med nødder

Johanne Lund-Ertel
Spejder, 20 år

Betragter du dig selv som en nørd?
Nej det vil jeg ikke sige. Vi render rundt og leger med ild, knive og skarpe våben, tager på hyggelige ture, drikker os i hegnet sammen og har egentlig bare et godt fællesskab. Dét synes jeg ikke er nørdet. Man kan ligeså godt tage ud og hygge sig i en weekend med ens kammerater på fodboldholdet. Det er lidt det samme.

Hvad kan en spejderpige, som andre piger ikke kan?
Vi er ikke så sarte. Vi i kan klare os selv på mange punkter, så vi ikke er sådan nogle små hjælpeløse stakler, som mange andre tøser kan være.

Har du nogensinde bundet en fyr fast med svære knob i soveværelset?
Ja. Jeg bandt ham fast i et råbåndsknob med to silketørklæder, men han var selv spejder, så han har selvfølgelig også gjort det ved mig.

Keder man sig ikke ad helvede til i skoven?
Jeg gør ikke. Når der ikke er noget at lave er man bare social med de andre. Det er ligesom at have en kæmpe flok søskende - som det ikke er akavet at drikke sammen med. I sommer læste vi faktisk også en hel del M!-blade!

Hvor vilde er jeres fester?
Jeg husker især en sygeplejerskefest, hvor alle var klædt i slutty sygeplejer-kostumer og en polestang, som blev flittigt benyttet. Normalt er der også shots til en 5'er og tøjkædelege - det lyder lidt spejder-kedeligt - men det blev rigtig spændende for fyrene, da der pludselig stod fem unge, fulde piger kun i trusser foran dem. Vi ville fandme vinde den leg!

Hvordan scorer man dig?
Han skal være okay med at få lidt jord på fingrene. Jeg gider ikke de fyre, der sidder derhjemme med ben over kors og sipper cafe latte mens de tjekker Facebook på deres Macbook. Det siger mig intet.

ANNONCE
4 lækre nørder med nødder

Vera Carlyle
Computer programmør, 23 år

Hvad laver du egentlig?
Jeg arbejder som visuel og grafisk webkonsulent for større firmaer, såsom Nordea og Elopak. Når jeg ikke er der arbejder jeg også med at skabe teknisk dokumentation og webdesign på COOP IT.

Hvad siger fyrene, når du fortæller hvad du laver?
Generelt folk synes det er fedt. Enkelte fyre bliver overrasket, da nogle mennesker tænker gaming eller programmeringssprog er noget, kun fyre kan forstå. Folk bliver især overrasket, når jeg kan give dem min egen liste over anime-serier, som jeg kan anbefale. Min yndlings er i øvrigt Chobits og Death Note.

Betrager du dig selv som en nørd?
Jeg er faktisk ikke helt sikker - Jeg er god til computere, ser japanske anime-tegnefilm, læser manga-tegneserier og spiller computerspil; men jeg har stadig mit "almindelige" liv, hvor jeg rejser, går i byen og drikker shots som alle andre piger. Man kan nok kalde mig en nørdet pige med en forkærlighed for nattelivet og klubber.

Apple eller Microsoft?
Hmm... Når jeg bruger min telefon og arbejder foretrækker jeg Apple, men Microsoft er generelt bedre til spil, så jeg tror, jeg inderst inde nok er en PC-pige.

Er du lige så vild med chips og Red Bull som andre computerprogrammører?
Haha, selvfølgelig! Selv før jeg blev programmør havde jeg brug for det. Jeg tilbringer tit langt flere timer foran skærmen end forventet, og der Red Bull og chips klart mit foretrukne brændstof.

Hvordan scorer man dig?
Det er et svært spørgsmål. Jeg er til flinke, udadvendte mennesker, der interesserer sig for de samme ting, som jeg gør. Jeg ville helt sikkert blive blød i knæene over en person, der synes, det er hyggeligt, at blive indendøre og diskutere emner som japansk kultur eller serier som Game of Throne.

ANNONCE
4 lækre nørder med nødder

Heidi Hauge
Rollespiller, 23 år

Hvad fik dig til at spille rollespil?
Kreativiteten. Der er mange der gør det, fordi de kan få lov til at være noget andet end de er i deres hverdag. Det synes jeg også er sjovt, men jeg synes ligeså meget om at lave kostumet, se blive stykket sammen til noget, og så komme ud og bruge det som den karakter man havde i tankerne da man lavede det.

Betragter du dig selv som en nørd?
Ja. Man kan jo være nørdet med alt; fodbold, kunstskøjteløb, konditionstræning ? jeg kunne blive ved. Jeg ser mig selv som en nørd fordi 90% af min dagligdag tager jeg mig selv i at tænke på et eller andet scenarie, eller laver en krusedulletegning til et nyt våben eller jeg skal have designet det her kostume eller skriver baggrundshistorie eller noget i den stil. Det kører hele tiden inden i hovedet på mig. Og når det ikke gør det, så går jeg hjem og spiller Diablo haha!

Hvad siger fyrene når de finder ud af at du spiller rollespil?
Som regel synes de, at man er mere interessant, men det er forskelligt. Nogle synes, det er lidt sexet, mens andre synes, at det er underligt. Da jeg lige var blevet student sad der eksempelvis tre fyre på et diskotek og diskuterede rollespil, og at jeg kunne komme med input til dén samtale gjorde, at jeg lige pludselig fik al opmærksomheden. Så var jeg ikke bare en almindelig blondine med studenterhue på.

Har du brugt et af dine kostumer i soveværelset?
Ja. Men det var ikke så meget i soveværelset, det var mere ude på en mark midt om natten. Det var en karakter, der hedder Sigrid, som er en tyvetøs, men ligner en sød lille kropige. Det er hun så overhovedet ikke. Hende og en højestepræst fra en religiøs magikerkult fandt i hvert fald sammen i nattens mulm og mørke.

Hvordan scorer man dig?
Det lyder lidt forkert, men jeg har haft mange forskellige kærester. De seneste har været inden for miljøet, men det vigtigste er sådan set bare, at en fyr er oprigtig. Jeg kunne snildt have en kæreste, der ikke brød sig om rollespil, hvis han bare oprigtigt sagde, at han synes det er lidt dumt. Det er han i sin fulde ret til at synes, men han skal acceptere, at det er en stor del af mig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce