Magasinet M!

4 personer, der kan tæske dig

Brækkede næser, flyvskaller og en svensk pige, der kan få dig til at tude på to forskellige måder. Mød fire kampsports-udøvere, der alle deler øretæver ud på fuld tid

4 personer, der kan tæske dig
ALTMULIGMANDEN

Navn: Nicolas "Sharpshooter" Dalby

Alder: 29

Kampsport: Mixed Martial Arts

 

Hvad er din største præstation inden for MMA?
Min helt klart største præstation var, da jeg i min sidste kamp vandt Cage Warriors FC´s prestigefyldte verdenstitel mod en tricky kontraboksende modstander. At jeg så fik lukket kampen med et knockout på en solid fodlussing, som blev set over 250.000 gange på Youtube, det var lige prikken over i'et.

 

Hvornår har du fået de største skrammer?
Det har jeg i min første kamp mod Ivica Truscek fra Kroatien. Jeg endte med at mangle halvanden fortand, fik en flænge over det ene øje og havde mistet huden under begge fodballer. Det sidste var dog på grund af et alt for varmt underlag og heldigvis ikke noget, som min modstander havde forårsaget.

 

Bruger du dine teknikker i byen?
Nej! Mit liv er simpelthen for kort til, at jeg gider opsøge den slags. Jeg har aldrig været oppe at slås uden for buret og har intet ønske om det. Det bedste selvforsvar er 400 meter sprint.

 

Hvorfor er MMA den fedeste kampsport?
Fordi det er den kampsport, der har den største kombination af frihed og sikkerhed. MMA er klart den kampsport, hvor man kan bruge flest våben og angreb uden at bryde reglerne og er samtidig reguleret af et regelsæt, der beskytter kæmperne nok til, at man som oftest bare går fra en kamp med lidt overfladiske skrammer.

ANNONCE
4 personer, der kan tæske dig
BRUCE LEE-BODYGUARDEN

Navn: Stan Howaniak

Alder: 46

Kampsport: Kungfu

 

Hvad er dit bedste trick?
Det er et spørgsmål, som en kriger helst ikke besvarer direkte i et åbent forum. På den anden side er der kun en hemmelighed i kampsport/krigskunst - Afgræns dig og lav mange gentagelser af det samme. Som man siger i Shaolin-klostret; "Jeg frygter ikke den, der kender 10.000 teknikker. Jeg frygter den, der har trænet den samme teknik 10.000 gange". Men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er glad for at bruge albuerne.

 

Hvilket slag husket du bedst?
For nogle år siden nedlagde min mester mig med et albueslag, der brækkede min næse. Jeg trængte åbenbart lige til at blive sat på plads. Min næse endte med at ligne et omvendt spørgsmålstegn efter at være brækket for tredje gang.

 

Har du nogensinde brugt kungfu udenfor træningslokalet?
Tja, det er mange år siden og det er ikke noget, jeg er specielt stolt af.

I forbindelse med en glad aften i byen, hvor jeg havde fået noget inden for vesten, kom jeg på en trappeafsats på et diskotek i klammeri med en berygtet albaner, som var lidt af en ballademager. Det blev til en kortvarig diskussion, der fortsatte med, at han nikkede mig en skalle, og endte med, at jeg hamrede løs på ham, indtil han knækkede sammen.

Hvorefter jeg i min brandert væltede ned af trappen. Frygteligt pinligt og ikke særlig god karma. Men vi endte heldigvis med at blive venner nogle år senere, og jeg har mere eller mindre været afholdsmand siden hændelsen.

 

Har andre nydt godt af dine kungfu-skills?
Jeg har haft den store ære og fornøjelse at være livvagt for henholdsvis Dalai Lama og Tibets største meditationsmester, Karmapa. Det er nok de to ting, som jeg betragter som de største hædersbeviser i forbindelse med min kunnen inden for kungfu. Og så har jeg trænet buddhistiske munke i et tibetansk kloster i Indien.

ANNONCE
4 personer, der kan tæske dig
KNOCKOUT-VETERANEN

Navn: Zakaria Asidah

Alder: 41

Kampsport: Taekwondo

 

Hvad er dine største præstationer?
Jeg har vundet VM-sølv i 2003. Jeg kvalificerede mig i 2003 til OL i Athen og vandt EM-sølv i 2010 og nu er jeg efterhånden en af de ældste kæmpere i verden.

 

Fem hurtige råd til at blive god til taekwondo?

En fast søvnrytme, en stabil træningsrytme, varieret træningsindhold, selvtillid og et glas mælk om dagen til frokost.

 

Hvornår har du selv fået flest tæsk?
Jeg blev knockoutet tilbage i 2003 under en kamp mod en af mine venner fra Frankrig. Ellers har jeg fået utallige hjernerystelser og skader til både kamp og træning.

 

Hvordan er det at dyrke en sport, hvor man skal uddele tæsk?
Kampsport indeholder mange facetter, som kan være svære at gennemskue for tilskuere. Alle har en mening om styrke og teknik, men i sidste ende handler det om at kunne omsætte sine stærke og svage sider til ens fordel og tro på sig selv. Sporten for mig er større end selve kampen. Den giver mig mening med livet og giver mig løsninger til at knække de udfordringer, som jeg kan have med mine modstandere. Alt sammen gør jeg for at kunne blive en bedre atlet, der i sidste ende er en værdig repræsentant for Danmark til EM, VM og OL.

 

ANNONCE
4 personer, der kan tæske dig
BOKSEPRINSESSEN

Navn: Klara "The Swedish Princess" Svensson

Alder: 26

Kampsport: Boksning

 

Hvad er dit favorittrick?
At se uskyldig ud.

Hvornår har du selv fået flest tæsk?
Det var nok til min 11. kamp som professionel, hvor mit ene øjenlåg flækkede i fjerde runde. Modstanderen var skrap, men jeg slog hårdere end hende og vandt kampen.

Har du nogensinde brugt dine bokse-skills udenfor ringen?
Det har jeg ikke nogle kommentarer til. I hvert fald ikke ifølge min advokat.

Har du nogensinde tæsket drenge?
Selvfølgelig! På mange forskellige måder. I ringen har mine næver uddelt blodtude og udenfor ringen på mere pigeagtig manér ved at knuse deres sjæle.

Er der nogle myter, du kan aflive om boksning?
Det er en myte, at alle bokseres yndlingssang er "Eye Of The Tiger". Og hvis det var, så ville vi aldrig indrømme det. Til gengæld er det sandt, at vi kan bruge flere timer i en sauna, og nogle gange sover i gummidragter for at ramme kampvægten inden vejning.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE