Magasinet M!

40-årige Lasse har en kæmpe samling af amerikanske nummerplader

'Murica!

Mens nogle samler på frimærker, barbiedukker eller pokemon-kort, samler 40-årige Lasse Østergaard på amerikanske nummerplader.

Samlingen er så stor, at han nu sælger ud af den.

På DBA har han lige nu godt 350 annoncer kun indeholdende nummerplader.

- Det er lidt underligt, for i sidste uge blev jeg ringet op af et filmselskab, der skulle indspille i Sverige. De ville bruge en af mine nummerplader til deres film, så det ville ligne, at de kørte i USA, fortæller Lasse, der til daglig arbejder som elektriker i Hou i Nordjylland, til DBA Guide.

Lasses amerikanske nummerplader er typisk til salg på DBA for mellem 60 og 100 kroner, og i alt vurderer han at have solgt mellem 300 og 400 nummerplader.

Men det er ikke for fortjenesten, at han gør det.

For Lasse er det udelukkende en hobby, at enten han eller hans venner tager til USA og finder nummerplader på brugtvognsmarkeder og sælger dem videre.

Ud af de få penge, som Lasse får i fortjeneste fra salgene på DBA, går halvdelen af dem til en særlig klub.

- Vi har klub, hvor jeg bor. Vi er 17 mænd, der samles om vores passion, hvor vi har amerikanerbiler til at stå og en bar, siger Lasse, der også ejer en amerikanerbil.

- Kopier er ikke sjove. Nummerpladerne skal have siddet på en ægte, amerikansk bil. Det er fedt at få en nummerplade, hvor der sidder lidt rødt sand i den fra Utah. Nummerpladerne skal have en historie, ellers er det kedeligt, siger den 40-årige nordjyde.

Tjek hans nummerplader ud her.

ANNONCE
40-årige Lasse har en kæmpe samling af amerikanske nummerplader
Del

Seneste nyt

ANNONCE