Magasinet M!

42-årige Samuel har den ultimative Brian-Opel til salg

Har du en "Brian" i venneflokken?

Fra mødding til megaflot:

Samuels bil til salg på DBA, har vundet verdens ypperste Opel-pris.

For 22 år siden købte Samuel sin drømmebil. Bilen, som hans fætter og onkel havde ejet, og som ifølge Samuel er den ultimative ”Brian-bil” inden for Opel.

Samuel har med sine egne, benzin-beskidte næver bygget vognen om, så den i hans varetægt har vundet 50 priser og deriblandt førstepræmien til verdens største Opeltræf.

Verdens bedste Opel er i skrivende stund til salg på DBA.

Ejeren, 42-årige Samuel Pedersen fra Herning har nemlig netop sat bilen til salg, og hans garage sladrer kraftigt om, hvilken bil vi her har med at gøre: Samuels garage gemmer nemlig på alle de 50 priser, som hans Opel Ascona 1,9 har vundet.

Bilen har gennemgået det, der må siges at være en vaskeægte Askepot-fortælling, for da Samuel fandt den for 22 år siden, stod den på en møddingsplads. Træt og efterladt.

Samuel købte bilen – eller det der var tilbage af den - for 9.000 kroner.

I dag, 22 år efter, sælger han sin elskede Opel for 207.000 kroner. Og selvom det kan lyde som om, Samuel forsøger at tage røven på dig med den udbudspris, er der en god forklaring. Bilen har nemlig gennemgået den helt store forvandling. Det skriver DBA Guide.

I dag ligner bilen slet ikke sig selv. Og alligevel gør den jo. Den ligner nemlig netop en bil, som lige er trillet ud fra forhandleren, men samtidig er der mange originale detaljer, som Samuel har pillet ved og optimeret på. - Bilen er blevet skilt fuldstændig ad.

Jeg har sænket den, indsat et nyt instrumentbræt, sæderne er blevet ombetrukket, jeg har indsat en ny motor og skrallet alt overflødigt i motorrummet fra, fortæller Samuel.

Når han siger ’overflødig’, mener han varmeblæseren, batteri og sprinklervæsken. Batteriet er flyttet om i bagagerummet, mens de to andre biltilbehørsdele mangler. - Det er en bil, der kun egner sig til, at man kører i den om foråret og sommeren, og derfor kan varmeblæseren sagtens undværes.

Samuels Opel Ascona har som tidligere nævnt fået sig en ny motor. En 2,4 Opel-motor, som dermed er 500cm3 større end den gamle, originale motor.

- Jeg synes, det er sjovt at nørkle med biler. Men selvom jeg har lavet den her Opel Ascona til en brugbar showbil, ved jeg godt, at den ikke kommer til at vinde priser for årets styling, for jeg går op i at holde bilen i sin originale form og ikke lave for meget om, fortæller Samuel, hvis bil kun har kørt 5.000 km. siden 2011.

Hvis du går og leder efter den perfekte Brian-Opel? så kan du se den i galleriet!

ANNONCE
Del

Seneste nyt