Magasinet M!

46-årige Benny sælger sin Opel Kadett, der er bygget til at køre ræs

Mæ å mi Kadett.

Hvis du skulle have lyst til at hylde L. Ron Harald og skråle med på Mæ å mi Kadett, så kan du nu få en helt særlig en af slagsen.

46-årige Bennys gule og sorte Opel Kadett har nemlig fået tilsat så mange komponenter, at den kan køre det vildeste ræs.

Benny Andersen kører nemlig motorsport, og han ikke bare fører bilen – han roder også med al maskineriet selv. Og så er han morfar. Derfor står der ’morfar’ i forruden på Bennys helt unikke bil.

 Den er født som en racerbil, og dertil har Benny haft skilt den fuldstændig ad for at indsætte så meget forskelligt ”lir” i bilen, at den kan køre skarpt på en racerbane. Det skriver DBA Guide.

Derfor er Bennys Opel Kadett helt unik

Da Benny for 5 år siden, i 2016, siden købte bilen, havde den allerede fået et ansigtsløft, der var til at føle på. Bilens motor har Benny nemlig ikke gjort noget ved, da dens Opel-motor var lige, som den skulle være.

Og men alt andet end motoren, har Benny tilført bilen.

- Jeg har bygget komponenter på bilen, som gør, at den her bil har masser af lyd og en masse omdrejninger, fortæller Benny. Bilen kører med spjældhus og indsugsmanifold, der er lavet i carbon. Det gør, at motoren er mere omdrejningsvillig, og derfor kan Bennys motor snildt klare 9.000 omdrejninger.

- En almindelig gadebil kan klare omkring 7.500 omdrejninger, fortæller Benny. Han har også indsat en ny gearkasse, som er speciel af den årsag, at den muliggør, at man kan skifte gear, uden at trykke ned på koblingen forinden.

Den indstilling har Benny valgt, for ellers er hans ben smadret efter en hel dags ræs.  En bil til alt slags terræn Bennys sorte og gule Opel er udstyret med en topfart på 190 kilometer i timen, og ifølge Benny er det ikke topfarten, man skal blære sig med ved denne bil. Det er mere accelerationen, hvis man kører den rigtigt:

- Bilen kører i sig selv ikke så hurtigt som nogle andre racerbiler, men den kan accelerere rigtig hurtigt, og kører du den rigtigt, kan du komme lige så hurtigt til slutfeltet, og det giver respekt fra de andre racerkørere, fortæller Benny.

Det koster bilen

Benny er fra Vestjylland, og en vestjyde er til at handle med. Det skjuler Benny ikke. Han har sat sit gule lyn til salg for 170.000 kr., men han er til at handle med.

- Vi kan jo prutte om prisen, griner Benny, der dog understreger, at man for de 170.000 kr. får en bil, der intet mangler eller fejler. Du skal dog ikke købe bilen, hvis du havde tænkt dig at bruge den som familiebil.

Bilen har kun tilladelse til at køre til udstilling og til motorløb, og du må kun køre med den udenfor din bolig i en radius af 20 kilometer.

Benny selv har planer om at race videre, men med en anden bil.

- Jeg har været rigtig glad for denne Opel Kadett, men nu skal jeg have mig en anden bil, som kan noget andet. Jeg har købt mig en Mitsubishi Evo 6 4x4 turbo, fortæller han.

Tjek den herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce