Magasinet M!

5 af de bedste 2'ere i filmhistorien

Det kan være en dødssynd at lave en opfølger til en populær film, som vi lige har set det med Independence Day: Resurgence. Men i disse fem tilfælde fungerede det faktisk helt perfekt.

The Godfather II (1974)

Anden film i Francis Ford Coppolas mafia-trilogi er i manges øjne bedre end den første (ikke i undertegnedes dog). Det er den eneste 2'er, der nogensinde har vundet en Oscar for 'Bedste Film' - og i dette tilfælde fuldt fortjent. Robert De Niro joinede her castet som en ung Vito Corleone (som ældre portrætteret af Marlon Brando). Så selvom det er en 2'er, er det samtidig en prequel (forløber, red.) til den første Godfather. Og den gør det helt perfekt og tilføjer tilmed nye dimensioner til det fabelagtige karaktergalleri. Alt, hvad 3'eren også havde håbet på, men som den fejlede fælt med.

ANNONCE

The Dark Knight (2008)

Det har ofte været sådan, at 2'ere af film, der beskæftiger sig med tegnefilmsuniverset, har været den bedste. I hvert fald, hvis man spørger tegneserie-fanboys. Men i dette tilfælde er der vist bred konsensus blandt næsten alle (igen... ikke hvis du spørger mig) om, at The Dark Knight er den bedste af Christopher Nolans tre Batman-film. Heath Ledgers portræt af Jokeren er så vanvittigt skræmmende og er et af de bedste skurkeportrætter i filmhistorien. Overhovedet.

ANNONCE

The Silence of the Lambs (1991)

Ja, The Silence of The Lambs - på dansk Ondskabens Øjne - er teknisk set en sequel til Manhunter fra 1986. Her var det dog Brian Cox, der portrætterede Hannibal Lecter. Manhunter var en fiasko salgsmæssigt, på trods af at det er en fremragende film, og filmstudiet lavede herefter et klogt træk: At give rollen som Kannibal Lecter (did you get it?) til Anthony Hopkins, da de skød den anden film til Thomas Harris' seriemorder-bogserie. En ting, der udløste en Oscar i alle de fem store kategorier, 'Bedste Film', 'Bedste Mandlige Hovedrolle' (Hopkins), 'Bedste Kvindelige Hovedrolle' (Jodie Foster), 'Bedste Originale Manuskript' og 'Bedste Instruktør' (Jonathan Demme). På trods af de forholdsvist latterlige efterfølgere er The Silence of the Lambs da også stadig en milepæl i gyser- og thrillergenren.

ANNONCE

Terminator 2: Judgement Day (1991)

Den første Terminator-film gjorde instruktør James Cameron til en af de hotteste i sit fag i Hollywood. I modsætning til den første film fra 1984 havde Cameron til sin sequel et langt større budget at gøre godt med, ligesom computereffekter også var kommet til i løbet af de syv år. Effektmuligheder, han brugte på at skabe en cyborg, der selv ser imponerende ud i dag. Der er efterfølgende kommet tre yderligere Terminator-film. Film, som James Cameron intet har haft med at gøre, hvilket måske kan forklare, hvorfor de ikke når de to første til sokkeholderne.

ANNONCE

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Måske en af de mest ventede sequels i filmhistorien i sin tid? I hvert fald havde George Lucas i 1980 et gigantisk budget at gøre godt med på baggrund af den førstes succes. Det gjorde, at hele verdens øjne var rettet imod ham. Ville han fejle? Eller ville han gøre det, alle håbede på; at skabe endnu et sci-fi-mesterværk? Klog, som Lucas var, bad han Irvin Kershner om at instruere den, selvom han tidligere ikke havde lavet noget nævneværdigt. Men det gjorde, at Lucas kunne fokusere på andre aspekter af produktionen. Og resultatet blev, som historien foreskriver: Den bedste af de indtil videre syv Star Wars-film.

Værd at nævne: Lord of the Rings: The Two Towers (2002), Toy Story 2 (1999), Before Sunset (2004), Aliens (1986), Kill Bill: Volume 2 (2004), Evil Dead II (1987), Back to the Future Part II (1989)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE