M!

5 af de vildeste comebacks i fodbold

FC Barcelona leverede et af fodboldhistoriens største comebacks onsdag aften, da de med tre mål i kampens sidste syv minutter bankede Paris Saint Germain med 6-1 og derved avancerede. Vi har samlet fem andre mindeværdige comebacks.

5 af de vildeste comebacks i fodbold

UOPSLIDELIGE LIVERPOOLS STØRSTE SEJR

Comeback: Liverpool får 3-3 i den ordinære kamp mod AC Milan i Champions League-finalen i 2005. Liverpool vinder efterfølgende i straffesparkskonkurrence. 

Om: Champions League-finalen 2005 så allerede ud til at være afgjort, da dommer Manuel González fløjtede til halvleg. Slukørede Liverpool-spillere kunne i hvert fald konstatere, at der stod 0-3 på lystavlen mod de sort-røde fra Milano.

Men efter en fantastisk anden halvleg vendte Liverpool fuldstændigt kampen på hovedet og fik 3-3 i den ordinære spilletid. Og den magiske aften var komplet, da man til sidst besejrede italienerne efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Den klart fedeste Champions League-finale i historien.

RANDERS FC'S GYLDNE FORÅR

Comeback: Randers FC henter 19 point i 15 kampe på AGF, som ender med at rykke ned i stedet for kronjyderne i superligasæsonen 09/10.

Om: Med 13 point op til stregen, så vinterpausen ekstra tung ud for hestene fra Randers FC, da man efter 18. spillerunde kun havde fået skrabet otte point sammen.

Bookmakerne mente, at ansættelsen af en defensivt orienteret Ove Christensen var det ultimative dødsstød til de lyseblå fra Kronjylland. Men med en vanvittig slutspurt, hvor Randers FC fik hele 32 point i de sidste 15 kampe, sluttede de som det bedste hold i foråret, hvilket akkurat rakte til en placering på den rigtige side af stregen - to point foran AGF, der var hele 19 point foran Randers FC, da forårssæsonen startede.

UNITEDS FAMØSE OVERTIDSSEJR

Comeback: Manchester United vender 0-1 til 2-1 på to mål i overtiden i Champions League-finalen 1999 mod Bayern München

Om: Finale-sejren i 1999 cementerede Manchester United's bedste sæson nogensinde, da de vandt The Treble. Det engelske hold var ellers blevet godt og grundigt nedspillet af Bayern München, der havde både Carsten Jancker, Mario Basler og Stefan Effenberg på holdet dengang, og var heldige med kun at være bagud med 0-1 i sæsonens sidste finale.

Et hjørnespark i starten af dommerens tillægstid fik Peter Schmeichel til at storme op i feltet for at lave ravage. Sparket så i første omgang ud til at løbe ud i sandet, men da et fladt skud uden for feltet pludselig endte ved Teddy Sheringham. Den engelske angriber kunne da let styre kuglen i mål. 1-1, og så så det ud som om, at kampen skulle afgøres i forlænget spilletid.

Men med endnu et hjørnespark, en enkelt forlængelse og verdens bedste indskifter i norske Ole Gunnar Solskjær, stod der med ét 2-1. En legendarisk kamp.

VANVIDSKAMPEN I READING

Comeback: Arsenal kommer bagud 4-0 efter 40 minutter mod upåagtede Reading i fjerde runde af Capital One Cup'en i 2012. Den ordinære kamp ender 4-4, og Arsenal vinder 7-5 efter forlænget spilletid.

Om: Der blev sunget "vi vil have penge tilbage", da Arsenal var bagud med 0-4 mod Premier League-oprykkerne fra Reading. Godt nok var det Capital One Cup'en, men holdet havde stadig flere profiler med. Et mål lige inden pausen og en pause-peptalk fra manager Arsene Wenger vendte det hele. For det var et forvandlet Arsenal-hold i anden halvleg.

Med tre mål på en halv time - det sidste dybt inde i dommerens tillægstid - endte den ordinære kamp 4-4, hvorefter Arsenal trak det længste strå med to mål i de døende minutter af Theo Walcott og Marouane Chamakh i den forlængede. 7-5 på en magisk aften vest for London.

MALIS 15 MINUTES OF FAME

Comeback: Mali spiller 4-4 efter at have været bag 0-4 med kun 11 minutter + tillægstid mod Angola ved Africa Cup of Nations i 2010

0m: Da Manucho bragte Angola foran med 4-0 med under 20 minutter igen, troede selv de mest fanatiske Mali-fans ikke på, at de kunne få et resultat med fra gruppespilskampen ved Africa Cup of Nations i 2010. Men det gjorde spillerne.

Først var det Keita, der reducerede til 1-4, og bagefter var det Frédéric Kanouté, der gjorde det til 2-4 på et flot hovedstød. Og med to mål i overtiden var vanvidscomebacket en realitet. Glæden varede dog kort for Mali, da det ikke lykkedes dem at kvalificere sig til næste runde af turneringen.

Del