Magasinet M!

5 af historiens fedeste racerspil

Med det hyperrealistiske Project Cars lige om hjørnet giver vi dig her fem af de fedeste racerløbs-spil, der nogensinde er lavet.

5 af historiens fedeste racerspil

MARIO KART 8

År: 2014

Platform: Wii U

Hvorfor: Spillet, der er blevet spillet siden 1992, bliver bare federe og federe for hver udgivelse. Og sværere. 8'eren landede sidste år til Wii U og er noget af det mest langtidsholdbare, vi endnu har prøvet (det skal lige siges, at vi spiller det hver dag i vores frokostpause).

Du bliver bare ikke træt af at køre banerne igennem gang på gang, skyde skildpadder og ildkugler efter dine modstandere eller tage en smutvej, når du har fået en stjerne. Det er en tidsløs klassiker, og 8'eren fejer altså bare 64-versionen af banen.

ANNONCE
5 af historiens fedeste racerspil

GRAN TURISMO 6

År: 2013

Platform: PS3

Hvorfor: Selvfølgelig skal Gran Turismo med på listen. Spillet, der har været enhver drengs kæreste eje, siden første spil i serien så dagens lys i 1997.

Egentlig har 6'eren dårligere grafik end 5'eren, men online-delen i 5'eren er blevet lukket ned, hvilket fjerner en del af det sjove ved spillet. Og når det så er sagt, så er det altså ikke det store, der skiller de to ad.

Du kan vælge mellem mere end 1000 forskellige biler og tonsvis af challenges, der har uhyre mange timers gameplay gemt i sig. Desuden er det spillet, der har de bedste drifting-mekanikker overhovedet, og du kan vælge alt fra rally- og NASCAR-løb til gaderæs. Gran Turismo 6 er det essentielle bilspil.

ANNONCE
5 af historiens fedeste racerspil

NEED FOR SPEED: UNDERGROUND 2

År: 2004/2005

Platforme: PC, PS2, PSP, Xbox, Gamecube, Game Boy Advance, Nintendo DS

Hvorfor: En anden franchise, vi ikke kan (og må) undgå, er selvfølgelig Need for Speed, der siden 1994 er udkommet i flæng. Vi kunne have valgt så mange andre - Hot Pursuit, Shift, Most Wanted, you name it - men vores valg er faldet på Underground 2.

Det rammer tidsånden perfekt og udkom i en tid, hvor gaderæs var meget populært især på grund af Fast and the Furious-filmene. Spillet er egentlig et open world-spil, som lader dig cruise rundt i en stor neonlys-befængt by, hvor du så skal køre gadeløb med den bil, du selv har designet.

For den fedeste del er nemlig cosumize-delen, hvor du har et utal af fede muligheder for at få bilen til at ligne noget fra en magasin-forside eller førnævnte Fast and the Furious

ANNONCE
5 af historiens fedeste racerspil

FORZA MOTORSPORT 4

År: 2011

Platform: Xbox 360

Hvorfor: Realisme og nørderi er kendetegnende Forza Motorsport-serien. Og 4'eren er et nemt valg til listen, da det har den nu fyrede Top Gear-vært, Jeremy Clarkson, som kommentator i spillets fantastiske Autovista mode. Et mode, hvor du kan få vist præcise detaljer om fx motordele og interiør, som Clarkson guider dig igennem - ofte på humoristisk vis.

Der er mere end 500 real life-biler at vælge imellem, og du kan køre mere end 26 baner. Det er så at sige guf for bilentusiasterne.

ANNONCE
5 af historiens fedeste racerspil

DAYTONA USA

År: 1993/1994/1995/1996/2000/2001/2011

Platforme: Arkade, Sega Saturn, PC, Dreamcast, PlayStation Network, Xbox 360

Hvorfor: Det er fra tiden, hvor enhver grillbar havde en arkademaskine. Spillet, hvor du satte dig op i en bilsimulator, racede deruda' og skulle krydse forskellige punkter, inden det forbandede ur nåede 0.

Daytona USA var det bedste på markedet på daværende tidspunkt. Ingen tvivl om det. Awesome retro-gamer-musik, en multiplayerdel, der lod dig spille op til fire sammen og en dengang vanvittig 3D-grafik.

Selv versionerne til Sega Saturn og PC er værdige og har masser af sjov tidsfordriv gemt i sig. Selv hvis du hiver det frem den dag i dag.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce