Magasinet M!

5 amerikanske stand-up-komikere, du skal tjekke ud

Streamingsiderne bugner med amerikansk standup - nyt såvel som gammelt. Vi har udvalgt fem stand-up-komikere fra Guds eget land, som du ikke må misse.

DAVE CHAPPELLE

Kendt fra: Chappelle's Show

Hvorfor: Du kender sikkert Chappelle's catch phrase "I'm rich biatch" fra hans eget sketch show. Hvis ikke, så se at komme i gang. Ellers er han en vanvittigt underholdende stand-up-komiker. Han kommer omkring emner som racisme, homoseksualitet, og hvordan det er at have sindssyge fans af sit eget tv-show.

Kan jeg streame noget med ham: Udover hans HBO Comedy Half-hour kan du finde hans show Killin' Them Softly på HBO Nordic, lige som du kan finde en del på YouTube.


BILL BURR

ANNONCE

Kendt fra: Date Night, Breaking Bad, men mest for sit stand-up

Hvorfor: Burr er blevet hædret af comedy-kollegaer for sit sort-hvide, hylende morsomme billede af tilværelsen, hvor han forsøger at banke noget logisk sans ind i os. Han tackler religion, overbefolkning, sex og selvmord med finesse, og han er ekstrem hurtig på aftrækkeren. Burr's comedy-stil er måske ikke for alle, men vi digger det her på redaktionen.

Kan jeg streame noget med ham: Du kan streame hans One Night Stand på HBO Nordic samt hans shows I'm Sorry You Feel That Way og You People Are All the Same. 


PATTON OSWALT

ANNONCE

Kendt fra: Kongen af Queens og Veep

Hvorfor: Det er manden, du kender som en af Doug's bedste venner i King of Queens og som vicepræsidentens stabschef i Veep, der bliver ved med at tage folk på bollerne. Men han laver også stand-up.

Når han står alene på scenen kommer han omkring alt fra popkultur - så som tegneserie-superskurke - til dybere problemstillinger inden for religion og udenrigspolitik. Hans mimik er awesome, han er virkelig god til at imitere, og hans jokes bliver ofte kørte virkelig langt ud.

Kan jeg streame noget med ham: Du kan streame hans HBO Comedy Half-hour på HBO Nordic, lige som du kan finde en hel del på YouTube.


LOUIS C.K.

ANNONCE

Kendt fra: Louie

Hvorfor: Fordi han simpelthen er en af de sjoveste komikere, der er derude. Han kommer omkring emner, ingen andre tør at bevæge sig ud i som fx pædofili eller sex mellem dyr. Han er ikke bleg for at gøre nar af sig selv, og han kører af og til sine jokes ud på et plan, der helt sikkert vil forarge den ældre del af publikummet. 

Kan jeg streame noget med ham: Der er hele fire af hans shows at finde på HBO Nordic; One Night Stand, HBO Comedy Half-hour, Oh My God og Shameless. Desuden kan du finde hans show fra Beacon Theater i New York på Netflix.


JEFF GARLIN

ANNONCE

Kendt fra: Curb Your Enthusiasm

Hvorfor: Garlin er lidt af en old school komiker, der trækker på referencer fra nogle af 60'ernes og 70'ernes sjove mænd som fx Richard Pryor og Woody Allen. Han er kendt som Larry David's tykke ven i serien Curb Your Enthusiasm (serien, Klovn blev inspireret af), og det afspejler sig også i de emner, han kommer omkring i sit stand-up. Han kan nemlig sagtens joke med, at han er fed. Og den selvironi gør ham virkelig sjov.

Kan jeg streame noget med ham: Du kan streame hans HBO Comedy Half-hour på HBO Nordic, lige som du kan finde en del på YouTube.
  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce