Magasinet M!

5 badass præstationer af skuespillere, der alle kunne være gået på efterløn

Selvom man er over 60, kan man stadigvæk godt være en hård (dræber)hund på det store lærred.

5: Arnold Schwarzenegger i The Last Stand

År: 2013

Karakter: Sherif Ray Owens

Alder ved filmens premiere: 66

Badass-faktor: 77%.

Det var befriende for mange, da Arnie efter nogle års pause gjorde comeback i Hollywood igen. Og han har da også lavet nogle mindeværdige film siden. Der er fx The Expendables-filmene og Sabotage, men vi husker ham særligt for rollen som Ray Owens i The Last Stand, der næsten på egen hånd nedkæmper en mexicansk narkobaron og hans hær. En præstation, der dog på ingen måde er lige så badass som hans præstationer i 80'erne og 90'erne.

ANNONCE

4: Clint Eastwood i Unforgiven

År: 1992

Karakter: Will Munny

Alder ved filmens premiere: 62

Badass-faktor: 88 %

Clint Eastwood vendte i 1992 tilbage til westernuniverset, hvor han som bekendt hører så godt hjemme. Og med rollen som Will Munny i Unforgiven udødeliggjorde han sit navn i den genre for evigt. Her spiller han en tidligere fredløs, som nu må kæmpe for at skaffe føde til sine to børn, efter hans kone er død. Sammen med sin gamle makker påtager han sig jobbet at finde en gruppe cowboys, der har skamferet en prostitueret. Mest badass citat er, hvor en mand siger til Munny: "You shot an unarmed man", hvortil Munny svarer: "Well, he should have armed himself".

ANNONCE

3: Michael Caine i Harry Brown

År: 2009

Karakter: Harry Brown

Alder ved filmens premiere: 76

Badass-faktor: 90%

Du forbinder ikke just butleren fra Christopher Nolan's Batman-trilogi med en mand, der kunne være i stand til at slå ihjel. Men i Harry Brown spiller han en tidligere kongelig marine-soldat, som beslutter sig at tage sagen i egen hånd, efter hele hans kvarter gennem længere tid er blevet terroriseret af en bande bestående af stofmisbrugere og voldtægtsforbrydere. Han torturerer og dræber sig vej igennem, indtil banden er nedkæmpet. Harry Brown er så badass, at Batman burde have været hans butler.

ANNONCE

2: Liam Neeson i Taken 3

År: 2014

Karakter: Bryan Mills

Alder ved filmens premiere: 62

Badass-faktor: 95%

Det er måske lidt snyd, for Liam Neeson var med i den første Taken-film, da han var 55. Vi synes bare ikke, at vi kunne tillade os at overse hans karakter fra action-trilogien. Bryan Mills hamrer albanere ned i især den første film, mens han flygter fra politiet i den sidste film. Den måde, han deler øretæver ud på; den måde, han taler på - det er så vanvittigt badass. Og det er slet ikke til at hive en enkelt scene ud og fremhæve den. Men én ting er sikkert: He WILL find you. And he WILL kill you.

ANNONCE

1: Sylvester Stallone i Rambo

År: 2008

Karakter: John Rambo

Alder ved filmens premiere: 62

Badass-faktor: 100%

Selvfølgelig er Sly alias John Rambo nummer 1. I fjerde film af serien, som er den klart mest brutale, har Rambo slået sig ned i Thailand. Herfra hjælper han en gruppe kristne hjælpearbejdere ind i krigshærgede Burma. Alt går efter planen, indtil Rambo får besked på, at gruppen, han hjalp, er forsvundet og taget til fange af den burmesiske hær. Og her bliver Rambo selvfølgelig nødt til at gøre noget. Han river struben op på folk, skyder dem ned med bue og pil og sprætter dem op, så indvoldene vælter ud. Hvis det ikke er badass, når man tænker på, at han kunne have været din morfar, så ved vi ikke, hvad det er.

ANNONCE

Uden for kategori: Chuck Norris i The Expendables 2

År: 2012

Karakter: Booker

Alder ved filmens premiere: 72

Badass-faktor: Umuligt at sige. Chuck Norris ville i hvert fald ikke stille sig tilfreds med 100 %

Et glædeligt - om end lidt kort - gensyn med manden, der ville smadre alle fem ovenstående karakterer så let som ingenting, hvis han fik chancen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce