Magasinet M!

5 brutale mord som rystede verden

D. 29. februar gik en kvinde på gaden i Moskva. I sin hånd bar hun hovedet fra en 4-årig pige, som hun netop havde slået ihjel. Mennesker er i stand til at begå ubeskrivelige og onde gerninger mod andre, og kvinden fra Moskva er bare én i en rigtig grusom historik af brutale mord fra hele verden.

5 brutale mord som rystede verden
Elizabeth Short

Også kendt som "The Black Dahlia". Mordet på Elizabeth Short satte chokbølger igennem USA i 1947. Hendes lig blev fundet i en park i Los Angeles, hvor det var blevet delt i to og tømt for blod. 

Hendes krop var blevet banket og hendes mund skåret op til begge ører. 

På trods af mordets modbydelighed er det aldrig blevet opklaret. 

ANNONCE
5 brutale mord som rystede verden
Lesley Whittle

Lesley Whittle var en 17-årig pige, som ved et tilfælde blev kidnappet af den notoriske forbryder Donald "The Black Panther" Neilson i England januar 1975. 

Neilson havde oprindeligt planlagt at kidnappe hendes mor eller far, men da han kom ind i huset, så stødte han på Lesley - i nattøj og tøfler - og kidnappede hende i stedet. 

Han kørte hende derefter ud til et vandresovoir, hvor han sænkede hende ned på en lille afsats i et dræningsrør. Forinden havde han lagt en madras og en sovepose dernede. 

Han tog hendes tøj, bandt en hætte over hendes hovedet og bandt hende fast med en wire. 

Derefter ventede han på, at familien skulle finde sedlerne med krav om løsesum, som han havde efterladt i huset. 

Hvad der derefter skete er et sammensurium af uheld og klodsetheder. Flere aftaler blev lavet for at aflevere løsepenge, men hver gang for enten faren vild med pengene, kunne ikke finde, hvor de skulle afleveres, overså de næste instrukser og så videre og så videre. 

Efter to måneder havde Neilson mistede tålmodigheden, og man fandt Lesley i røret, hvor hun var faldet yderligere ned og var blevet kvalt af wiren.

Hele landet holdte vejret under affæren, som hurtigt blev lækket til pressen.

Neilson blev ved en tilfældighed fanget og idømt livstid, og han døde i fængslet i 2011.

ANNONCE
5 brutale mord som rystede verden
Kathy Anne Bates

Kathy Anne Bates blev som 17-årig druknet i et badekar af sin daværende kæreste James Patterson Smith i 1996. 

Forud for mordet var der gået fire forfærdelige uger, hvor James havde mishandlet og tortureret Kathy. Retsmedicineren, som opducerede hende, udtalte, at han aldrig havde set så grusom en behandling. 

Hendes øjne var blevet gravet ud, hun var blevet stukket med knive, gafler og sakse på kroppen og i munden og hendes ører, næse, kønsdele, mund og læber var blevet lemlæstet. 

Ydermere var begge hænder blevet knust og venstre arm brækket samt flere modbydelige ting. Hun havde næsten ikke fået mad og ikke drukket i flere dage op til sin død. 

James Patterson Smith blev idømt livsvarigt fængsel i 1997.

ANNONCE
5 brutale mord som rystede verden
James Bulger

En af de mest forfærdelige og grusomme mord nogensinde i England i 1993. 

2-årige James Bulger blev kidnappet, da han var med sin mor i et shoppingcenter i den engelske by Bootle. 

Videoovervågning viste, at de to 10-årige drenge Robert Thompson og Jon Venables tog James med sig, imens hans mor var distraheret i en butik. Herefter gik de fire kilometer med ham, hvor de blev set af 38 mennesker, men alle troede, at de blot var tre brødre, som kom gående sammen. 

Til sidst endte de ved nogle jernbaneskinner, hvor de to drenge mishandlede den stakkels lille dreng døde med umenneskelige gerninger. 

De lagde hans lig på togskinnerne og dækkede det med grus i håb om, at et tog ville ramme det, så det ville ligne en ulykke. 

En tog ramte det også, og liget blev fundet to dage senere. 

Heldigvis blev de to unge mordere genkendt på videobillederne, og de blev de yngste mordere nogensinde dømt i England. 

De blev dømt til forvaring de næste otte år, hvorefter de fik nye identiter og blev løsladt. De skal dog være under opsyn resten af livet.

ANNONCE
5 brutale mord som rystede verden
Catherine Susan Genovese

"Kitty" Genovese blev stukket ihjel foran sin bolig i 1964 i New York. 

Det grusomme ved mordet er ikke måden, det blev gjort på, men det faktum, at adskillige mennesker så eller på anden måde bemærkede mordet, men ingen kom hende til undsætning. 

Det startede forskningen i hvad der senere blev kaldt Genovese-syndromet eller tilskuer-effekten, hvor man bare kigger på og ikke hjælper andre mennesker.

Winston Moseley, en lokal indbrudstyv, blev senere pågrebet og tilstod mordet. Han blev idømt livsvarigt fængsel, hvor han sidder den dag i dag.

ANNONCE
Del

Seneste nyt