Magasinet M!

5 dyr, du IKKE vil bides af!

Hvis du absolut skal havne mellem kæberne på et rovdyr, er det nok svært at se det positive i situationen, men glæd dig i det mindste over, hvis det ikke er et af de fem her, der gnaver i dig

5 dyr, du IKKE vil bides af!
Femte-hårdeste bid i verden: Flodhesten

På femtepladsen finder vi listens eneste planteæder. Men ikke en hvilken som helst planteæder: Verdens mest aggressive planteæder!

For det meste bruger flodhesten blot sine kraftige kæber til at bide græs over, men hvis den bliver provokeret eller skal irettesætte rivaliserende hanner, udnytter den hele sin bidstyrke på 826 kg/cm2.

Biddet er særlig kraftfuldt, fordi flodhesten kan åbne munden 150 grader. Vildt nok!

ANNONCE
5 dyr, du IKKE vil bides af!
Fjerde-hårdeste bid i verden: Alligatoren

Det er en ulækker fætter, der indtager fjerdepladsen. Den amerikanske alligator lever i ferskvandsområder, hvor den æder fisk, frøer, gnavere, hjorte, vildsvin, slanger, husdyr og helt generelt bare alt, der driver forbi.

Alligatoren har en bidstyrke på 964 kg/cm2, som i sig selv er rigeligt til at være dødbringende. Men så er der lige det der med mundhygiejnen - eller mangel på samme. For alligatorens mund så fyldt med råddenskab og bakterier, at skulle byttedyret være så heldig at undslippe, er risikoen for en dødelig infektion overhængende.

Fik vi nævnt, at alligatoren generelt ikke er bange for mennesker, gerne vandrer ind i bebyggede områder og rask væk angriber mennesker?

ANNONCE
5 dyr, du IKKE vil bides af!
Tredje-hårdeste bid i verden: Hvidhajen

På en tredjeplads er den berømte og berygtede hvidhaj. Havets ondeste tandsæt overrumpler sine byttedyr - fisk, sæler og delfiner - tæt på havets overflade. Biddet på 1875 kg tager straks livet af smådyr, mens den dræber større dyr - og mennesker - ved bid for bid at ruske kødlunser af dem, ind til de forbløder.

Følg med i menneskets vildeste og mest syrede opdagelser

ANNONCE
5 dyr, du IKKE vil bides af!
Næsthårdeste bid i verden: Nilkrokodillen

Nilens konge knuser knoglerne og alt andet i øvrigt på sine ofre. Nilkrokodillen bor i Afrika, hvor den tilbringer store dele af sin dag med at solbade på sø- og flodbredder, men om natten glider den ud i vandet på jagt.

Når fx en zebra kommer ned for at slukke tørsten, skyder nilkrokodillen op af vandet og smækker sine kæber om ofret med en kraft på 2268 kg/cm2. Nilkrokodillen elsker skildpadder, og biddet er så kraftigt, at det kan knuse et skildpaddeskjold på et splitsekund.

ANNONCE
5 dyr, du IKKE vil bides af!
Hårdeste bid i verden: Deltakrokodillen

På førstepladsen med verdens hårdeste bid finder man flodernes sande badass, deltakrokodillen, med en vanvittig bidstyrke på op til 3510 kg/cm2. Til sammenligning bider et menneske med sølle ca. 75-100 kg/cm2, en bullmastiff med 390 kg/cm2 og en løve med ca. 425 kg.

Dræbermaskinen med de groteske kæber bor i Sydøstasien og Nordaustralien, hvor den med sine op til ni cm lange tænder gør vandene usikre. Kosten består blandt andet af bøfler, vildsvin og tørstige krybskytter.

Jagtteknikken er lige så simpel, som den er effektiv: Bæstet kaster sig over landdyr ved bredden af floder og trækker dem ned under vandet, hvor de drukner. Deltakrokodillen er i øvrigt stor nok til at sluge en gazelle hel.

De smarteste teknologiske opfindelser og fedeste gadgets

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce