Magasinet M!

5 facts der beviser at onani er sundt

Vi vidste det i forvejen, men nu er det videnskabeligt bevist. Onani er sundt. Se her, hvorfor du aldrig skal forklare dig igen, når du hiver i lillemanden.Du har sikkert i din tid som teenager tænkt tanken: "Hvad ville mine forældre tænke, hvis de vidste, hvor meget jeg trak i banditten?" Men bare rolig, nu kan du roligt sige til dem, at du gjorde det for sundhedens skyld.

Men´s Health og Medical Daily har lavet en undersøgelse, som viser, hvorfor onani er sundt for os mænd. I nogle lande er det ligefrem et tabu at snakke om, og nogle vil endda påstå, at de aldrig har onaneret. En ting er sikkert: Onani er noget, vi altid har gjort og fortsat vil gøre.

Ligesom sex så frigiver onani endorfiner, som fremmer en følelse af lykke og behag i vores krop, samtidig med at det kan mindske stress. Dette er gældende for både mænd og kvinder, skriver Best Health Magazine. 

Udover dette sover mænd bedre, når de har onaneret, og for kvinderne kan det faktisk mindske menstruationssmerter, siger Dr. Sandra LaMorgese, PhD, til Medical Daily.

Men der er også en mørk side af onani (ja, det er rigtig nok). Det kan betyde, at nogen undgår intimitet med andre, og derved kan onani - på lang sigt - faktisk forårsage angst. Men her snakker vi vist om sjældenhederne

Herunder har vi samlet fem punkter, som beviser, hvorfor mænd fortsat skal onanere!

1. Det gør dig i bedre humør

Når man som mand kommer, så udvikler ens hjerne sig til en cocktail af neurotransmitter (signalstoffer) som dopamin og oxytocin - og hvad fanden betyder det? Det betyder, at du bliver i bedre humør, og følelsen af tilfredshed øges, hvilket giver meget god mening. 

Dr. Gloria Brame, sexolog, siger til Maxim:

- En orgasme er den største ikke-medicinske blanding af dopamin. En scanning af hjernen på en, der lige har haft en orgasme, ligner en heroinmisbrugers hjerne.

Og det kan faktisk være en god ting forklarer sexologen, for det er blandt andet derfor, heroinmisbrugere har det så godt, når de er høje, fordi de svømmer i dopamin. 

Så næste gang kæresten spørger, hvorfor du onanerer, så skal du bare sige, at din hjerne udvikler sig til den bedste cocktail af dopamin, som styrer dit belønningscenter. 

Så kan det godt være, hun aldrig spørger igen...

ANNONCE
iStock - 5 facts der beviser at onani er sundt iStock

2. Det hjælper dig til at holde længere

Som ejer af en lillemand, så ved du sikkert allerede, at i runde ét holder man længere end i runde to (og vi piger ved det jo egentlig også godt).

Så det bedste, du kan gøre, er faktisk at onanere, inden du tager på en fræk date, fordi det kan give dig kontrol, siger Brame.

Ud over det, så kan du, ifølge Ava Cadell, Ph.D., træne dig selv til at holde længere. Det gør du ved at lære, hvor lang tid det tager dig at få en orgasme, og derved kan du holde lidt længere hver gang. Det handler om kontrol, kære venner, og det lyder jo ret nemt.

Så hvis din kæreste nogensinde har undret sig over, hvorfor du nogen gange holder ekstremt længe, så kan det være fordi, at du lige har haft lidt alene-tid på toilettet. 

ANNONCE
iStock - 5 facts der beviser at onani er sundt iStock

3. Det gør dine erektioner ekstra hårde

Når du bliver ældre, så vil du automatisk miste muskler i kroppen, og når vi siger kroppen, så mener vi HELE kroppen - også i de ædlere dele. Det er faktisk også gældende for kvinder (dog ikke det med de ædlere dele).

Ved at onanere og at have sex så sætter du dine bækkenbundsmuskler på arbejde, og det kan forebygge erektil dysfunktion, som du jo selvfølgelig godt ved, hvad betyder. Hvis ikke, så betyder det manglende evne til at opnå eller vedligeholde rejsning.

Brame har et simpelt råd:

- Brug den, eller mist den!

ANNONCE
iStock - 5 facts der beviser at onani er sundt iStock

4. Det booster dit immunforsvar

Når du får rejsning, så øger du kroppens produktionen af kortisol, siger hormonspecialisten Dr. Jennifer Landa.

Hun forklarer yderligere til Mens Health:

- Erektion øger hormonet kortisol, som er et stresshormon, og oftest bliver det omtalt som værende skidt for kroppen. Men det hjælper faktisk med at regulere og opretholde vores immunforsvar - i små doser selvfølgelig.

Ifølge sitet Aktiv Motion betyder det altså, at kortisol også kan have positive effekter, afhængig af hvor stor en andel hormonet udgør. Generelt kan man sige, at hvis koncentrationen af hormonet er for højt i for lang tid, så bliver det skadeligt. 

Kort sagt: Onani kan begrænse betændelse og styrke dit immunforsvar, og det er vel egentlig det, vi er interesserede i.

ANNONCE
iStock - 5 facts der beviser at onani er sundt iStock

5. Det forhindrer cancer

En undersøgelse fra Harvard T.H. Chan School og Public Health viser faktisk, at onani kan forhindre prostatakræft - eller ihvertfald mindske risikoen for at få det.  

Unge mænd i 20´erne, som har udløsning mindst 21 gange på en måned, har 21 procent mindre sandsynlighed for at udvikle den dødelige sygdom.

En anden undersøgelse viser også, at mænd, som onanerer mere end fem gange om ugen, har 33 procent mindre sandsynlighed for at udvikle prostatakræft.

Og hvordan kan det være rigtigt, tænker du måske? Det skyldes, at når du onanerer, så bliver de sygdomsfremkaldende giftstoffer, som bliver opbygget i den urogenitale tarmkanal, skyllet ud. Og når det kommer ud, så ryger nogle af alle de farlige stoffer med!

Så med alle de her undersøgelser og vilde facts, så står det rimelig klart, at du er nødt til at onanere - mindst et par gange om ugen.

Altså for jeres egen skyld, selvfølgelig!

ANNONCE
iStock - 5 facts der beviser at onani er sundt iStock
Del

Seneste nyt

Annonce