Magasinet M!

5 fantastiske fantasy-film du højst sandsynlig ikke har set

I anledningen af premieren på 'Fantastiske Skabninger? og hvor de findes' giver vi dig her fem film, som alle falder ind under fantasy-genren. Og som du højst sandsynligt ikke har set.

5 fantastiske fantasy-film du højst sandsynlig ikke har set

The Fall (2006)

Instruktør: Tarsem Singh

Med: Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell med flere

Hvorfor: Det kan godt være, at Tarsem Singhs senere film, Immortals og Mirror Mirror, var forfærdelige, men det er aldeles ikke tilfældet med den fantastiske The Fall. Den handler om en lille pige med en livlig fantasi, Alexandria, som er indlagt på hospitalet i 20'ernes Los Angeles. Her møder hun Hollywood-stuntmanden Roy, som er blevet lam og selvmordstruet, efter at et stunt gik galt på et film-sæt. Roy begynder at fortælle Alexandria en fantasifuld historie om noble helte, der som mission har at vælte en ond guvernør. Som historien udfolder sig, begynder Roys mentale tilstand at ramle sammen, og han har til sidst svært ved at skelne mellem, hvad der er virkelighed og fantasi. Visuelt er The Fall absolut overdådig, men Singh er altså også et geni, når vi taler om netop det. Men hvad hans senere film manglede, har The Fall. Den er vanvittigt godtfortalt og er et emotionelt mesterstykke, der føles som en drøm - og hen imod slutningen et mareridt - og som skaber godt og grundigt ravage i dine tårekanaler.

Bridge to Terabithia (2007)

ANNONCE

Instruktør: Gabor Csupo

Med: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel med flere

Hvorfor: Og vi bliver ved det sørgmodige. Bridge to Terabithia er den hjerteskærende fortælling om venskab, familie, død og tab - alt sammen på én gang. Historien er som sådan simpel. Den ensomme og indadvendte dreng Jess har ingen venner. Lige indtil han møder den seje og kreative Leslie. Sammen bruger de deres fantasi, det bedste de har lært, til at forestille sig denne forunderlige fantasy-verden i skoven bag Jess' hus. Her kan de udfolde deres fantasier (okay, det lød forkert) og slippe væk fra hverdagens problemer. Vi vil ikke røbe så meget om, hvad der derefter kommer til at ske, men du skal ikke lade dig narre af den sentimentale og sukkersøde trailer. Bridge to Terabithia er magisk og rough at komme igennem.

Enter the Void (2009)

ANNONCE

Instruktør: Gaspar Noé

Med: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy med flere

Hvorfor: Enter the Void er måske ikke Gaspar Noés bedste film (seriøst, hvis du ikke har set Irreversible endnu, så venter der dig en ubehagelig overraskelse), men den er bestemt et kig værd. For sjældent - hvis ikke aldrig - har undertegnede set en film, hvor det føles som et 2 ½ timer langt psykedelisk mareridt. Filmen starter med, at vores hovedperson tager en dosis DMT (psykedelisk stof) og kort tid efter bliver dræbt i stofhandel, som går helt galt. Resten af filmen er følgerne efter mordet - set fra hovedpersonens synspunkt. For hans sjæl har forladt hans krop og svæver nu hvileløst rundt henover Tokyo, hvor filmen finder sted, og hvor de andre karakterer reflekterer over hans død. Enter the Void kan være tung at komme igennem på grund af det surrealistiske handlingsforløb uden en egentlig narrativ, men det er en film, du ihver fald ikke glemmer lige foreløbig.

Mr. Nobody (2009)

ANNONCE

Instruktør: Jaco Van Dormael

Med: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger med flere

Hvorfor: Helt ud af ingenting kom dette episke sci-fi-/fantasydrama fra det forholdsvis ubeskrevne belgiske kort, Jaco Van Dormael, der alligevel havde formået at samle et hold af erfarne og kendte amerikanske skuespillere. Det er den fantastiske fortælling om Nemo, som vi følger i hele 118 år - fra fortiden til nutiden og til sidst fremtiden. Filmen slår ned på forskellige punkter i mandens liv og kommer omkring emner som teknologi, kærlighed, den menneskelige skrøbelighed, og hvordan vores valg, vi træffer i livet, former den person, vi ender med at blive. En film med masser af tanke bag, og som samtidig er et visuelt vidunder.

Waking Life (2001)

ANNONCE

Instruktør: Richard Linklater

Med: Ethan Hawke, Lorelei Linklater, Trevor Jack Brooks med flere

Hvorfor: Før Richard Linklater lavede Boyhood, instruerede han denne spektakulære animationsfilm fra 2001. Det er umuligt at forklare fuldt ud, hvad Waking Life egentlig handler om, hvis ikke man har set den. Men plottet beskæftiger sig med emnet 'lucide drømme' (en drøm, du selv kan kontrollere, og hvor du kan gøre alt det, du gerne vil). Vores hovedperson svæver rundt i sin drømmeverden og har ekstremt interessante samtaler med fremmede om diverse emner. En surrealistisk roadmovie, fristes man til at sige, som er tilsat trippende animationsscener. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE