Magasinet M!

5 fantastiske løsninger til jordkøling af øl

Skal ølbrønden være en hyggeløsning eller af industrielle proportioner?

Sommertid gør meget godt for de fleste ting - men ikke temperaturen i garagen - og derfor er det vigtigt at overveje, hvordan man egentlig skal holde sine drikkevarer (øl) kolde! 

Med stigende energipriser, begynder det at være svært at forsvare at opbevare hele sin lagerbeholdning i køleskabet, og så kan det være nærliggende at kigge på alternativer som jordkøling.

Selvfølgelig har vi ikke regnet på, om stigningen i strøm kan retfærdiggøre investeringen i en ølbrønd - men hvis vi ikke gider, gør din partner nok heller ikke:

Det vigtigste er, at man har en nogenlunde plausibel grund til det nye projekt: En anden grund kunne være, at det rent faktisk er super hyggeligt, at gå over i et hjørne i haven og trække en perfekt jordkølet øllebajser op!

Der findes efterhånden en del forskellige løsninger, hvis du ønsker at køle drikkevarer ned ved hjælp af den køligere temperatur nede i jorden - den billigste, SU-løsningen, er selvfølgelig bare at grave et hul i jorden og smække bajerne i. Så skal man bare døje med efterfølgende rengøring - og muligvis et skattekort, for at finde frem til godterne igen - det er i hvert fald den frygt vi fik, da vi så Blinkende Lygter for 20. gang. 

Her får du overblikket!

ANNONCE
5 fantastiske løsninger til jordkøling af øl

Den billigste: Spralla Kølebrønd

Altså, foruden bare at grave et hul, er den billigste løsning på en ølbrønd lige for tiden en lille sag fra Spralla

Ølbrønden har den fordel at kunne have plads til 0,5 liters flasker - og det er godt nyt for dine specialøl. Ølbrønden stikker ned i 90 centimeters dybde, og har 3 niveauer/hylder, med plads til fem flasker på hver - altså 15 flasker i alt. Det er jo ikke helt hvad der svarer til en kasse - men til prisen kan man passende grave to styks ned: En ved grillen og en ved liggestolen. 
Brønden har en diameter på 25 centimeter - og det er desværre ti cm for bredt til et 'normalt' pælebor

(Men så er der en undskyldning for at investere i et motoriseret jordbor med et 250mm bor #aldriggånedpåudstyr). 

Mekanismen i Spralla ølbrønden er simpel - du løfter simpelthen rammen med ølkurvene op af røret med håndkraft. 

Prisen er cirka 250 kroner - spottet hos Coolstuff.

ANNONCE
Plastmo - 5 fantastiske løsninger til jordkøling af øl Plastmo

VVS'erens løsning: Plastmo ølkøler

Vi har set et par VVS-specialister forhandle en ret unik kølebrønd - at et håndværksfag har deres egen officielle ølbrønd er ret sejt - og så graves den ned så den ligner et lille udluftningsrør. 

Plastmo ølkøleren har modsat foregående lige præcis dimensionerne til at kunne nedgraves med et normalt pælebor, men til gengæld er der kun plads til dåser - og 9 af slagsen. Yderrøret er zink - og så isættes et trækrør, som man placerer dåserne i. 

Pris 329 kroner - set hos VVS-eksperten.

ANNONCE
CoolWell - 5 fantastiske løsninger til jordkøling af øl CoolWell

Mainstreameren: Cool-Well

Cool-Wells ølbrønd er legendarisk, for at være en af de mest solgte ølbrønde gennem det seneste årti - og for mange er Cool-Well navnet synonym med kolde øl til grillhyggen. 
Ølbrønden er en lille firkantet plastikspand, med en indsats, der har plads til i alt 24 dåser - eller 33 cl-flasker. 

Løsningen her er god til volumen, og forholdvis let at grave ned, da den er 30 centimeter i hver side og 50 centimeter dyb. Perfekt til en spade. Det eneste men - og sådan et er der: De 50 centimeters dybde, giver ikke helt den samme køling, som de øvrige løsninger. 

Cool-Wells ever-green koster 499 kroner - og findes også hos Coolstuff.

ANNONCE
5 fantastiske løsninger til jordkøling af øl

Den industrielle: 60-liters opbevaringstønde

Okay, det her er ikke en traditionel kølebrønd - men skal du holde en god fest - og har du god tid til at køle øllene ned, så bør tønden på et eller andet plant give mening. Den kan holde absolut tæt med det forzinkede stålbånd - og skulle gerne kunne håndtere i hvert fald tre rammer dåseøl + det løse.

Men hvis naboen spørger, er det nok meget godt at gøre ham helt delagtig i planen om at grave et stort hul i haven, til den nyindkøbte lufttætte tønde: Den er selvfølgelig til øl. Skål!

Tønderne kan købes mange steder. Hos toolworld kører de tilbud til 328,94

ANNONCE
Ecool ølbrønd

Luksus-løsningen: Ecool pro jordnedkøler

Hvis du skal have den sjoveste løsning i nabolaget, er det E-cool Pro ølbrønden du skal have fingre i!
Ølbrønden er produceret i Danmark - helt bestemt på Mors hvor alle delene er produceret. 
Ecool er udviklet til dåseøl, og har en fantastisk mekanisme, hvor et bånd med håndving sender øllene i rotation - og ruller en kold bajer af gangen op til dig. 

Ecool ølbrønden har en højde på 113 centimeter og en diameter på 22 centimeter (30cm over jorden). 

Ecool er som sagt luksusløsningen - og den koster altså næsten 2800 kroner - men så er det også håndlavet kram fra Danmark. Køb den hos Partyvikings.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt