Magasinet M!

5 fede biograffilm, du skal bruge dine lommepenge på i maj

Maj måned byder både på ny X-Men-film og en filmatisering af et meget berømt computerspil. Der er god grund til at håbe på, at det bliver en fantastisk biografmåned.

5 fede biograffilm, du skal bruge dine lommepenge på i maj
Bad Neighbours 2

Premiere: 12. maj

Med: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Chloë Grace Moretz med flere

Derfor skal du se den: Nicolas Stollers første Neigbours-film bød på en rablende vanvittig nabokrig mellem et nybagt forældrepar, Familien Radner, og et fraternity. Nu kan The Radners så se frem til endnu en kamp - denne gang imod et sorority med smukke Chloë Grace Moretz som leder, der flytter ind ved siden af dem.

I håb om at slippe af med de ustyrlige piger hyrer familien de gamle fjender netop fra Delta Psi Beta-fraternity'et. Der er lagt op til endnu en sindssyg film fra manden, der gav os den geniale Forgetting Sarah Marshall. Vi anmelder den i næste uge.

ANNONCE
5 fede biograffilm, du skal bruge dine lommepenge på i maj
Our Kind of Traitor

Premiere: 12. maj

Med: Ewan McGregor, Naomie Harris, Stellan Skarsgård med flere

Derfor skal du se den: Som det altid er med John Le Carré-romaner, er der dømt spion med stort S. I Susanna Whites filmatisering af Carrés krimi af samme navn bliver et britisk par fanget mellem den russiske mafia og den britiske efterretningstjeneste efter at være faldet i kløerne på en russer, der giver sig ud for at være forretningsmand. Vi var i hvert fald store fans af Thomas Alfredsons Tinker Tailor Soldier Spy, som også byggede på en bog af John Le Carré, og vi håber bare, at White, som ellers er kendt for at have instrueret afsnit af serier som Boardwalk Empire, Generation Kill og Masters of Sex, kan leve op til de høje forventninger, der er til hendes første spillefilm.

ANNONCE
5 fede biograffilm, du skal bruge dine lommepenge på i maj
Diary of a Teenage Girl

Premiere: 19. maj

Med: Bel Powley, Kristen Wiig, Alexander Skarsgård

Derfor skal du se den: Det kan lyder som den største chick flick ever, men Diary of a Teenage Girl er så meget mere end det. Det er en humoristisk, åbenhjertet skildring af en teenage-piges blomstrende seksualitet i 70'ernes Californien. Filmen åbner med "I've just had sex! Holy Shit", hvor Minnie taler til os i sin videodagbog. Hun har nemlig mistet sin mødom til sin mors kæreste (!).

Filmen har opnået masser af superlativer fra de amerikanske anmeldere og tog sidste års Sundance-festival med storm. Filmen holder hele tiden en perfekt balancegang mellem det morsomme og det seriøse, og det er ifølge anmelderne det, der fungerer så vanvittigt godt i Diary of a Teenage Girl. En noget nær perfekt debutfilm fra Marielle Heller.

ANNONCE
5 fede biograffilm, du skal bruge dine lommepenge på i maj
X-Men: Apocalypse

Premiere: 19. maj

Med: Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, James McAvoy med flere

Derfor skal du se den: Maj måneds helt store blockbuster-brag er uden tvivl den nye X-Men-film. Bryan Singer, der også instruerede Days of Future Past (2014) samt X-Men (2000) og X-Men 2 (2003), har igen påtaget sig instruktør-rollen, og på rollelisten finder du gengangere som Jennifer Lawrence, James McAvoy og Michael Fassbender samt kometen Oscar Isaac, der skal spille superskurken Apocalypse.

Filmen kommer til at handle om, at den magtfulde, udødelige og uovervindelige mutant, Apocalypse, bliver vækket til live. Han er desillusioneret over den moderne verden og beslutter sig for at rekruttere et team, der skal rense ud i menneskeheden. En ting, som tvinger Raven (Lawrence) og Charles Xavier (McAvoy) til at samle et team af unge X-Men, der skal redde verden fra Apocalypses ondsindede plan.

ANNONCE
5 fede biograffilm, du skal bruge dine lommepenge på i maj
Warcraft

Premiere: 26. maj

Med: Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper med flere

Derfor skal du se den: Okay, vi ved godt, at det er svært at finde nogen som helst film, der har haft succes med at adaptere et computerspil. Og vi tvivler også på, at Warcraft lykkes på den front. Ikke desto mindre er det en film, vi ser frem til. For vi er mange, der har brugt utallige nætter på at spille World of Warcraft i vores teenage-år, og derfor bliver det da også interessant at blive hevet med ind i universet på film, hvor mennesker og orker strides om magten.

Vi er dog fortrøstningsfulde, da det er Charles Leavitt (Blood Diamond), der står bag manuskriptet, mens Charles Roven (Dark Knight-trilogien) har produceret den.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE