Magasinet M!

5 fede flicks der skulle være blevet nomineret til 'bedste film' ved årets Oscar-show

Vi godt, at der ikke er plads til alle, men vi havde gerne set, at akademiet havde tilføjet disse fem film i 'bedste film'-kategorien, da de tidligere torsdag offentliggjorde alle årets Oscar-nomineringer.

5 fede flicks der skulle være blevet nomineret til 'bedste film' ved årets Oscar-show
Ex Machina

Instruktør: Alex Garland

Med: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac med flere

Om: Alex Garlands intelligente sci-fi-film sætter spørgsmål ved, om man kan forelske sig i en AI-robot - en menneskelignende maskine med kunstig intelligens. Ex Machina er søgemaskine-generationens svar på Frankenstein og er en dyb og foruroligende film om vores forhold til teknologien. Det er den mest overbevisende indie-sci-fi-film i mange år, som bæres af stærke præstationer af Domhnall Gleeson, Oscar Isaac og ikke mindst den gudesmukke svensker, Alicia Vikander, der tager sig af rollen som robotten i centrum. Og så er der bonuspoint for vel nok den mest underlige dansescene i hele 2015.

Vores mening: Det havde virkelig klædt akademiet at se lidt indad, da indie-genren ifølge os får alt for lidt opmærksomhed år efter år, når det kommer til Oscar-nomineringer. Ex Machina er i hvert fald længder bedre en sci-fi-blockbusteren The Martian.

ANNONCE
5 fede flicks der skulle være blevet nomineret til 'bedste film' ved årets Oscar-show
Star Wars: The Force Awakens

Instruktør: J.J. Abrams

Med: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac med flere

Om: Sakset fra vores 5-stjernes-anmeldelse:
"Det virker som det helt rigtige at have ladet J.J. Abrams instruere The Force Awakens. En mand, der har haft ekstremt stor succes med de nyeste Star Trek-film, og som simpelthen bare har sans for at strikke et godt, gedigent action-eventyr sammen, uden du keder dig på noget tidspunkt. En stor del af æren skal da nok også tilskrives manuskriptforfatter Lawrence Kasdan, som igen har skrevet historien ligesom til de første tre Star Wars-film. Magien er i den grad tilbage, og det flyver rundt med one-liners og "comic relieves" om ørerne på dig. Præcist som det bør gør, men som både Episode I, II og III manglede." Læs hele anmeldelsen her.

Vores mening: Hvor ville vi dog gerne have set den nye Star Wars-film blandt de nominerede. Men sci-fi-genren er historisk set bare ikke specielt elsket af akademiet, hvad angår 'bedste film'-kategorien, da det aldrig er lykkedes en sci-fi-film at tage sidste stik hjem (inkluderer man fantasy, er det kun den første Ringenes Herre-film, der vandt topprisen). Man må have vurderet, at The Martian - og til dels Mad Max: Fury Road - var mere end rigeligt i den kategori. Og det er synd, for The Force Awakens var vitterligt en af sidste års bedste film.

ANNONCE
5 fede flicks der skulle være blevet nomineret til 'bedste film' ved årets Oscar-show
Sicario

Instruktør: Denis Villeneuve

Med: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

Om: Sakset fra vores 5-stjernes-anmeldelse:
"Med Jóhann Jóhannssons drone-agtige, hjemsøgende og til tider kvalmefremkaldende soundtrack som underlægningsmusik er Sicario en film, du hele tiden har en fornemmelse af, kan eksplodere når som helst. Farerne lurer lige om hjørnet, og ingen kan føle sig sikker i det amerikansk-mexicanske grænseland, hverken på den ene eller den anden side.

Det er enormt effektfuldt, og det føles som om, at du er ved at blive kvalt flere gange. Ikke bare på grund af den ekstremt grafiske og udpenslede vold (uden det dog bliver for meget), men også på grund af den åndeløse spænding, der får dig til at tage dig selv til hovedet og rive dig i håret (det, du nu måtte have tilbage) mange gange i løbet af de to timer, Sicario varer. To timer, der slet ikke føles som lang tid." Læs hele anmeldelsen her.

Vores mening: Vi tror, at Sicario har været for voldsom for det sobre akademi. At se børn blive mejet ned er i hvert fald ikke noget, der giver plusser i deres bog. Det har nok gjort udfaldet, og det er altså noget bullshit, for Sicario er virkelig et monster af en film.

ANNONCE
5 fede flicks der skulle være blevet nomineret til 'bedste film' ved årets Oscar-show
Straight Outta Compton

Instruktør: F. Gary Gray

Med: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell med flere

Om: Inden Dr. Dre og Ice Cube slog igennem som solister og blev stuerene, var de nogle aggressive og pissed-off drenge, der med deres gruppe, N.W.A., var med til at gøre hip-hop til en af de mest populære musikgenrer. Den historie blev sidste år lavet til en underholdende og veldrejet film med et helt nyt kuld af sorte skuespillere, der rappede røven ud af deres bukser. Overordnet set er det en tidløs film, der beskriver, hvordan en flok kunstnere og tekstforfattere giver en fuck for, hvad verden omkring dem tænker om en. En ting, der for N.W.A. bar frugt, må man sige.

Vores mening: Sidste år var der en masse polemik omkring, at de sorte var blevet overset af akademiet, da den fremragende Selma kun hev en nominering hjem for 'bedste sang' (som den også vandt for). Men det ser i hvert fald ikke ud til, at de har taget ved lære af hele den misere. Jovist, det kan diskuteres, om Straight Outta Compton ikke er en kende svagere end de film, der er blevet nomineret i 'bedste film'-kategorien', men det havde nu klædt akademiet at tage den med. Som et plaster på såret fik filmen dog en nominering for 'bedste manuskript', men det er utvivlsomt ikke noget, der vil lægge låg på hele racedebatten.

ANNONCE
5 fede flicks der skulle være blevet nomineret til 'bedste film' ved årets Oscar-show
Carol

Instruktør: Todd Haynes

Med: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson med flere

Om: Det er nok ikke en film, der rammer specielt meget ned i M!s målgruppe, men nogle gange er det godt at udvide sin horisont. Derfor har vi valgt Carol som den femte og sidste film, vi virkelig synes burde have haft en nominering i 'bedste film'-kategorien. Det er en af de bedst anmeldte film i USA fra sidste år og handler om en ung kvindelig fotograf, der indleder et forhold med en ældre kvinde i 50'ernes New York (jo, den indeholder en sexscene med Cate Blanchett og Rooney Mara!). Det er Todd Haynes, som tidligere har stået bag melodramaerne Far From Heaven og Mildred Pierce (mini-serie-versionen), der instruerer. En ting, han gør vanvittigt godt. Carol er en stilfærdig, men bjergtagende film, der er gudesmukt skudt af Haynes' vanligt brugte kameramand, Edward Lachman.

Vores mening: Hvis vi skulle have givet vores bud på de nominerede i 'bedste film'-kategorien for en måned siden, ville Carol have været et af vores stensikre valg. Men efter at være blevet overset blandt de nominerede ved den prestigefyldte Producers Guild (magtfuld amerikansk filmorganisation, der repræsenterer film-, tv- og medieproducere) Awards, og at Todd Haynes tilsvarende heller ikke blev nomineret ved Directors Guild (det samme som Producers Guild - bare for instruktører) Awards, var det rimelig klart, at den ikke ville være at finde, da Oscar-nomineringerne tidligere torsdag blev offentliggjort. Spørger du os, er det sikkert fordi, at der i forvejen er masser af (stærke) kvinder repræsenteret i 'bedste film'-kategorien, og at det simpelthen var for meget for de konservative snobber at se to piger have sex (så meget for ligestilling). En kæmpefejl efter vores mening,daCarol vitterligt er en af de stærkeste film i hele Oscar-feltet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE