Magasinet M!

5 fede gyser-serier, du skal streame

Trænger du også til at blive skræmt fra sans og samling? Så får du her fem gyser-serier, du for alt i verden ikke må misse.

5 fede gyser-serier, du skal streame

PENNY DREADFUL (2014 - )

Medvirkende: Timothy Dalton, Eva Green, Josh Hartnett med flere

Hvor: HBO Nordic

Hvor mange sæsoner: 2. sæson har premiere til maj

Om: Serien er guf for alle gyserfans, da nogle af de mest kendte og skræmmende literære horrorfigurer vækkes til live på samme tid i et victoriansk London. Vi snakker Dr. Frankenstein og hans monster, Van Helsing og Dorian Gray. Penny Dreadful følger Ethan Chandler's og Sir Malcolm Murray's kamp mod de overnaturlige kræfter. John Logan, der blandt andet har skrevet manuskriptet til Skyfall, Hugo og The Aviator, er manden bag.

ANNONCE

THE WALKING DEAD (2010 - )

Medvirkende: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies med flere

Hvor: Netflix

Hvor mange sæsoner: 5. sæson er lige slut i USA

Om: Serien er allerede et kæmpe hit herhjemme, så hvis du ikke allerede har set den, er det bare med at komme i gang. For The Walking Dead er meget mere end bare splat og zombier. Det er den dystopiske historie om en lille gruppe af menneskers kamp for overlevelse i et goldt, mørkt USA. Du følger dem på godt og ondt, i medgang og modgang. The Walking Dead underholder og chokerer på samme tid. Det er af og til livsbekræftende, men mest af alt vanvittigt sørgmodigt. Skaberen er Frank Darabont, der har instrueret En Verden Udenfor, Den Grønne Mil og The Mist.

ANNONCE

AMERICAN HORROR STORY (2011 - )

Medvirkende: Evan Peters, Jessica Lange, Sarah Paulson med flere

Hvor: Netflix

Hvor mange sæsoner: 5. sæson har premiere til oktober

Om: Den populære antologi er ikke blevet populær for ingenting. En ny historie udspiller sig hver sæson, men med de samme skuespillere. Den er fyldt med klichéer og referencer til gamle gyserklassikere, men er hele tiden godt selv klar over det. Og det gør ikke bare American Horror Story meget skræmmende, men til tider også vanvittigt morsom - uden det bliver ufrivilligt - og underholdende på samme tid. Og så er det en fryd at se et gammelt sexsymbol som Jessica Lange slå sine folder i horror-universet. Hun er ekstremt overbevisende i hver eneste sæson.

ANNONCE

HANNIBAL (2013 - )

Medvirkende: Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Hugh Dancy med flere

Hvor: Netflix

Hvor mange sæsoner: 3. sæson har premiere til juni

Om: Selvfølgelig har du hørt om Hannibal. Hvem har ikke det, når hele Danmarks Mads Mikkelsen er med? Alligevel skal den selvfølgelig med på listen, når en mega rost serie har dansk islæt. Hannibal foregår, før Dr. Hannibal Lecter - der bliver spillet af vor kære dansker - er blevet berømt for sine kannibalistiske tendenser. Sammen med FBI-agent Will Graham (Hugh Dancy) bliver de sat til at løse drabssager og jagte seriemordere. Hannibal får det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig, og det er en serie, som kan selv få de mest hærdede gyserfans til at væmmes.

ANNONCE

MASTERS OF HORROR (2005 - 2007)

Medvirkende: Karen Austin, J. Winston Carroll, Miho Ninagawa

Hvor: HBO Nordic

Hvor mange sæsoner: 2

Om: Masters of Horror er Are You Afraid of the Dark? for voksne. Hvert afsnit er en ny historie, og der er masser af referencer til store gyserklassikere som fx Dr. Jekyll & Mr. Hyde og Rosemary's Baby, ligesom gysermester John Carpenter også instruerer et af afsnittene. Masters of Horror er perfekt til dig, som har det stramt med at følge kronologisk med i en serie. Du kan se afsnittene uafhængigt af hinanden, men pas på - serien vil højst sandsynligt hjemsøge dig for evigt.

DEN GLÆDER VI OS TIL: 

ANNONCE

WAYWARD PINES (2015 - )

Medvirkende: Matt Dillon, Terrence Howard, Melisa Leo med flere.

Hvornår: 14. maj 2015

Hvor: Det er Fox, der laver den, men hvor den kommer til at kunne streames, ved vi endnu ikke.

Om: Se, det her ser interessant ud. Også selvom M. Night Shyamalan's navn står øverst på plakaten (han er dog bare producer, så helt galt kan det formentlig ikke gå). Traileren ligner en psykologisk rejse ind i en verden, hvor David Lynch's Twin Peaks ser ud til at have været den helt store inspiration. En agent fra den hemmelige efterretningstjeneste tager til byen Wayward Pines for at lede efter to FBI-agenter, der er forsvundet der. Hurtigt finder han ud af, at intet er, som det skal være, og at han måske aldrig slipper fra byen i live. Det ser dystert og uhyggeligt ud i Wayward Pines.

ANNONCE
Del

Seneste nyt