Magasinet M!

5 fede koncerter du skal se på Roskilde Festival lørdag

En flok post-punk-legender og dansabel indie-fest er noget af det, du skal opleve på Roskilde Festivals sidste musikdag i år.

5 fede koncerter du skal se på Roskilde Festival lørdag

TIL HEAVYROCKEREN

Hvem: Gojira

Hvor: Arena

Hvornår: 18.30

Hvorfor: De franske metalgiganter er tilbage på Dyrskuepladsen med endnu et nyt og anmelderrost album i bagagen. De disker op med en omgang altødelæggende progressiv dødsmetal af ypperste skuffe. Bandets nye album, Magma, er skrevet på baggrund af, at søskendeparret Joe og Mario Duplantier - der tager sig af henholdsvis guitar og vokal samt trommer - for nyligt mistede deres mor. Og de to ved om nogen - er vi i hvert fald sikre på - hvordan man skal kanalisere sine følelser ud i den kraftfulde og til tider også smukke metalmusik. Gojira er et must-see for alle metalfans.

ANNONCE

TIL POP-DRENGEN

Hvem: Dizzy Mizz Lizzy

Hvor: Orange

Hvornår: 17.00

Hvorfor: Bandet her behøver vel ingen nærmere introduktion. Efter at have været solo i flere år, besluttede Tim Christensen sig for små to år siden at gendanne et af Danmarks største rockbands gennem tiden for anden gang (første gang i 2009), Dizzy Mizz Lizzy. Siden er det blevet til et nyt album, men du kan nok godt forvente, at de kommer til at fyre hits af som Rotator, Silverflame, Waterline og Love is a Loser's Game sidst på eftermiddagen, når de indtager Orange Scene og fyrer deres guitarrock af i et forhåbentligt vanvittigt energisk show.

ANNONCE

TIL HIPHOPPEREN

Hvem: Elf Kid

Hvor: Apollo

Hvornår: 13.00

Hvorfor: Egentlig ville vi have skrevet, at du skulle se Freddie Gibbs i dag, men efter hans voldtægtsanklage i Østrig er rapperens koncert på årets Roskilde Festival alvorligt i fare. Men så er det godt, at 19-årige Elf Kid fyrer op for en stor, tidlig eftermiddagsfest med sit aggressive grime. Det går sindssygt hurtigt, og han får selv publikum til at tabe pusten med sine lynhurtige rim og pumpende beats. Ja, Elf Kid kommer til at være all over the place, når han indtager Apolloscenen. Ved SXSW-festivalen i Austin, Texas, i år skulle han have kravlet rundt på PA-anlægget og leveret så meget energi og attitude, at selv de fleste metalbands ville få svært ved at hamle op med den unge, britiske rapper.

ANNONCE

TIL DANSEMUSEN

Hvem: LCD Soundsystem

Hvor: Orange

Hvornår: 01.00

Hvorfor: For indie-fans er det måske det helt store navn på årets plakat. James Murphy alias LCD Soundsystem havde ellers bebudet sit stop i 2011, men i 2015 blev det bekræftet, at Murphy med band ville blive gendannet og tage på sommer-turné i 2016. Det her kan ikke andet end at blive en højenergisk koncert, hvilket deres 2010-koncert understregede. En koncert, der ifølge flere var en af årets bedste. Prøv selv at stå stille til hits som Daft Punk Is Playing at My House og All My Friends. Det er svært, ikke?

ANNONCE

TIL HIPSTEREN

Hvem: New Order

Hvor: Arena

Hvornår: 21.00

Hvorfor: For første gang i 14 år gæster New Order Dyrskuepladsen i Roskilde. Bandet opstod, efter at Ian Curtis begik selvmord i 1980, hvilket betød Joy Divisions endeligt. New Order har dog haft mindst lige så meget indflydelse på post-punken som Joy Division, men deres tilgang til genren er mere dansegulvs-orienteret. Med 10 albums i ryggen kommer koncerten til at bestå af klassikere som Blue Monday og Bizarre Love Triangle, ligesom du nok også kan forvente at få serveret et par af Joy Division største slagere. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt