Magasinet M!

5 fede krigsfilm du højst sandsynligt ikke har set

I anledningen af torsdagens premiere på Hacksaw Ridge giver vi dig her fem mindre kendte krigsfilm, som du for alt i verden ikke må misse.

5 fede krigsfilm du højst sandsynligt ikke har set
The Brotherhood of War (2004)

Land: Sydkorea

Instruktør: Je-kyu Kang

Om: Denne film om to brødre, der bliver sendt i krig under Koreakrigen, er en storslået og rørende fortælling set fra koreanernes perspektiv.

Da Nordkorea invaderer Sydkorea i 1950 tvinges den yngste bror, Jin-seok, til at kæmpe i frontlinjen for Sydkorea. Storbror Jin-tae får det løfte fra den øverstkommanderende, at hvis Jin-tae får en medalje, fritager han Jin-seok fra tjeneste. Jin-tae melder sig derfor frivilligt for at beskytte sin bror. I hæren udvikler han sig til en sand dræbermaskine og glemmer hurtigt sin egentlige grund til at tjene som soldat for sit land.

Forholdet mellem de to brødre, der var så godt inden krigens begyndelse, forringes, hvilket leder til en tragisk, men uundgåelig slutning.

ANNONCE
5 fede krigsfilm du højst sandsynligt ikke har set
The Wind That Shakes the Barley (2006)

Land: Irland

Instruktør: Ken Loach

Om: Endnu en brødrefejde. I 1920 kæmper irske guerrillasoldater for Irlands uafhængighed mod britiske sikkerhedsstyrker.

Den lægestuderende, Damien, vil egentlig hellere færdiggøre sit studie, men en tragisk hændelse bevirker, at han alligevel vælger at tilslutte sig den irske modstandsgruppe, som hans bror, Teddy, er i front for.

De kæmper side om side, indtil der bliver underskrevet en våbenhvile. En våbenhvile, som kun en del af modstandsgruppen accepterer. Det fører derfor til en borgerkrig, hvor Teddy og Damien er på hver sin side.

Rollen som Damien må siges at være Cillian Murphys første egentlige glansrolle.

ANNONCE
5 fede krigsfilm du højst sandsynligt ikke har set
Waltz With Bashir (2008)

Land: Israel

Instruktør: Ari Folman

Om: Waltz With Bazhir er en sær blanding af animation, dokumentar og krigsfilm. Men den er intet mindre end fantastisk.

Ari Folman var selv 19 år, da Israel invaderede Libanon tilbage i 1982, hvor han som soldat oplevede begivenhederne på tætteste hold. Alligevel er det en tid, han underligt nok intet husker fra. Gennem interviews med israelske krigsveteraner forsøger han at rekonstruere sin hukommelse fra krigens rædsler.

Som Folmans interviews skrider frem, begynder han at blive hjemsøgt af flere og flere surrealistisk billeder fra den tid, han har fortrængt. Det er rædselsvækkende, lærerigt, men mest af alt uforglemmeligt.

Alt i filmen er animeret - lige på nær en række hjemsøgende billeder i filmens slutfase.

ANNONCE
5 fede krigsfilm du højst sandsynligt ikke har set
Come and See (1985)

Land: Rusland

Instruktør: Elem Klimov

Om: Filmen her er ikke for enhver. Udover at være en krigsfilm set igennem et barns øjne, er det også en vanvittig horrorfilm.

Come and See er fortællingen om drengen Flyoras konstante kamp med at finde sin plads i verden under nazisternes invasion af Hviderusland under 2. Verdenskrig. Du bliver præsenteret for en række ekstremt grafiske og forstyrrende billeder, som måske er det tætteste, en film kommer på at beskrive krigens umenneskelige rædsler.

Flyora oplever lig stablet i bunker, landsbyboere blive brændt levende, børn myrdet og kvinder gruppevoldtaget. Come and See er et sandt mareridt.

ANNONCE
5 fede krigsfilm du højst sandsynligt ikke har set
The Beast of War (1988)

Land: USA

Instruktør: Kevin Reynolds

Om: Filmen handler om en gruppe sovjetiske kampvogns-soldater under krigen mellem Sovjetunionen og Afghanistan.

Gruppens tyranniske hærfører, Daskal, leder tankvognen ind i en dødelig ildkamp mod den lokale hær, Mujahadeen. Daskal presser sine mænd til det yderste og prøver hele tiden deres moralske grænser af.

Især føreren af tankvognen, Koverchenko, får Daskals mentale ustabilitet at føle. For da Daskal fornemmer et komplot imod ham, smider han Koverchenko ud af kampvognen - overladt til afghanerne.

Det er dog kun for at finde ud af, at Daskal har gravet sin egen grav.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce