Magasinet M!

5 fede sci-fi-film, der gør brug af Groundhog Day-tidsloopet

Tidsløkken går igen i mange film!

Tidsloop-konceptet, hvor en person genoplever den samme dag igen og igen, har fascineret både filmskabere og publikum i årtier. Siden "Groundhog Day" gjorde denne idé til en del af populærkulturen, har mange science fiction-film taget fat i dette tema og givet det deres eget twist. Her er fem fede sci-fi-film, der gør brug af Groundhog Day-tidsloopet på kreative og spændende måder.

ANNONCE
5 fede tidsløkke-film

1. Groundhog Day (1993)

Handling: I denne klassiske komedie spiller Bill Murray den kyniske og selviske vejrvært Phil Connors, der under en reportagetur til den lille by Punxsutawney opdager, at han er fanget i en tidsloop og er tvunget til at genopleve Groundhog Day om og om igen. Uanset hvad han gør, vågner han altid op til den samme dag.

Tidsløkken: Tidsløkken i "Groundhog Day" fungerer som en metafor for personlig vækst og selverkendelse. Phil Connors må gennemgå utallige gentagelser af den samme dag, før han lærer at ændre sig som person og bryde ud af cyklussen. Filmen er blevet en skabelon for mange andre film, der udforsker tidsloop-fænomenet.


2. Edge of Tomorrow (2014)

Handling: "Edge of Tomorrow" foregår i en fremtid, hvor jorden er under angreb af udenjordiske væsner. Tom Cruise spiller major William Cage, en officer uden kamperfaring, der bliver fanget i et tidsloop under en mission. Hver gang han dør, vågner han op til den samme dag og genoplever slagmarkens rædsler.

Tidsløkken: Tidsløkken i "Edge of Tomorrow" bliver en del af en strategisk kamp for at besejre fjenden. Med hjælp fra krigsveteranen Rita Vrataski (spillet af Emily Blunt) bruger Cage gentagelserne til at forbedre sine færdigheder og finde en måde at stoppe invasionen på. Hver død bringer ham tættere på at bryde ud af løkken og redde menneskeheden.


3. Happy Death Day (2017)

Handling: I denne horror-komedie møder vi collegestuderende Tree Gelbman (Jessica Rothe), som bliver myrdet på sin fødselsdag, kun for at vågne op igen og genopleve den samme dag. Hun er fanget i et mareridt, hvor hun igen og igen må forsøge at undgå sin morder og finde ud af, hvem det er, før hun ender død – igen.

Tidsløkken: Tidsløkken fungerer som en udfordring, der tvinger Tree til at ændre sin selvcentrerede livsstil og tage kontrol over sit liv. Med hver gentagelse lærer hun mere om sig selv og de mennesker omkring hende, hvilket til sidst hjælper hende med at bryde løkken og overleve.


4. Palm Springs (2020)

Handling: I denne romantiske komedie med et sci-fi-twist følger vi Nyles (Andy Samberg) og Sarah (Cristin Milioti), to bryllupsgæster, der bliver fanget i en tidsloop i en californisk ørken. Hver dag vågner de op til det samme bryllup og er tvunget til at gentage dagen uden nogen mulighed for at komme væk.

Tidsløkken: I "Palm Springs" bliver tidsløkken et middel til at udforske dybere spørgsmål om eksistens, fri vilje og kærlighed. Filmen bruger de gentagne dage til at udvikle forholdet mellem de to hovedpersoner, som til sidst forsøger at finde en vej ud af deres endeløse cyklus sammen.


5. Source Code (2011)

Handling: "Source Code" er en intens thriller, hvor soldaten Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) vågner op i en fremmed mands krop på et tog, kun otte minutter før det eksploderer. Han er en del af et eksperiment, der giver ham mulighed for at genopleve de sidste minutter af en anden mands liv for at finde ud af, hvem der står bag angrebet.

Tidsløkken: Tidsløkken her er begrænset til otte minutter, hvilket skaber en hektisk og intens oplevelse, hvor Colter gentagne gange forsøger at samle ledetråde og forhindre fremtidige angreb. Filmen udforsker idéen om parallelle universer og skæbne, og hvordan små ændringer kan have store konsekvenser.

ANNONCE
?si=la2JT7S95en9DM9e
Del

Seneste nyt