Magasinet M!

5 film som anmelderne forgudede, men som resten af folket hadede

Nogle gange bliver anmeldere forblændet over en film, hvor det almene folk ikke rigtigt kan forstå det gode ved den. Vi har samlet fem film, der falder ind under denne kategori.

5 film som anmelderne forgudede, men som resten af folket hadede

Der er blevet skrevet meget om Suicide Squad (billedet) den seneste tid. Bl.a. at flere fans samlede underskrifter ind om at lukke sitet Rotten Tomatoes, da folk mente, at kritikken af filmen var uberettiget (det ved vi dog ikke helt, om vi synes). Det er dog helt omvendt med nedenstående film. Film, som anmelderne roste til skyerne, men som i publikums øjne var både kedelige og ret dårlige. Måske falder du ikke ind under denne kategori, men ser man på anmeldernes score på sitet Metacritic (site, der samler alle de største amerikanske anmeldelser) for de nævnte film og sammenligner det med den gængse befolknings bedømmelse på Metacritic, er det altså tilfældet her.

ANNONCE
5 film som anmelderne forgudede, men som resten af folket hadede
Cold Mountain (2003)

Metascore: 73

Brugerbedømmelse: 4,3

Forskel: 30

Anmelderne skrev: "Som han gjorde det med Den Engelske Patient, vier Minghella på kunstnerisk vis film-til-film-romantik med en mørk, historisk vision. Den mand ved, hvordan man tryllebinder folk."

Publikum skrev: "Jeg ville ønske, at Jude Laws karakter var blevet dræbt under krigen i stedet for at desertere. På den måde ville det have sparet mig for at se den miserable undskyldning af en film"

Vores kommentar: Cold Mountain er kedelig. Vi vil dog ikke gå så langt som at ønske død og ødelæggelse over en af filmens hovedpersoner, som brugeren ovenover gør, men det er helt sikkert en film, vi godt kunne have været foruden.

ANNONCE
5 film som anmelderne forgudede, men som resten af folket hadede
Gosford Park (2001)

Metascore: 90

Brugerbedømmelse: 6,3

Forskel: 27

Anmelderne skrev: "Filmen er så sjov, at den ikke behøver et mysterium for at indeholde top-underholdning."

Publikum skrev: "Sindssygt kedelig med alt for mange karakterer, som du er fuldstændig ligeglad med. Det er ubegribeligt, at filmen her har fået så megen anerkendelse, som den har. The Royal Tenenbaums kommer til at ligne den bedste film det år ved siden af, og den fik mig til at ville brække mig. Undgå den for alt i verden."

Vores kommentar: Vi kunne bedre lide Robert Altman som instruktør, dengang han var 40'erne og lavede film som MASH, McCabe & Mrs. Miller og Nashville. Alligevel synes vi ikke, at Gosford Park er så dårlig, som publikum synes, den er. Og sammenligningen med Royal Tenenbaums er jo helt hen i vejret, da vi ELSKER Wes Anderson - og særligt Royal Tenenbaums - her på redaktionen.

ANNONCE
5 film som anmelderne forgudede, men som resten af folket hadede
Sideways (2004)

Metascore: 94

Brugerbedømmelse: 6,3

Forskel: 31

Anmelderne skrev: "I Sideways har Payne skabt fire af de mest indlevelsesrige, uudslettelige karakterer i nyere amerikansk filmhistorie. Denne vidunderligt bittersøde film laver magi ud af hverdagsting."

Publikum skrev: "Deprimerende, blottet for moral og slet ikke sjov. Den eneste grund til, at filmen ikke fortjener 0, er på grund af samtalen om vin mellem Giamatti og Madsen på verandaen. Og jeg drikker ikke vin."

Vores kommentar: Her er vi enige med anmelderne. Sideways er en forfærdeligt sjov, intellektuel og vidunderligt skrevet film, som helt afgjort fortjener, hvad end man drikker vin eller ej, at blive hyldet som det mesterværk, den er.

ANNONCE
5 film som anmelderne forgudede, men som resten af folket hadede
Rachel Getting Married (2008)

Metascore: 82

Brugerbedømmelse: 5,4

Forskel: 28

Anmelderne skrev: "Jeg har aldrig set en film med sådan et miks af fylde og trøstesløshed. Rachel Getting Married er et mesterværk."

Publikum skrev: "Et forvirrende miskmask af korte scener, musik og akavethed. En smertefuld film, der kun kan ses på smertestillende."

Vores kommentar: Bop, bop, bop? Vi vil ikke kalde Rachel Getting Married for et mesterværk, men det er en uhyre ærlig film og klart en af Jonathan Demmes bedste film siden Ondskabens Øjne.

ANNONCE
5 film som anmelderne forgudede, men som resten af folket hadede
The Queen (2006)

Metascore: 91

Brugerbedømmelse: 6,2

Forskel: 29

Anmelderne skrev: "The Queen er den form for tankevækkende, velskrevet og kyndige film, som kræsne filmfans længes efter, men sjældent får"

Publikum skrev: "En virkelig kedelig film. Lavet til brætspils-briter. Overhovedet ikke underholdende. Jeg faldt i søvn tre eller fire gange i løbet af filmen og slukkede til sidst for den. Og jeg vender ikke tilbage til den."

Vores kommentar: GAAAAAAAAAB! Behøver vi at sige mere? The Queen er langsommere end en snegl og mindre ophidsende end en tur til Lolland. Bevares, Helen Mirren gør det godt, men det er så også det.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce