Magasinet M!

5 film som anmelderne hadede men som resten af folket elskede

Nej, man skal aldrig lytte på anmeldere. Heller ikke, når vi på mmm.dk anmelder film.

5 film som anmelderne hadede men som resten af folket elskede

Der er blevet skrevet meget om Suicide Squad den seneste tid. Bl.a. at flere fans samlede underskrifter ind om at lukke sitet Rotten Tomatoes, da folk mente, at kritikken af filmen var uberettiget (det ved vi dog ikke helt, om vi synes).

Nedenstående film falder lidt i samme bås. Film, som anmelderne nedsablede, men som i publikums øjne var virkelig gode. Måske falder du ikke ind under denne kategori, men ser man på anmeldernes score på sitet Metacritic (site, der samler alle de største amerikanske anmeldelser) for de nævnte film og sammenligner det med den gængse befolknings bedømmelse på Metacritic, er det altså tilfældet her.

ANNONCE
5 film som anmelderne hadede men som resten af folket elskede
Ace Ventura: Pet Detective (1994)

Metascore: 37

Brugerbedømmelse: 7,2 

Forskel: 35

Anmelderne skrev: "Filmen er en lang og usjov ørkenvandring gennem et uforståeligt plot. Børn vil måske synes om den."

Publikum skrev: "Hysterisk sjov. Jeg elskede især ballerina-scenerne. Jim Carrey gør idioti til en videnskab. Han er lige så sjov som Jerry Lewis, Jackie Gleason, Dick Van Dyke og mange andre af de store."

Vores kommentar: Vi er enige. Det er helt klart en af Jim Carreys bedste komediefilm. Bare tag åbningsscenen, hvor han jonglerer, sparker og slår til en kasse, han skal levere til en sur, gammel mand. Han er uduelig, but what's not to like?

ANNONCE
5 film som anmelderne hadede men som resten af folket elskede
Happy Gilmore (1996)

Metascore: 31

Brugerbedømmelse: 8,1 

Forskel: 50

Anmelderne skrev: "En lam, uoriginal komedie"

Publikum skrev: "Roger Ebert (anerkendt, nu afdød filmanmelder, red.), du er et fjols. Filmen er en af de bedste komedier nogensinde. Jeg tror ikke, der går en dag, hvor jeg ikke siger "Shooter" (se den for at forstå det, red.). Det er en af mine yndlingsfilm, og alle, jeg kender, elsker den. Så fuck alle jer anmeldere. Fansene har talt. Jeg giver den 10 for at opveje de 31, I sammenlagt har givet den. Men jeg giver den overordnet 80.

Vores kommentar: Adam Sandler er måske den mand, vi kender, der har været med i flest dårlige komediefilm. Happy Gilmore hører dog til en af de sjovere. Det er smertefuldt at se Sandler på golfbanen. Men på den sjove måde.

ANNONCE
5 film som anmelderne hadede men som resten af folket elskede
Predator (1987)

Metascore: 36

Brugerbedømmelse: 8,7 

Forskel: 51

Anmelderne skrev: "Det er afgjort et af de tommeste, svageste og uoriginale manuskripter, der nogensinde er skrevet til en stor Hollywood-produktion. Der er intet behov for at lave en Mad Magazine(humoristisk magasin, red.)-parodi af det her; den findes allerede på det store lærred."

Publikum skrev: "Den bedste alien-film nogensinde. De klassiske Arnold-momenter og Stan Winstons effekter gør det til en genial oplevelse. En klassiker."

Vores kommentar: Øhhhhh, har anmelderne spist søm? Predator ER virkelig en af de bedste alien-film, der nogensinde er lavet og indeholder nogle af de bedste scener, Arnold har medvirket i overhovedet. Vi gentager brugeren ovenover: Det er en klassiker.

ANNONCE
5 film som anmelderne hadede men som resten af folket elskede
The Notebook (2004)

Metascore: 53

Brugerbedømmelse: 8,8 

Forskel: 35

Anmelderne skrev: "To timer af den værste form for sentimental idioti"

Publikum skrev: "Fuck de dårlige anmeldelser. The Notebook er en meget romantisk og vel-eksekveret, "ikke-for-cheesy" chick-flick. Skuespillet er fantastisk, og jeg elsker Rachel McAdams!! Og James Garner er stadig meget overbevisende - som altid."

Vores kommentar: Ja, ja, vi indrømmer, at vi på trods af det pladderomantiske i The Notebook nød den til fulde. En journalist har sågar indrømmet, at første gang han så den, sad han og stortudede, mens hans mor strøg tøj lige ved siden af. Han var da også single dengang, hvilket jo selvfølgelig kan have haft en del at sige. Hvor om alting er, så er The Notebook en virkelig god film - på trods af klichéerne.

ANNONCE
5 film som anmelderne hadede men som resten af folket elskede
Twin Peaks: Fire Walk With Me (1992)

Metascore: 28

Brugerbedømmelse: 7,8

Forskel: 50

Anmelderne skrev: "En to timer lang, surrealistisk nitte. Den føles som at være på et skadeligt stof (tempoet, billederne, musikken og den fjendtlige trussel minder en om kliniske beskrivelser af kokain-induceret paranoia). En forfærdelig og misantropisk film."

Publikum skrev: "David Lynchs mest hjerteskærende film. Den finurlige tv-serie bliver dekonstrueret, som Lynch tager os med gennem de virkelige uhyrligheder, Laura Palmer måtte gennemgå, før Agent Cooper ankom til byen. Filmen dykker ned i alle de mørke afkroge, som serien kun hentydede til."

Vores kommentar: På sine senere dage er Fire Walk With Me blevet kult blandt Twin Peaks-fans. Og det forstår man egentlig godt. For syret er den fandeme. Men at den skulle slå tv-serien? På ingen måde.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce