Magasinet M!

5 geniale retrospil, du kan spille online

Det kan godt være, at computerspils-sci-fi-filmen, Pixels, har fået jammerlige anmeldelser (ses skal den dog), men så er det jo godt, at du kan hygge dig med disse fem klassiske computerspil, som alle har mere end 20 år på bagen og stadig holder.

5 geniale retrospil, du kan spille online
Platformspillet

Hvilket: Prince of Persia

Hvornår: 1989

Hvorfor: Vi elsker eventyr, og vi elsker især smukke prinsesser. En ting, som Prince of Persia i den grad har. Det er klart et af de bedste platformspil efter vores mening, og der var da også en grund til, at det efter at være blevet udgivet til Apple II kom til stort set alle platforme i starten af 90'erne. Trolmanden Jaffar har overtaget hele det persiske rige og fortæller prinsessen, at hun har en time til at finde ud af, om hun vil giftes med ham. Ellers dræber han hende. Prinsessen har næsten opgivet håbet, da hendes elskede er fanget i slottets fangekælder. Men her overtager man rollen som den persiske prins, der skal forsøge at komme prinsessen til undsætning. Se dét er fandeme et eventyr, der vil noget.

Og det kan spilles her

ANNONCE
5 geniale retrospil, du kan spille online
Strategispillet

Hvilket: Civilization

Hvornår: 1991

Hvorfor: Sid Meier's klassiske strategispil er yderst farligt at gå i gang med. "Farligere end narko", ifølge komiker Niels Forsberg, som var vært ved årets Danish Game Awards i januar. Ja, der er en grund til, at det turbaserede strategispil, Civilization, er blevet så populært. Det gælder såre simpelt om at opbygge et stort imperium helt fra bunden, og det strækker sig over de forskellige historiske tidsaldre. Her skal spillerne så forsøge at udvikle og udvide deres imperium. Det stjæler virkelig mange af dine timer, men det er fandeme også fedt.

Du kan spille det her

ANNONCE
5 geniale retrospil, du kan spille online
First-person shooter-spillet

Hvilket: Wolfenstein 3D

Hvornår: 1992

Hvorfor: Der findes altså ikke noget mere befriende end at pløkke nazister, nazi-hunde og samle nazi-guld, mens man prøve at flygte fra nazi-fængslet, Castle Wolfenstein. Det er i hvert fald en af de ting, du finder ud af, når du spiller det klassiske Wolfenstein 3D-spil. Godt nok var spillet kontroversielt med sine mange hagekors og portrætter af Hitler, men first-person shooter-genren havde ikke været så populær i dag, hvis det ikke var på grund af Wolfenstein 3D. Sidste år udkom det nyeste spil i serien, Wolfenstein - The New Order, men vi er vilde med, at vi stadig kan spille det klassiske spil online - ikke mindst fordi koden "LIM" stadig fungerer. 

Spil det her

ANNONCE
5 geniale retrospil, du kan spille online
Kampspillet

Hvilket: Mortal Kombat

Hvornår: 1992

Hvorfor: Kenshi, Scorpion, Nightwolf og Sub-Zero. Ja, vi kan blive ved. Det klassiske Midway Games-kampspil er stadig populært den dag i dag ikke mindst takket være det fabelagtige persongalleri, hvor alle karakterer havde en spændende historie med sig. Vi husker tydeligt, hvordan vi nærmest sled vores Super Nintendo-controllere op ved at trykke som en gal på A-, B-, X- og Y-knapperne (ja, vi var ikke så gamle), mens vi forsøgte at nedlægge vores venner eller computeren. Mortal Kombat-franchisen eksisterer stadigvæk, og der kommer et nyt spil i serien senere i år til PS4 og Xbox One. Round 2015? FIGHT!

Du kan spille det her

ANNONCE
5 geniale retrospil, du kan spille online
Sportsspillet

Hvilket: FIFA International Soccer

Hvornår: 1993

Hvorfor: FIFA-spillene behøver vist ingen nærmere introduktion, men der var nok ingen, der i 1993 havde regnet med, at de i  2015 viile være nogle af de allermest populære computerspil på markedet overhovedet. Det udkom først til SEGA-konsollen og senere til andre platforme. I det første spil kunne man kun være landshold, men VM-formatet har virkelig stjålet mange af vores timer tilbage i 3. klasse. EA Sports havde ikke rettighederne til de rigtige navne på daværende tidspunkt, men vi husker stadig Janco Tianno og Julios Barbetto som nogle af spillets bedste, når vi udraderede de andre lande med det brasilianske landshold. 

Prøv det her

ANNONCE
Del

Seneste nyt