Magasinet M!

5 geniale sitcoms, du SKAL have set

I dag er det 67 år siden, at den første sitcom på amerikansk tv, The Goldbergs, gik i luften. Det fejrer vi med at give dig 5 andre serie i samme genre, som bare skal ses.

5 geniale sitcoms, du SKAL have set
Arrested Development (2003 - )

Sæsoner: 4, men en kommende 5. er under opsejling

Afsnit: 68 (85 inklusive den kommende 5. Sæson)

Hvor: Netflix

Om: Den rablende gale tv-serie om en yderst dysfunktionel familie blev omgående kult, da den havde premiere i 2003. Det er den bedst skrevne tv-serie i 00'erne, som på grund af de mange interne jokes og flashbacks SKAL ses fra begyndelsen. Karaktergalleriet er formidabelt og uforglemmeligt. Fra never-nuden Tobias til tryllekunstner-sociopaten Gob. Og så er det en fornøjelse at se en akavet Michael Cera som den yngste i Bluth-familien.

På grund af seriens kultstatus rebootede Netflix serien i 2013 med 15 nye afsnit, og yderligere 17 er i vente, selvom der endnu ikke er fastsat en premieredato. Nøj, hvor vi glæder os.

ANNONCE
5 geniale sitcoms, du SKAL have set
The Office UK (2001-2003) & US (2005-2013)

Sæsoner: 2 / 9

Afsnit: 12 + 2 specialepisoder / 201

Hvor: UK: Netflix / US: HBO Nordic

Om: Her vidste vi ikke, hvilken vi skulle vælge, så vi valgte begge. Både den britiske og amerikanske The Office er nemlig skidesjov. Mens Ricky Gervais selv tager sig af rollen som den socialt akavede røvhulsboss David Brent for et papirsalgs-firma i den dødkedelige flække Slough i England, er det Steve Carrell, som tager den tørn i den amerikanske, hvor han spiller Michael Scott, som på bunden egentlig er et godt nok menneske.

Eneste minus ved den britiske udgave, som i vores optik måske er en my bedre skrevet end den amerikanske, er, at der kun er 14 afsnit. Det er lige lidt nok til at danne sig et egentligt forhold til karaktererne, som man i den grad formår at gøre i løbet af de 201 afsnit af den amerikanske. Start med den britiske, og se så efterfølgende den amerikanske.

ANNONCE
5 geniale sitcoms, du SKAL have set
Friends (1994 - 2004)

Sæsoner: 10

Afsnit: 236

Hvor: Viaplay

Om: Du KAN ikke have undgået at have set i hvert fald 25 afsnit af Friends. Serien med Chandler, Joey, Monica, Rachel, Ross og Phoebe, der i 90'erne tog verden med storm, er klart en af de bedste komedieserier, som er lavet i nyere tid, og har efterfølgende inspireret mange andre serier - heriblandt How I Met Your Mother.

Selvom Friends sluttede for 11 år siden, er gensynsglæden enorm, og det er en serie, du kan blive ved med at se igen og igen. Det, der gør den så god, er, at serien ikke bliver taget i røven af tiden, der går, og herved bliver forældet. Historierne, replikkerne og vennernes forhold synes stadig at være aktuelle, sjove og rammende. Ross og Rachel virker stadig, neurotiske Chandler er stadig hamrende morsom, og det er stadig acceptabelt at bruge "How you doin?".

Forleden blev det annonceret, at fem af vennerne vender tilbage i et specielt to timer langt afsnit d. 21. Februar. Desværre er Chandler ikke en del af det, da Matthew Perry har travlt med at øve op til et teaterstykke. Vi kommer til at savne hans vanvittige udfald, men håber alligevel på, at det bliver godt!

ANNONCE
5 geniale sitcoms, du SKAL have set
Sienfeld (1989 - 1998)

Sæsoner: 9

Afsnit: 180

Hvor: Viaplay

Om: Nok en af de mest populære sitcoms nogensinde. Det er i hvert fald utvivlsomt den med størst betydning for vores kultur. Jokesene, ja endda hele scener, blev en del af folks hverdag i 90'erne. Alle så Seinfeld. Okay, mange gjorde! I hvert fald i USA, hvor den sidste episode blev overværet af hele 78 millioner seere.

Det føltes som om, at hver eneste episode havde en omgående indvirkning på popkulturen dengang, og Jerry, Elaine, George og Kramer er nogle af de sjoveste karakterer i et TV-show ever. Showets standup-segmenter er efterfølgende blevet kopieret af Louis CK i det geniale show Louie.

ANNONCE
5 geniale sitcoms, du SKAL have set
Curb Your Enthusiasm (1999-2011)

Sæsoner: 8

Afsnit: 80

Hvor: HBO Nordic

Om: Året efter Seinfeld stoppede, fik Curb Your Enthusiasm premiere. Her følger man Seinfeld-skaberen, Larry David, der spiller sig selv. Hele tiden jokker han i spinaten, træder folk over tæerne og dummer sig, mens alle hans venner omkring ham - bl.a. Jason Alexander og Jerry Seinfeld fra Seinfeld-serien, der også spiller sig selv - giver ham møgfald på møgfald.

Ringer der en klokke, så er det nok fordi, at Klovn har fået al deres inspiration fra Curb Your Enthusiasm, men i vores optik er serien med Larry David en del bedre end Klovn. Larry er bare en lidt større røv, end Frank er. Curbs svar på Casper bliver spillet af Jeff Garlin, der dog er en del mere uskyldig end Casper. Se den, hvis ikke allerede du har gjort det.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE