Magasinet M!

5 geniale sommerspil til parken

Det er for alvor blevet forår, og sommeren ligger på lur lige om hjørnet. Vi giver dig her fem seje og mindre seje - men dog essentielle - sommerspil, du kan spille, når du og dine venner samles til grill i parken.

5 geniale sommerspil til parken
Ultimate

Hvordan gør jeg: Du skal anskaffe dig en frisbee og nogle kegler. Dernæst laver du en bane og deler dig og dine venner op på to hold.

Ultimate er en ikke-kontakt-sport, og du dømmer selv undervejs. Herefter gælder det om at kaste frisbee'en ind i det andet holds end zone, som du også kender det fra NFL. Du må dog i modsætning til amerikansk fodbold ikke løbe med frisbee'en.

Ultimate er i bund og grund et ret indviklet spil, og du kan læse alle reglerne her.

Coolness-faktor: 7/10.

Det kræver en god kastearm, hvis du skal være god til Ultimate. Og en god kastearm er lig med muskler. Og damerne elsker muskler. Ultimate er cool, hvis du er god til det.

ANNONCE
5 geniale sommerspil til parken
Kubb

Hvordan gør jeg: Det er en klassiker, som også er kendt som Kongespil, og er et oldgammelt spil, det har fået sin renæssance inden for de sidste 10-20 år. Spillet fås billigt Fætter BR, og der ligger mange timers sjov gemt i det.

Det er der, hvor du skal vælte det andet holds kubber og til sidst slagte kongen, der står i midten. Det er især sjovt at lave til et drukspil, og du ser ofte folk spille det på Roskilde Festival. Alle reglerne kan du læse her

Coolness-faktor: 4/10.

Medmindre du går i gymnasiet, er Kubb mest af alt et spil, du spiller for at komme i kontakt med damerne (som elsker det). Er du af sted med drengene, så drop alt om Kubb.

ANNONCE
5 geniale sommerspil til parken
Disc golf

Hvordan gør jeg: Det kræver lidt mere end en random park, da du skal finde en egentlig disc golfbane. Fx er der en glimrende og stor en af slagsen i Valbyparken, København, samt i Tilst Bypark, Aarhus.

Disc golf spilles lige som almindelig golf.Du har forskellige discs (som bare er tungere frisbees) , og så gælder det om at nå banen rundt (hvis antal huller varierer efter banens størrelse) ved at ramme din disc i de enkelte hullers kurve. Du kan se, hvor i landet der findes disc golf-baner her. 

Coolness-faktor: 9/10.

Golf er en gentleman-sport. Det samme kan til dels siges om disc golf. Tempoet er roligt, og du kan tage en pose med bajere med og gå og hygge dig med det, mens du sender discs af sted.

Du kan samtidig gør en dyd ud af at anskaffe dig en nice, lille samling af discs. Det kan virke nørdet, men det er også ufatteligt cool.

ANNONCE
5 geniale sommerspil til parken
Petanque

Hvordan gør jeg: Først og fremmest skal du anskaffe dig et petanquesæt. Det fås billigt i Fætter BR. Petanque spilles bedst på grusunderlag, men går også an på græs.

I kan være op til seks spillere, og Petanque kan spilles som single og double, hvor hver spiller har tre kugler, samt triple, hvor hver har to kugler.

Formålet er at komme tættest på den lille trækugle, der bliver kaldt "grisen", med så mange kugler som muligt (lidt lige som curling). Alle reglerne kan læses her. 

Coolness-faktor: 1/10.

Du er jo ikke lige frem 60 år, vel? Vil du have det sjovt med den franske gammelmandssport, anbefaler vi druk-petanque.

ANNONCE
5 geniale sommerspil til parken
Rundbold

Hvordan gør jeg: Det er spillet, du især elskede i folkeskolen, og som du ofte ser folk spille på en varm sommerdag i Fælledparken.

Reglerne er simple: Du skaffer dig et bat, nogle kegler og en tennisbold - dernæst samler du to hold. Hvert hold skifter mellem at være i marken og slå til bolden.

Når en spiller har slået til bolden, gælder det for ham/hende at løbe banen rundt, inden det andet hold når at kaste bolden ind til holdets kaptajn, som er placeret ved basen, hvor det andet hold slår til bolden.

Spilleren må gerne holde pause ved keglerne undervejs. Hvis han eller hun når i mål uden at blive kaldt ude, får holdet et point. Holdet, der slår til bolden, må "dø" tre gange, inden der byttes. Du dør ved at blive grebet ud efter at have slået til bolden eller ved at blive kaldt ude mellem to kegler.

Coolness-faktor: 3/10.

Rundbold er et harmløst spil og blot en forsimplet udgave af Baseball og Softball. Det er overhovedet ikke sejt at spille rundbold, men alle kan være med - også dine hotte veninder - og det tæller et nøk opad.

ANNONCE
Del

Seneste nyt