Magasinet M!

5 gigantiske filmflop som gjorde sig alt for meget umage

Enten så ingen disse film, eller også blev de haglet ned af kritikerne. Men fælles for dem alle var, at folkene bag gjorde sig enormt umage i at få det til at se fedt ud - til ingen verdens nytte.

5 gigantiske filmflop som gjorde sig alt for meget umage
Videospilsscenen i Doom var åndssvagt kompliceret

Nogle mener, at filmudgaven af Doom fortjener en smule mere respekt end det, kritikerne i 2005 gav den. Eksempelvis skulle filmens first-person shooter-scene ifølge fans virkelig hylde det klassiske computerspil.

En scene, der ifølge os, dog er helt igennem latterlig, men som faktisk forvoldte producerne store problemer. De få minutter, scenen varer, tog nemlig tre måneder at planlægge og to uger at skyde. Da den endelig var i hus, brugte man seks måneder på at færdiggøre den i post-produktion.

En anden ting, der gav folkene på sættet grå hår, var den famøse rullestols-dæmon-battle, som bestod af ikke mindre end 2000 billeder (tal lige om et gigantisk klippearbejde), ligesom Dwayne "The Rock" Johnson brugte utallige timer i makeup-stolen dagligt på at komme til at ligne en tam statist fra The Walking Dead.

Kilde: Cracked

ANNONCE
5 gigantiske filmflop som gjorde sig alt for meget umage
Joaquin Phoenix skabte en sindssyg persona i forbindelse med en film, ingen så

Kan du huske den der mockumentary I'm Still Here med Joaquin Phoenix og Casey Affleck? Hvis ikke, er det altså helt ok, fordi bogstaveligt talt ingen mennesker så den, da den havde premiere i 2010.

Måske husker du dog Phoenix' stunt i 2009, hvor han med fuldskæg besøgte Late Night With David Letterman og fortalte, at han havde droppet skuespillet til fordel for en karriere som rapper. Alle troede, han havde fået storhedsvanvid. Det viste sig dog, at det hele bare var én stor scam.

Filmen blev lanceret som en dokumentar om Phoenix' liv, og som en udforskning af en kendt persons natur og væremåde. En rolle, Phoenix tog til sig i hele to år, og som han nok den dag i dag fortryder. For filmen tjente ikke mere end $568.000 på globalt regi. Og som om det ikke var nok, har Casey Affleck efterfølgende været ude at fortælle om, at han næsten mistede alle sine penge på projektet. Så meget for ingenting.

Kilde: Cracked

ANNONCE
5 gigantiske filmflop som gjorde sig alt for meget umage
Josh Brolin kunne ikke spise noget, mens han filmede Jonah Hex

2010 var året, hvor badass-tegneseriefiguren Jonah Hex så dagens lys på det store lærred med Josh Brolin i hovedrollen. Men selvom filmen blev et vanvittigt flop, der udover at få rædsomme anmeldelser kun tjente $10 millioner ind af sit budget på $47 millioner, kan du ikke give Brolin skylden for ikke at give sig fuldt ud i rollen som den vansirede antihelt. En ting, han ligesom førnævnte Joaquin Phoenix-historie nok har fortrudt efterfølgende.

Udover at de støvler, han havde på, fik hans fødder til at svulme op, betød hans latexmaske, at han ikke kunne spise noget et sted imellem 12 til 21 timer dagligt. Det betød, at han hver dag, inden scenerne skulle skydes, åd alt det, han kunne, for at kunne klare dagens strabadser.

Yderligere har Brolin efterfølgende fortalt, at makeuppen tvang ham til at tage en kold tyrker i forhold til hans rygevaner, som han desuden begyndte på igen efter filmen.

Kilde: Cracked

ANNONCE
5 gigantiske filmflop som gjorde sig alt for meget umage
Mark Wahlberg tabte 27 kilo og $45.000, der ikke var hans egne, da han lavede The Gambler

Der findes mange historier om skuespillere, der har tabt mange kilo eller omvendt i forhold til at skulle kunne spille en bestemt rolle. Men udover at smide 27 kilo tabte Mark Wahlberg også en mindre formue af en anden persons penge, da han i 2014 medvirkede i remaket af 1974-klassikeren The Gambler. For at forberede sig til rollen brugte Wahlberg en del tid på at spille blackjack på et kinesisk casino i Macao. Og det spil var han eftersigende rimelig god til.

Men det var da han lånte $45.000 af en ukendt person, at det gik galt. Her smed han nemlig alle pengene på sort på rouletten? og tabte.

Wahlberg selv beskrev pengenes ejere som "to meget rige forretningsmænd", han var sammen med på det tidspunkt, hvilket kan betyde alt fra arabiske oliemagnater til folk fra den slovakiske elitejagtklub.

Selvom $45.000 måske ikke er mange penge i Wahlberg-termer, fortalte han selv, at pengemændene ikke var særligt tilfredse med Wahlbergs nonchalante tilgang til spillet.

Filmen udkom i december det år, da planen var at køre den i stilling som Oscar-contender. Det bar dog på ingen måde frugt, ligesom The Gambler heller ikke just var nogen darling hos anmelderne.

Kilde: Cracked

ANNONCE
5 gigantiske filmflop som gjorde sig alt for meget umage
Et gigantisk vandhelvede

Waterworld var med sine $175 millioner den dyreste film nogensinde, da den havde premiere i 1995. En ting, der kun lige akkurat blev tjent ind på globalt plan, hvilket ansås som et flop.

Med sig til historien hører et hav (høhø) af dårlige beslutninger. Som fx da Kevin Costner krævede, at den skulle instrueres af Kevin Reynolds, manden bag Robin Hood: Prince of Thieves, i stedet for Back To The Future-instruktøren Robert Zemeckis.

Livet på film-sættet var angiveligt noget af en udfordring. For du vil nok tro, at en film, der konstant foregår på eller i vandet, kræver lidt af en garderobe. Men næh nej. Skuespiller Jeanette Tripplehorn har fortalt, at hun bar de samme laser i seks måneder i streg. Ligeledes brugte det søde barn, den dengang niårige Tina Majorino, som havde kortet til Paradis tatoveret på sin ryg, flere timer dagligt på at få malet kortet på - selv i scener, hvor hun havde tøj på.

Udover alt dette fulgte en lang række yderligere problemer. En af filmens store million-kulisser sank nemlig, hvorefter både Majorino, Tripplehorn og Costner var tæt på at drukne. Derudover var der en episode, hvor Costners stunt-double var centimeter fra at drive til havs, efter hans vanscooter løb tør for benzin.

Costner selv instruerede de sidste scener, da instruktør Kevin Reynolds enten skred fra sættet eller blev fyret.

Kilde: Cracked

ANNONCE
Del

Seneste nyt