Magasinet M!

5 gigantiske sensationer i dansk fodbold

Silkeborg IF ligger i øjeblikket håbløst sidst i Superligaen og skal levere miraklet, hvis de skal klare skærene i denne sæson. Men mirakler sker. Det er disse 5 sensationelle øjeblikke i dansk fodbold bevis på.

5 gigantiske sensationer i dansk fodbold
Glade dage i Skagen

Hvornår: 16/4 1987

Hvorfor: Det kan godt være, at det var en sensation, da danmarksserieholdet Nordvest FC nåede semifinalen af pokalturneringen for seks år siden, men den allerstørste overraskelse tilfalder Skagen Idrætsklub. I 1987 nåede de kvartfinalen, mens de lå i Jyllandsserien. Det takket være en famøs forårsdag i det nordjyske. For da amatørerne fra feriebyen mødte de fuldtidsprofessionelle fra Brøndby, der blandt andet talte Peter Schmeichel, Kent Nielsen og Lars Olsen, troede alle, at eventyret var slut for skagboerne. Men sådan skulle det ikke gå. Efter 1-1 i den ordinære spilletid, 2-2 efter forlænget og en nervepirrende straffesparkskonkurrence kunne Skagen trække sig sejrrigt ud af opgøret med en sammenlagt sejr på 7-6. Foran 3800 tilskuere tabte sensationsholdet dog 0-4 til Herfølge i den efterfølgende kvartfinale.

ANNONCE
5 gigantiske sensationer i dansk fodbold
Og det var Daaaaanmark

Hvornår: En legendarisk sommer i 92

Hvorfor: HUTTELIHUT. Alle fodboldelskere i Danmark - ja i hele verden - kender det danske fodboldlandsholds fantastiske eventyr i 1992, ikke engang H.C. Andersen kunne have skrevet bedre: Dengang Danmark blev europamestre i fodbold. Danskerne missede kvalifikationen, da man kun sluttede som nummer to i sin gruppe (dengang var kun otte hold kvalificeret) ét point bag Jugoslavien. Jugoslaverne blev dog udelukket fra den endelige turnering på grund af krigen, og pladsen tilfaldt derfor Danmark. Totalt undertippet kunne Schmeichel og co. spille helt frit, og så kender vi vist resten af historien. En historie, hvor Faxe rammer den lige i røven, Vilfort måske tager den med hånden, og Flemming Povlsen slet, slet ikke kan forstå det.

ANNONCE
5 gigantiske sensationer i dansk fodbold
Herfølge bliver mestre

Hvornår: I superligasæsonen 99/00

Hvorfor: 56 point var i sæsonen 99/00 nok til at tage guldet for sensationsklubben Herfølge BK (nu en del af fusionsklubben HB Køge), der med John Faxe Jensen som spillende træner vandt med et rekordlavt antal point og hele ni nederlag. Men det var de ligeglade med i Herfølge, der med mesterskabet blev den mindste by til at blive danmarksmestre nogensinde. I sæsonen efter røg dog ud med et brag i Champions League-kvalifikationenmed to gange 0-3 til Glasgow Rangers. Nå ja, og så rykkede de som de eneste forsvarende superligavindere ned i 1. division, da de sluttede som nummer 11 med kun 30 point. 

ANNONCE
5 gigantiske sensationer i dansk fodbold
Hestene klarer skærene

Hvornår: I superligasæsonen 09/10

Hvorfor: Med 13 point op til stregen, så vinterpausen ekstra tung ud for hestene fra Randers FC, da man efter 18. spillerunde kun havde fået skrabet otte point sammen. Bookmakerne mente, at ansættelsen af en defensivt orienteret Ove Christensen var det ultimative dødsstød til de lyseblå fra Kronjylland. Men med en vanvittig slutspurt, hvor Randers FC fik hele 32 point i de sidste 15 kampe, sluttede de som det bedste hold i foråret, hvilket akkurat rakte til en placering på den rigtige side af stregen - to point foran AGF, der var hele 19 point foran Randers FC, da forårssæsonen startede (hørte I det, Silkeborg?).

ANNONCE
5 gigantiske sensationer i dansk fodbold
De deltidsprofessionelle fra Hobro

Hvornår: I sæsonen 13/14 indtil nu

Hvorfor: Alle regnede med, at Hobro IK ville blive prügelknabe, da de blå-gule på sensationel vis rykkede op sidste sæson og tilmed solgte deres bedste spiller i Kasper Fisker til Randers FC. Men her under et år senere, er skeptikerne blevet sat godt og grundigt på plads. Hele 21 point er det blevet til, og holdet har seks point ned til stregen. Det blandt andet takket være to sejre over Brøndby og en vanvittig 3-0-sejr i Parken over FCK. For ja, mål har holdet, der både tæller en skolelære, en landbrugshjælper, et par bankmænd og en række studerende, lavet nok af. Faktisk er nordjyderne det tredje mest scorende hold . Vi håber, at de ikke taber pusten, for historien om Hobro IK er en sand perle.

ANNONCE
Del

Seneste nyt