Magasinet M!

5 gode grunde til, at du skal drikke øl, når du træner

Det er faktisk helt seriøst godt at drikke øl i forbindelse med træning. Og nej, det er ikke os, der siger det. Det er videnskaben!

5 gode grunde til, at du skal drikke øl, når du træner
2 Kom af med leddegigten

Der er heldigvis rigtig mange forskere, der beskæftiger sig med øls positive effekter. Og en gruppe amerikanske af slagsen har fundet ud af, at hvis man drikker alkohol tre dage om ugen, forebygger man effektivt slidgigt. Gigt skyldes, at immunforsvaret angriber det raske væv, og forskerne mener, at alkohols modvirker dette ved at sløve immunforsvarets angreb.

ANNONCE
5 gode grunde til, at du skal drikke øl, når du træner
5 gode grunde til, at du skal drikke øl, når du træner
1 Øl er bedre end vand

Når I hiver en bajer frem i omklædningsrummet efter serie 5-kampen, gør I faktisk det helt rigtige. Den spanske forsker Manuel Garzon fra universitetet i Granada har lavet en undersøgelse, hvor en gruppe studerende trænede, indtil deres kropstemperatur nåede 40 grader. Herefter gav han den ene halvdel vand og den anden halvdel øl. Og bum; det viste sig, at øl er bedre til at genoprette væskebalancen.

ANNONCE
3 Øl gør bøffen sundere

Isabel Ferreira fra universitetet i Porto er en kløgtig kvinde, der har fundet ud af endnu én af øls mange positive effekter. Når du træner, er det vigtigt at få masser af proteiner for at opbygge muskler, og der findes vel næppe en mere velsmagende måde at indtage dem på end en god grillet bøf. Men desværre er der en masse kræftfremkaldende såkaldte carcinogener i sådan en satan, hvis den bliver grillet ved høj temperatur. Faktisk mange af de samme, som man finder i tobaksrøg. Heldigvis har Ferreira opdaget, at du kan begrænse carcinogenerne, hvis du marinerer din bøf i specielt mørkt øl, før du griller den.

ANNONCE
5 gode grunde til, at du skal drikke øl, når du træner
4 Hjertet og øllen er gode venner

Et græsk studie har vist, at blodgennemstrømningen i hjertet bliver bedre, blot få timer efter du drikker en øl. Men ikke nok med det; Arterierne bliver også mere smidige. I det græske forsøg drak halvdelen almindelig øl og resten alkoholfrie bajere, og det var tydeligt, at alkoholen havde en positiv effekt. Det bakkes op af andre studier, som viser, at risikoen for hjerteanfald bliver nedsat med op mod 30 %, hvis du drikker alkohol. Dog kun ved et moderat indtag. Desværre...

ANNONCE
5 gode grunde til, at du skal drikke øl, når du træner
5 Øl indeholder en masse gode sager

Charlie Bamforth, der er professor ved universitetet i Californien har også gode nyheder. Han har nemlig undersøgt næringsindholdet i øl. Og der er masser af gode sager at komme efter. Øl indeholder blandt andet selen, der igen indeholder antioxidanter, som modvirker åreforkalkning. Der er også mange energigivende B-vitaminer i bajeren, fosfor, der giver stærkere knogler og sidst men ikke mindst niacin, der nedbringer kolesterol-tallet.

Har du læst: Træning - Derfor vokser dine arme ikke!

ANNONCE
Del

Seneste nyt