Magasinet M!

5 hårdkogte gangsterserier du skal streame

Tidligere på ugen havde den italienske og kritikerroste mafia-film Suburra premiere. Men også inden for serie-verdenen findes der mange inden for gangster-genren, der har potentialet til at opnå klassikerstatus. Det her er fem af dem.

5 hårdkogte gangsterserier du skal streame

BOARDWALK EMPIRE (2010 - 2014)

Medvirkende: Steve Buscemi, Michael Shannon, Kelly MacDonald med flere

Hvor: HBO Nordic

Sæsoner: 5

Om: Efter The Sopranos Boardwalk Empire nok HBO's næstbedste gangsterserie gennem tid. Det er historien om den fiktive figur Enoch "Nucky" Thompson (Steve Buscemi) - dog løst baseret på den korrupte politiker Enoch L. Johnson - der styrer Atlantic City I 20'ernes forbudstid. Nucky tager dig med en I verden fyldt med gangstere og korruption, og du møder flere klassiske real life mobs så som Lucky Luciano og Al Capone og historiske begivenheder som fx Valentinsdag-massakren i Chicago.

Som historien skrider frem, bliver Nucky også et mål for ordensmagten. Men grundet gode kontakter og snedighed formår Nucky at undgå anholdelse flere gang i løbet af serien. Seriens pilotafsnit er desuden instrueret af Martin Scorsese.


PEAKY BLINDERS
 (2013 - )

ANNONCE

Medvirkende: Cillian Murphy, Sam Neill, Tom Hardy

Hvor: Netflix

Sæsoner: Sæson 3 har netop haft premiere, men er endnu ikke nået nogle af de danske streaming-sites

Om: Den storhittende serie med Cillian Murphy i den altoverskyggende hovedrolle er en hårdkogt omgang, der foregår i Birmingham lige efter 1. Verdenskrig. Murphy spiller Thomas Shelby som er leder af den britiske bande, Peaky Blinders, der også hærgede England i virkeligheden på daværende tidspunkt.

Udover at følge Murphys vej op i gangsterhierarkiet, møder du også Tom Hardy i sæson 2, der ligeledes spiller en vanvittig bandeleder.

Serien er skabt af Steven Knight, der bl.a. stod bag den fremragende Locke fra forrige år - også med Tom Hardy - og er et sindssygt flot skudt kostume-gangster-drama.


GOMORRAH
 (2014 - )

ANNONCE

Medvirkende: Walter Lippa, Salvatore Esposito, Fortunato Cerlino med flere

Hvor: HBO Nordic og Viaplay 

Sæsoner: Sæson 2 har netop haft premiere.

Om: Serieversion af 2008-filmen er mindst lige så god og er blevet hyldet af alverdens anmeldere og kaldt en af de bedste serier overhovedet fra 2014.

I store træk er det den fiktive, men meget autentiske historie om den organiserede kriminalitet I Napoli og forholdet mellem gangstere, drugdealere og helt almindelig folk. Mere konkret følger du Ciro, som forsøger at bliver den næste store mafiabos. Men interne stridigheder sætter både hans og hans families liv i overhængende fare. Det er en grim, følelseskold og uafrystelig serie, der er blevet sammenlignet med bl.a. The Wire.

Serien er som filmen baseret på bestselleren af samme navn skrevet af Roberto Saviano; en bog, der sikrede Saviano permanent politieskorte på grund af et hav af dødstrusler fra mafiagruppen, Camorraen.


LILYHAMMER
 (2012 - ) 

ANNONCE

Medvirkende: Steven Van Zandt, Trond Fausa, Steinar Sagen med flere

Hvor: Netflix

Sæsoner: 3

Om: Lilyhammer har på trods af et handlingsforløb, der foregår i Norge, formået at opnå stor succes i udlandet - bl.a. takket være en fremragende Steven Van Zandt, som du kender fra The Sopranos. Det er fortællingen om Frank Tagliano, der får vidnebeskyttelse efter at have vidnet I et retssag i USA. Han forelsker sig i vores nordiske naboer efter Vinter-OL i Lillehammer og flytter dertil.

Men Frank opdager hurtigt, at det ikke er helt nemt pludselig at være en arbejdsløs immigrant efter at have levet et ekstravagant liv som respekteret gangster. Derfor falder han hurtigt tilbage til sin gamle vaner i den mellemstore norske by.


BROTHERHOOD
 (2006 - 2008) 

ANNONCE

Medvirkende: Jason Isaacs, Jason Clarke, Annabeth Gish med flere

Hvor: HBO Nordic 

Sæsoner: 3

Om: Det er den klassiske fortælling om to brødre, der er på hver deres side af loven. Tommy Caffee (Clarke) er en lokal politiker og familiefar, som forsøger at bidrage til, at der opretholdes ro og orden, og at samfundet beskyttes. Han bor I Rhode Islands irsk-amerikanske kvarter, kendt som "The Hill", der er hjemsted for masser af beskidte handler og gadekriminalitet. Da Tommys gangsterbror, Mike, vender hjem til "The Hill" for at tage kontrol over kvarteret, vendes Tommys verden fuldstændig på hovedet.

Brotherhood er produceret af Showtime og høstede rigtig fine anmeldelser.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE