Magasinet M!

5 mærkelige fetisher og hvorfor du tænder på dem

Fødder, voksenbleer og menneskekød. What's not to like?Transseksuelle fantasier

Shemales, tranny chasers, trannyfan. Kær fetish har mange navne. Transseksuelle tendenser har det mundrette engelske navne gynandromorphophilia og dækker over interessen i kvinder, som ligner mænd og omvendt, skriver Unilad.

For mange er tiltrækningen til personer med en transkseksuel fremtoning et begær, som adskiller sig fra deres heteroseksualitet. Der er lavet flere studier på området, hvor en mand i et studie fortalte, at det handlede om "det eksotiske. Det særlige, som ikke kunne findes andre steder".

Transseksuelle er oftest betuttet over, at man klassificere dem som en fetish, hvilket egentlig også er rigtigt, da det for dem kan være en identitet. 

I 2011 udkom de to forskere Ogi Ogas og Sai Gaddam med bogen "A Billion Wicked Thoughts (En Milliard Frække Tanker)", hvor de har analyseret 55 mio.(!) internetsøgninger. En af deres konklusioner på transseksualitet var, at billeder af erigerede lemmer kunne have en stimulerende effekt på mænd fordi det handlede om urinstinkter såsom kamp, territorier og tiltrækning af kvinder. Kæd det sammen med kvindelige attributter, og så har du en heftig cocktail.

ANNONCE

Kannibalisme

På engelsk kaldet "vorarephilia" og er begæret om at spise eller blive spist. Det kan for sig selv være en harmløs fantasi, men voldfarligt, hvis den skal leves ud i livet.

Denne letfordøjelige fetish kædes ofte sammen med andre fetisher som handler om at blive kvalt, SM og snuff, hvor man fantaserer om at se andre dø eller blive dræbt). Videnskaben mener, at kannibalistiske tendenser handler om den ultimative form for dominering og underkastelse. 

Typisk er personerne med de specielle fantasier ikke psykotiske, amorale eller psykopater, men meget velvidende om deres afvigende lyster.

ANNONCE

Vampyrer

En fetish med bid i (undskyld, red.). Tøsevampyrerne fra "Twilight" har bragt de tørstige væsner ind i mange hjem de seneste år, hvor fantasierne har fået frit spil. De er ofte portrætteret som flotte, høje, virile og stærke. Altsammen noget, som man kan kategorisere som gode gener. Derudover finder man også overmenneskelige kræfter som uforudsigelighed, superkræfter og ikke-menneskelige evner.

Professor Katherine Ramsland fra DeSales University har studeret fænomenet i årevis, og hun mener, at det handler om farlig selv.

"Det handler om sex 90 % af tiden. Farlig sex. For hvis det går galt, så er du færdig," siger hun.

ANNONCE

Fodsex

Oldie, but a goodie. Måske ikke så mærkelig en fetish mere, da den er blevet mere stueren med tiden. Måske hænger det også sammen med, at fødder er den kropsdel - efter kønsspecifikke kropsdele - som der er mest fantaseret om.

Hjerneforskeren Vilanayar Ramachandran fra University of San Diego har undersøgt den jordbundne tendens, hvor han opdagede, at flere personer som havde fået deres fod eller fødder amputeret, udviklede seksuelle følelser fra de fødder de ikke havde mere. Og at berøring af fødderne aktivere et punkt i hjernen, som sidder lige ved af det punkt, som aktiveres ved berøring af kønsdelene.

Så hjernen kan åbenbart virkelig flekse sig ud af alle mulige ting.

ANNONCE

Voksenbaby

"Jeg laver bummelum, bumme, bummelum," sang Drengene fra Angora i 2004. Voksne mænd som klæder sig ud og opfører sig som babyer imens nogen tager sig af dem.

Der klynger sig en hel del fetisher til begæret om at gå i barndommen og iføre sig ble. Blandt findes der en fetish om at fylde bleer med urin og afføring og drikke modermælk. Utroligt nok, så er der endnu ikke enighed om, hvad der helt præcist udløser hangen til at lege baby. Hos kvinder taler man om, at der har været misbrug tidligt i livet, men langt fra altid.

Begæret kommer omkring 12 års alderen for piger og 17 år hos mænd. Fetishen er også forskellige for kønnene, da kvinder ofte vil lege med babylegetøj og have en 'far'-figur og mænd vil gå med ble.

En af de primære årsager til, at man ved så lidt om det her område er, at de personer, som drømmer om at lave "bummelum" ikke lider under det. Det påvirker simpelthen ikke deres liv særlig negativt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt