Magasinet M!

5 mindre kendte sci-fi-film, du skal se

Liv på andre planeter, tidsrejser og fremtiden. Universelle emner, der går igen og igen i det store fiktionelle sci-fi-univers derude. Vi giver dig her 5 undervurderede sci-fi-film, du ikke må snyde dig selv for.

5 mindre kendte sci-fi-film, du skal se

MOON (2009)

Instruktør: Duncan Jones

Med: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott

Om: Denne low-budget film er en enmands-magtdemonstration af Sam Rockwell. I Moon spiller han astronauten Sam Bell, der er tæt på at afslutte en tre-årig ekspedition på månen, hvor han har skullet samle ressourcer til at mindske Jordens energi-problemer. Men en ulykke to uger før hjemrejse får Bell til både at tvivle på sit mentale helbred og ekspeditionens validitet.

Moon er en af de bedste sci-fi-film i nyere tid, og selvom Rockwell er genial i den, skal vi ikke glemme at anerkende Kevin Spaceys præstation som stemmen bag den hyperintelligente computer, GERTY.

Kan streames på Netflix

ANNONCE

GATTACA (1997)

Instruktør: Andrew Niccol

Med: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law

Om: I en ikke så fjern fremtid gælder det om at have gode gener, hvis du vil klare dig godt og have de fede job. Vincent har en drøm om at rejse ud i rummet, hvilket dog er helt umuligt på grund af hans genetiske "fejl". Da han fusker med nogle genprøver og overtager en andens identitet, ser hans drøm dog ud til langt om længe at blive realiseret. Lige indtil chefen på hans arbejdsplads bliver myrdet, og alle medarbejdere skal undersøges.

Gattaca er en yderst tankevækkende omgang og et intimiderende bud på, hvordan fremtiden rent faktisk kan komme til at se ud.

Kan streames på Netflix 

ANNONCE

THE MAN FROM EARTH (2007)

Instruktør: Richard Schenkman

Med: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley

Om: Det er ikke fordi, at der sker så meget i The Man From Earth, og at det vrimler med aliens og rumrejser. Tværtimod. Men filmen, som bare er skudt ét sted, og hvor det meste af den er en dialog mellem en gruppe professorer i et hus, er intet mindre end fremragende.

Professor John Oldman holder afskedsfest, da han afslører en hemmelighed, han har båret rundt på i meget lang tid. Han er over 14000 år gammel og ældes aldrig. Først tror hans kollegaer, at han er blevet skør, men med håndfaste argumenter og beviser begynder det langsomt at gå op for dem, at der rent faktisk kan være noget om snakken.

Selvom der ikke sker meget i The Man From Earth, er det en uhyre intens og spændende omgang, hvor dialogen er fuldstændig fænomenal.

Kan ses på 

ANNONCE

ANOTHER EARTH (2011)

Instruktør: Mike Cahill

Med: Brit Marling, William Mapother, Matthew-Lee Erlbach med flere

Om: Denne lille indie-flick havde et budget på kun $100.000. Det er den tragiske historie om to skæbner, der tilfældigt bliver forbundet med hinanden.

17-årige Rhoda Williams fejrer, at hun lige er blevet optaget på universitetet. Samme nat bliver den jordlignende planet, Earth 2, opdaget. Da Rhoda er på vej hjem fra fejringen, bliver hun bjergtaget af den nyopdagede planet, hvilket resulterer i, at hun kolliderer med komponisten John Burroughs. Hans gravide kone og babysøn bliver slået ihjel ved ulykken.

Efter at have tilbragt fire år i fængsel melder hun sig til en konkurrence, hvor præmien er en rejse til Earth 2. En dag beslutter hun sig at aflægge John Burroughs et visit.

Another Earth er en melankolsk mørbankning af dine inderste følelser og bestemt en overset sci-fi-perle. Stod det til os, havde Brit Marling for længst fået sit gennembrud. For hun er fantastisk som teenageren, hvis liv så at sige bliver ødelagt af Earth 2. Hun har desuden selv skrevet manuskriptet til filmen.

ANNONCE

THE FOUNTAIN (2006)

Instruktør: Darren Aronofsky

Medvirkende: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Sean Patrick Thomas med flere.

Om: Det er måske nok Darren Aronofsky's mest undervurderede film. The Fountain er et bombardement af flotte billede - dertil tilsat en smuk kærlighedshistorie.

Du følger Hugh Jackman i tre forskellige tidsaldre. I alle tilfælde skal han forsøge at redde sin elskede, der er ved at dø. I fortiden, nutiden og fremtiden prøver han således at finde frem til livets træ - kilden til udødelighed.

The Fountain er måske ikke for alle, og nogle vil mene, at det er en kvalmende, prætentiøs omgang. Men du kan altså ikke undgå at blive overvældet af filmens skønhed - både hvad angår det livsbekræftende og det visuelle.

Kan streames på Netflix

ANNONCE
Del

Seneste nyt