Magasinet M!

5 mindre kendte serier, du skal streame

Der ligger masser af guld på de danske streamingtjenester. Guld, som du måske ikke er klar over eksisterede. Derfor har vi samlet fem serier, vi synes fortjener mere opmærksomhed.

5 mindre kendte serier, du skal streame

THE AFFAIR (2014 - )

Genre: Drama

Medvirkende: Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney med flere

Hvor: HBO Nordic

Sæsoner: 2. sæson har premiere til efteråret

Om: McNulty (Dominic West) fra The Wire er tilbage. Denne gang som slesk, utro familiefar. The Affair vandt en Golden Globe for bedste dramaserie, men det har ikke helt haft en effekt herhjemme (endnu), hvor den stadig er lidt af en ukendt størrelse. Det er en skam. For The Affair var helt klart en af sidste års bedste og mest vellykkede nye serier overhovedet.

Familien Solloway tager på sommerferie hos konens stenrige forældre. Her møder manden, forfatteren Noah, den smukke og noget yngre servitrice, den ligeledes gifte Alison, som han indleder en hed affære med. Begge kæmper med personlige problemer, hvilket afhjælpes af det forbudte forhold.

The Affair er bygget op således, at historien både er fortalt fra Noah's og Alison's synspunkt, sådan at du rent faktisk får den samme historie serveret to gange, men med forskellige udfald. Det skyldes, at Noah og Alison hver især fortæller deres historie til politiet. Der er nemlig sket noget fatalt den sommer, som du endnu ikke er klar over.

ANNONCE

THE FALL (2013- )

Genre: Krimi

Medvirkende: Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch med flere

Hvor: Netflix

Sæsoner: 3. Sæson har premiere til efteråret

Om: Gillian Anderson fra X Files er tilbage, hvor hun er bedst; hos ordensmagten. Godt nok spiller hun ikke FBI-agent i The Fall, men som kriminalbetjent.

Serien foregår i Belfast, hvor en seriemorder er på spil. Her hentes Stella Gibson (Anderson) ind for at hjælpe med efterforskningen. Morderen, Paul Spector, spilles af Jamie Dornan (50 Shades of Grey), og du er aldrig i tvivl om, at han står bag. For The Fall følger på skiftevis Stella og Paul og de indre dæmoner, de hver især kæmper med.

Det, serien gør så godt, er, at den tager dig helt tæt på alt, der sker. Du ser ikke bare, at der er blevet fundet et lig - nej, du følger både ofret og ofrets familie op til og efter, hvilket gør at du får skabt et bånd til personen. The Fall får det virkelig til at løbe koldt ned ad ryggen på dig.

ANNONCE

EXTRAS (2005-2007)

Genre: Komedie

Medvirkende: Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant med flere

Hvor: Viaplay / HBO Nordic / Netflix

Sæsoner: 2

Om: Et par år efter The Office lavede Ricky Gervais Extras, der aldrig fik lige så stor opmærksomhed - primært på grund af det ekstremt succesfulde amerikanske remake. Det er en skam. For Extras er ustyrligt morsom.

Du følger den ambitiøse Andy Millman, som forsøger at skabe sig en karriere som skuespiller og smide prædikatet som evigt brugt statist af sig. Men lige lidt hjælper det, da Millman rammes af uheldet gang på gang, hvilket resulterer i, at du som publikum slæbes igennem det ene pinlige øjeblik efter det andet.

Derudover har Extras nogle af de bedste gæsteoptrædener i en serie i nyere tid. Og vi snakker altså ikke hvem som helst. David Bowie, Kate Winsleth, Patrick Stewart, Daniel Radcliffe, Clive Owen, Samuel L. Jackson og Ben Stiller medvirker blandt andet.

ANNONCE

TRANSPARENT (2014- )

Genre: Komediedrama

Medvirkende: Jeffrey Tambor, Gaby Hoffmann, Amy Landecker med flere

Hvor: Viaplay

Sæsoner: 2. sæson har premiere til efteråret

Om: Successerien har endnu ikke fået sit gennembrud i Danmark endnu, på trods af at den tog to Golden Globes for bedste komedieserie eller musical og bedste mandling hovedrolle i samme kategori ved det prestigefyldte show tidligere på året.

I serien følger du en familie i LA, hvor sammenholdet er ikke-eksisterende. Men da faren - spillet af Tambor - springer ud som transkønnet, finder du ud af, at alle i familien hver især bærer rundt på en hemmelighed eller to.

Transparent er både sjov og rørende, og Tambor er intet mindre end genial i rollen som faren Mort, der går i dametøj og bærer paryk.

ANNONCE

LES REVENANTS (2012- )

Genre: Thriller/Drama

Medvirkende: Anne Consigny, Frédéric Pierrot, Clotilde Hesme med flere

Hvor: Netflix

Sæsoner: 2. sæson har premiere til efteråret

Om: Måske den bedste nye serie i 2012? Jamen, den er jo fransk, sidder du så og tænker. Det kan godt være, men sjældent har en serie formået at skrue elementer fra både zombie-, drama- og tragedie-genren sammen på så vellykket vis, som Les Revenants - på engelsk The Returned - gør det.

Serien foregår i en lille fransk bjerglandsby og følger en række døde personer, der pludselig en dag genopstår og kommer tilbage til byen, som om intet var hændt. De kan intet huske og ved ikke, hvordan eller hvorfor de er kommet tilbage. Flere mærkværdige hændelser begynder at opstå i kølvandet på de dødes genopståen. Er dette bare begyndelsen på noget forfærdeligt?

Egentlig er Les Revenants et spin-off på den mindre vellykkede 2004-film af samme navn, lige som et amerikansk remake også blev lavet oven på den franske successerie. Vi anbefaler, at du holder dig til Les Revenants. Så får du også et fantastisk Mogwai-soundtrack med oveni.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt