Magasinet M!

5 rock-musikere, der var helt drugged-up på hårde stoffer

En af de her musikere har sniffet sin egen far, mens en anden har sprøjtet sig selv i armen med en blanding af pis, opkast og speed. I kølvandet på den nye Kurt Cobain-dokumentar, har vi samlet fem legendariske musikere, der "åd" stoffer til morgenmad.

Iggy Pop (1947 - )

Forsanger i Iggy and the Stooges

Iggy Pop er tit blevet kaldt "the godfather of punk rock". Og til punk hører der ofte også en god mængde drugs.

Bandet hang ud i et hus kaldet "the fun house". Her sprøjtede de heroin ind i armen på sig selv, hvorefter de sprøjtede blodresterne, der var tilbage i sprøjten, op på væggene i et "forsøg" på at lave en mere blodig udgave af Jackson Pollock's abstrakte kunst.

Det eneste Stooge-medlem, der ikke var junkie, var Ron Asheton. Og han fortryder den dag i dag én ting: "Jeg ville ønske, jeg havde været klog nok til at have taget billeder af det, fordi det ville have været et mesterværk", har han sagt.

ANNONCE

Ozzy Osbourne (1948 - )

Forsanger i Black Sabbath

Du har helt sikkert set realityserien "The Osbournes". Derfra ved du også, hvor hærget Ozzy ser ud. Det skyldes i den grad hans massive stofmisbrug gennem hans karriere. Ozzy er blandt andet kendt for at have bidt hovedet af en flagermus.

Det mest vanvittige øjeblik var dog, da Black Sabbath turnerede med Mötley Crüe under Bark at the Moon-turnéen. Ozzy og Mötley Crüe's bassist, Nikki Sixx, blev ved med at forsøge at overgå hinanden aften efter aften.

På et tidspunkt sniffede Sixx en massiv bane coke og sagde efterfølgende til Ozzy: "Slå den". Herefter bøjede Ozzy sig ned og sniffede en bane af "myrer", stillede sig op og pissede på de resterende insekter, hvorefter han til sidst slikkede på sit eget tis.

For ikke at tabe pissede Sixx også på fortovet, men før han kunne nå at bøje sig ned, stak Ozzy hovedet ind i pisstrålen og tog en ordentlig slurk. Lækkert!

ANNONCE

Jim Morrison (1943 - 1971)

Forsanger i The Doors

Jim Morrison er en af de mest berygtede forsangere, der nogensinde har levet. Det lykkedes ham blandt andet at blive arresteret på scenen to gange; en af gangene fordi han opfordrede folk til at smide alt tøjet (hvilket han for i øvrigt selv gjorde).

Kunstner Ronnie Cutrone, som var en del af Andy Warhol's Factory-scene i 60'erne beskrev en tilfældig aften med Morrison i byen således i punk-bogen Please Kill Me fra 2006:

"Jim ville gå direkte op til baren og bestille otte screwdrivere (vodka og appelsinjuice), placere seks tuinaler (beroligende medicin) på baren, drikke to eller tre af sine drinks og tage to af tuinalerne. Herefter skulle han pisse, men han kunne jo ikke efterlade fem screwdrivere i baren. Derfor hev han pikken frem for at pisse i baren, hvilket medførte at en tilfældig pige ville komme og give ham et blowjob. Dernæst ville han drikke de sidste fem screwdrivere og spise de sidste fire tuinaler. Så ville han pisse i bukserne, og Eric Emerson (musiker og skuespiller) og jeg ville hjælpe ham hjem".

Morrison døde af en overdosis heroin i et badekar i Paris som 27-årig.

ANNONCE

Sid Vicious (1957 - 1979)

Bassist i Sex Pistols

Sid Vicious levede hele tiden livet på kanten, og nogle vil mene, at han var heldig med at blive 21 år. Han var konstant bobbet op på stoffer, hvilket da også endte med at tage livet af ham.

En af de mere vanvittige historier er fra tiden før Sex Pistols. Dee Dee Ramone, bassist i Ramones, var i London for at feste. På et meget ulækkert toilet fyldt op med lort, pis og bræk tilbragte han et øjeblik, mens han fyldte sin næse med amfetamin.

Pludselig kom Sid Vicious ud til Ramone og spurgte ham, om han havde noget, han kunne blive høj af. Han fik generøst lidt af den gode vare. Herefter hev Vicious en sprøjte frem, stak den i et toilet fyldt med bræk og pis, blandede det med speed og sprøjtede det ind i armen.

ANNONCE

Keith Richards (1943 - )

Guitarist i Rolling Stones

Richards' kronede dage som drug lord er ved at være ovre. Men at han stadig lever, er os en gåde. Den mand har nærmest brugt mere tid med stofferne end på at indspille plader og spille koncerter med det verdenskendte rockband.

Morfin, heroin, kokain osv. gennem næsten 50 år, og alligevel har Richards aldrig taget en overdosis. Det skyldes måske, at han ifølge ham selv kun har brugt "højkvalitets-stoffer".

Engang rygtedes det, at Richards havde sniffet sin egen fars aske blandet op med kokain. Da en journalist spurgte ham, om det var sandt, svarede han, at det selvfølgelig ikke passede: Han havde da sniffet den rene aske.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE