Magasinet M!

5 serier du skal se hvis du elsker Game of Thrones

Har du stadig de vildeste Game of Thrones-abstinenser efter finaleafsnittet i sæson 7 forrige mandag? Så er det godt, at vi her giver dig fem serier, som har slående tematiske ligheder med Game of Thrones.

5 serier du skal se hvis du elsker Game of Thrones

OUTLANDER

År: 2014 - nu

Hvor: Viaplay

Med: Tobias Menzies, Caitriona Balfe, Sam Heughan

Sæsoner: 3. sæson har premiere på Viaplay i næste uge

Om: Det er blevet kaldt det nye Game of Thrones af nogen. Og det er ikke helt uden grund. Egentlig har historien ikke så meget med Game of Thrones at gøre. Outlander er mere en romantisk serie, som handler om sygeplejersken Claire Randall, der pludselig havner i en ukendt, mystisk verden 200 år tilbage i tiden - i år 1743 - hvor både drager og andre kreaturer huserer.

Her tvinges hun til at gifte sig med en skotsk kriger, som hun pludselig bliver forelsket i. Hendes hjerte er splittet mellem to mænd i to forskellige liv. Lyder det kedeligt? Måske, men ikke desto mindre har den britisk-amerikanske serie fået virkelig gode anmeldelser - lige som Game of Thrones.

Den egentlig sammenligning skal dog nok findes i, at serien er bygget på en række møgpopulære bøger skrevet af forfatterinden, Diana Gabaldon. Hele 25 millioner kopier af bogserien, der indtil videre består af syv bøger, er blevet langet over disken i alverdens bogbutikker.

ANNONCE

SPARTACUS

Undertitler: Gods of the Arena + Blood and Sand / Vengeance / War of the Damned

År: 2010-2013

Hvor: HBO Nordic

Med: Liam McIntyre, Andy Whitfield, Manu Bennett, Lucy Lawless med flere.

Sæsoner: 1 + 3

Om: Spartacus-franchisen har siden første sæson, Blood and Sand, været utrolig populær. I 2011 kom miniserien Gods of the Arena, som var en spinoff-miniserie på den egentlig serie, men mindst lige så fed. Den handler om tiden før, Spartacus ankommer til Capua i det gamle romerrige. Selve serien er såre simpelt fortællingen om gladiatoren Spartacus.

Om, det er historisk korrekt, er ikke til at sige, da vi ikke ved meget om hans tidlige liv. Stilen er den samme i alle sæsoner og meget lig med Zack Snyder's 300. Så den har ikke meget at gøre med den klassiske Stanley Kubrick-film fra 1960 med Kirk Douglas i hovedrollen.

I serien er volden meget udpenslet - næsten på en helt tegneserie-agtig måde. Blodet sprøjter, der er masser af hud og sex, og mange af actionsekvenserne går i slowmotion.

Efter første sæson blev Spartacus ramt af lidt af en tragedie, da hovedrolleindehaveren, Andy Whitfield, døde af kræft. En rolle, som Liam McIntyre overtog, til serien sluttede i 2013.

ANNONCE

ROME

År: 2005-2007

Hvor: HBO Nordic

Med: Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker med flere

Sæsoner: 2

Om: Rome var også populær, før Spartacus-serien blev til. I 2005 kom første sæson nemlig af den meget anmelderroste og sindssygt dyre BBC/HBO-serie Rome, der omhandler den sidste tid i Romerriget.

Her følger du de to fiktive karakterer Lucius Vorenus and Titus Pullo, der på mange måder er ganske almindelig mænd på daværende tidspunkt. Begge karakterer er dog løst bygget på to soldater, som er nævnt i Cæsars berømte førstehåndsberetning af krigen mod gallerne, Commentarii de Bello Gallico (Kommentarer over den galliske krig).

Derfor er serien heller ikke helt blottet for action, da der er mange kampe, som udspiller sig på slagmarken. Bestemt en seværdige serie, der desværre ikke fortsatte efter sæson 2 på grund af dens vanvttigt høje omkostninger. 

ANNONCE

THE BORGIAS

År: 2011-2013

Hvor: HBO Nordic

Med: Jeremy Irons, Francois Arnaud, Holliday Grainger med flere

Sæsoner: 3

Om: Serien er ikke specielt action-fyldt som de andre serier på listen. Men den er fyldt med magtspil, sex og intriger, som jo er meget kendetegnende for netop Game of Thrones.

Vi følger en af Italiens støre mafia-familier tilbage i renæssancen og deres vej til magt inden for den romersk-katolske kirke. Familiens overhoved, den patriarkalske Rodrigo Borgia, bliver smukt, ondt og følelseskoldt portrætteret af Jeremy Irons (du ved, ham, der er stemmen bag Scar i Løvernes Konge), som også modtog en Golden Globe-nominering tilbage i 2012.

Serien fik overvejende positive anmeldelser, og især de sidste to sæsoner er virkelig gode. Tjek det ud, hvis du vil have skuespil i verdensklasse, og du digger et godt historisk tv-drama.

ANNONCE

VIKINGS

År: 2013 - nu

Hvor: HBO Nordic

Med: Travis Fimmel, Clive Standen, Gustaf Skarsgård med flre

Sæsoner: 5 sæson har premiere til november

Om: Sex (dog uden så meget hud, medmindre man ser de udvidede versioner af afsnittene) og vold er der masser af i Vikings, men i forhold til Game of Thrones er der også meget at hente set fra et historisk perspektiv.

Det er nemlig historien om danske Regnar Lodbrog, der går fra at være landmand til konge via succesfulde vikingetogter. Hans historie er oprindeligt fortalt af Saxo, som enhver gymnasieelev jo kender så godt. Det er råt og brutalt - præcist lige som virkelighedens vikinger var. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE