Magasinet M!

5 sindssyge seriemordere, der har slået ihjel i din levetid

Mange af historiens værste seriemorder finder du en del år tilbage i tiden. Men faktum er, at der findes masser af slagsen verden over. Lige nu. Vi har samlet fem, som både har slået ihjel og er blevet fanget i din levetid

5 sindssyge seriemordere, der har slået ihjel i din levetid
Walter Ellis

Øgenavn: The Milwaukee North Side Strangler
Aktiv: 1987 - 2007
Ofre: 7
Hvor: Milwaukee, Wisconsin, USA

Om: Alle Walter Ellis' ofre var afro-amerikanske prostituerede kvinder. Alle voldtaget og kvalt med de bare næver. Han blev først fanget i 2007 og mistænkt for at være den berygtede seriemorder, selvom han mellem 1981 og 1998 var blevet anholdt hele 12 gange.

Det er muligt, at Ellis har haft flere ofre på sit CV, da hans DNA blev fundet på ni ofre i alt. Men siden alle var prostituerede, var det svært at sige, om han var den egentlige morder til de sidste to. Man mener, at en af kvinderne blev dræbt af en anden, da hun ikke blev kvalt som Ellis' andre ofre.

Det tog lang tid for politiet at skabe en forbindelse mellem alle mordene. Selv da de fandt den, matchede DNA'et, de fandt på kvinderne, ikke noget i politiets database.

Ellis blev idømt syv livtidsdomme i 2011, men nåede i alt kun at tilbringe seks år i fængslet, da han i slutningen af 2013 døde af naturlige årsager 53 år gammel.

ANNONCE
5 sindssyge seriemordere, der har slået ihjel i din levetid
Stephen Griffiths

Øgenavn: The Crossbow Cannibal
Aktiv: 2009-2010
Ofre: 3
Hvor: Bradford, England

Om: Stephen Griffiths dræbte imellem 2009 og 2010 tre prostituerede i Bradford, West Yorkshire, England, ved at skyde dem alle i hovedet med en armbrøst. Da han endelig blev fanget i 2010, navngav han i retssalen sig selv "The Crossbow Cannibal". Han hævdede nemlig at have skåret flere kropsdele af de prostituerede og bagefter spist dem, inden han skilte sig af med resterne af liget, som i øvrigt aldrig er blevet fundet.

Allerede som teenager havde Griffiths vist psykopatiske seriemorder-træk. Da han var 17 år gammel, fik han en fængselsdom på tre år efter at have angrebet en person med en kniv. Dengang tilstod han, at han fantaserede om at slå folk ihjel, og forudsagde, at det ville ske; at han ville gå amok i en blodrus.

Han blev som 21-årig diagnosticeret som skizoid psykopat, da han var blev idømt to års fængsel for at holde en kniv imod en 2-årig piges strube. Desuden var Griffiths administrator for en hjemmeside, der gik i deltaljer med hans beundring af andre seriemordere. Han så især op til Bradfords anden berømte seriemorder, Peter Sutcliffe, the Yorkshire Ripper, som slog 13 mennesker ihjel fra 1975-1980.

Griffiths tilstod de tre mord 21. december 2010, men politiet har senere efterforsket i, om han stod bag yderligere tre mord, da han i et interview engang hævdede at have dræbt seks personer. Han afsoner i øjeblikket en livtidsdom.

ANNONCE
5 sindssyge seriemordere, der har slået ihjel i din levetid
Steve Wright

Øgenavn: The Suffolk Strangler
Aktiv: 2006
Ofre: 5
Hvor: Ipswich, Suffolk, England

Om: Steve Wright var den perfekte stereotyp på en seriemorder. Han levede øjensynligt et normalt liv, mens han gemte på en grusom hemmelighed. For hans golf-venner var Wright "den kedeligste fyr i verden". Han havde skabt denne persona som en uinteressant, normal gaffeltruck-chauffør. Men virkeligheden var en helt anden.

Han havde et voldeligt temperament med en plettet straffeattest og med en vane for ofte at besøge prostituerede. Dette kulminerede med en seks uger lang mordtogt i 2006, hvor i alt fem kvinder blev dræbt.

Wright havde først sex med dem, hvorefter han kvalte dem. I 2008 blev han idømt en livtidsdom. Han nægtede at kommentere på drabene eller at give nogle informationer, hvad angik hans motiver.

Politiet efterforsker stadig i, om han kan have stået bag flere mord, da de står med flere uopklarede sager.

ANNONCE
5 sindssyge seriemordere, der har slået ihjel i din levetid
Ronald Dominique

Øgenavn: The Houma Serial Killer
Aktiv: 1997-2006
Ofre: 23
Hvor: Houma, Louisiana

Om: Dominique blev fældet i 2006, efter en mand havde anmeldt ham, da han han havde nægtet at lade sig binde af Dominique. Dominique stod nemlig bag 23 mord af homoseksuelle mænd over en 9-årig periode. Han samlede sine ofre op på diverse bøssebarer, hvor han tilbød dem penge for sex. Dem, der nægtede det, overmandede han, bandt og voldtog dem. Herefter kvalte han dem for at undgå, at de anmeldte ham, så han røg i fængsel.

Da han endelig blev fanget blev han idømt otte livtidsdomme for otte mord. Men efterfølgende erkendte han at have stået bag 15 yderligere drab. Han tilstod for at undgå dødsstraf. I øjeblikket afsoner han sin dom i Louisiana State Penitentiary.

ANNONCE
5 sindssyge seriemordere, der har slået ihjel i din levetid
Mark Goudeau

Øgenavn: The Baseline Killer
Aktiv: 2005-2006
Ofre: 9
Hvor: Phoenix, Arizona, USA

Om: På samme tid som en mand hærgede området med et gevær og dræbte otte personer, voldtog og dræbte Mark Goudeau otte kvinder og en mand. Inden han blev fældet havde var han allerede blev idømt en ni-årig dom for voldtægt, men blev løsladt i 2004. Mellem 2005 og 2006 begik han udover mordene også flere voldtægter og røverier.

Ved mordene arbejdede han ud fra en metode om at holde en pistol imod tindingen på sine ofre, voldtage og røve dem for til sidst at trykke på aftrækkeren. Den ene mand, han slog ihjel, var bare på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Det var svært for politiet at skille alle mordene, der blev begået i området på det tidspunkt, fra hinanden, da den anden seriemorder, som var på spil, som sagt også skød sine ofre. Men i sidste ende lykkedes det, og Goudeau blev i 2011 dømt til døden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce