Magasinet M!

5 sindssygt fede serier du bør se - men ikke kan

Hvad sker der, Netflix og HBO Nordic?

Der er masser af gode tv-serier og med de mange streamingtjenester, vi har adgang til, så er der også mulighed for at se de fleste - selv om det kan blive dyrt med et abonnement på alle tjenesterne. Men man kan jo spare lidt ved at droppe flow tv.

Men alligevel er der hele tiden serier, der falder igennem sprækkerne, og ikke findes på nogle af tjenesterne. Selv om de er helt nye og sagtens senere kan dukke op på en streamingtjeneste nær dig, så lever vi i en international verden, hvor internettet bugner med spoilers, og vi også gerne vil diskutere serierne med vores udenlandske venner, mens de stadig er friske.

ANNONCE
inputmag.dk - 5 sindssygt fede serier du bør se - men ikke kan inputmag.dk

The Expanse - sæson 2

Serien, der er baseret på på bogserien af James S. A. Corey (i virkeligheden to personer, der også skriver til tv-serien) og SyFy har netop forlænget med en tredje sæson. The Expanse er lige nu i gang med en forrygende anden sæson, og er den bedste science fiction-serie på tv lige nu og velsagtens det bedste bud på den lidt mere hårde science fiction i flere år - altså med lidt større respekt for fysikkens love end flertallet af serier, der foregår i rummet.

Serien foregår i vores solsystem, og er helt blottet for aliens (eller er den?). Til gengæld skildrer den et interessant magtspil mellem Jorden (styret af FN), den løsrevne koloni på Mars, store virksomheder og de mange, der lever spredt på stationer i solsystemet kaldet Belters.

Sæson 1 er at finde på Netflix, så der kommer denne sæson nok også - men kan man ikke vente, så kan den købes på f.eks. den amerikanske iTunes.

ANNONCE
inputmag.dk - 5 sindssygt fede serier du bør se - men ikke kan inputmag.dk

Mr Robot - Sæson 2

Endnu en serie, hvor første sæson er at finde endda flere steder (Både Viaplay og HBO Nordic), men hvor den for længst afsluttede sæson 2 ikke er at finde nogen steder. Den første sæson om hackeren elliot (Rami Malek) og den mystiske Mr. Robot (Christian Slater) var velspillet og formodede at gøre gode ting med et Fight Club-lignende koncept. Anden sæson på 12 episoder, hvoraf det sidste blev vist på USA Network i september, har vi derimod ikke set endnu. Nogen burde gøre noget!

USA har bestilt tredje sæson, som får premiere i USA i oktober.

ANNONCE
inputmag.dk - 5 sindssygt fede serier du bør se - men ikke kan inputmag.dk

Legion

Man kunne også kalde Legion for FX-Men, da det er stationen FX' bud på en superhelteserie baseret på en af de mindre kendte fra serien X-Men. Men man skal ikke tro, at man ved, hvad man går ind til med Legion, hvis man har set Agents of S.H.I.E.L.D. eller Netflix' Marvel-serier. Legion tager genren i en hel anden retning og har en imponerende, anderledes fortælleteknik end nogen anden serie på tv lige nu.

Legion er syret og tager sig friheder med tv-mediet, som er virkelig originale. Serien er så anderledes, at man kunne frygte, hvordan seerne ville tage imod den. Men FX er åbenbart tilfredse og har bebudet sæson 2. Serien handler om David Haller, der er mutant med helt uset stærke kræfter men også en hobe psykologiske problemer (i tegneserien er han søn af X-Men-lederen Charles Xavier - det nævner serien ikke lige som ordet mutant ikke bruges). Serien er skabt af Noah Hawley, der også stod bag den kritikerroste Fargo. Hvilket bringer os til ?

ANNONCE
inputmag.dk - 5 sindssygt fede serier du bør se - men ikke kan inputmag.dk

Fargo

Serien er skabt af Noah Hawley og har vundet en Emmy for Outstanding Miniseries. De to sæsoner tager løseligt udgangspunkt i en af Coen-brødrenes allerbedste Oscar-vindende film (af samme navn). Serien består af to sæsoner, der forgår i samme univers i staten Minnesota som filmen, men kun er løseligt forbundne. Tredje sæson er i færd med at blive produceret.

Ud over et fremragende manuskript, så har serien høstet ros for det imponerende skuespilleropbud, hvor flere af Hollywoods større navne som Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kirsten Dunst og Ewan McGregor har eller skal spille roller - noget der ligesom i True Detective kun kan lade sig gøre, fordi hver sæson er en afsluttet historie.

Serien har været at finde på flere streamingtjenester - sæson 2 dog kun meget kortvarigt - men er det ikke mere.

ANNONCE
inputmag.dk - 5 sindssygt fede serier du bør se - men ikke kan inputmag.dk

The 100 - sæson 3 og 4

I den lettere ende har vi den dystopiske serie The 100, der foregår på jorden lang tid efter en altødelæggende atomkrig. Serien handler om kampe og intriger mellem efterkommere af dem, der flygtede ud i rummet og har boet på et The Ark, en international rumstation flikket sammen af hvad der nu lige var i kredsløb, og Grounders, der er efterkommere af de overlevende på den giftige jord.

Serien startede som lidt af et teenagedrama og er da også baseret på en såkaldt Young Adult bogserie. Titlen refererer til 100 kriminelle teenager, der blev sendt ned på jorden fra The Ark som de første, men har siden udviklet sig til et brutalt og ganske underholdende science fiction-drama.

De to første sæsoner er på Netflix, sæson 3 glimrer med sit fravær og sæson 4 kører lige nu på kanalen The CW i USA.

Leveret af inputmag.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce