Magasinet M!

5 skrækindjagende gyserfilm du ikke vidste du glædede dig til i år

Med premiererne af The Neon Demon og The Conjuring 2 i denne uge er gyseråret for alvor skudt i gang. Her er fem horrorfilm, vi ser frem til, får dansk biografpremiere.

Lights Out

Dansk biografpremiere: 21. Juli

Svenske David Sandberg er klar med sin første spillefilm. Og det ser ud til at blive en særdeles uhyggelig en af slagsen. I Lights Out hjemsøges en kvinde og hendes lillebror af en række uhyggelige skabninger, der kun viser sig, når lyset er slukket. Skabninger, som af uforklarlige årsager kan kædes sammen med deres mor. Snart finder de ud af, at deres liv er i fare - hvis ikke de sørger for at holde lyset tændt. Vi håber virkelig, at Sandberg kan holde sig fra Hollywood-klichéerne og få sat et europæisk touch på Lights Out, på trods af at det er en amerikansk produceret film. Sverige er nemlig ikke helt uefne i horrorgenren og har tidligere spyttet mesterværker ud så som Ingmar Bergmans Ulvetimen og Tomas Alfredsons Lad Den Rette Komme Ind.

ANNONCE

Don't Breathe

Dansk biografpremiere: Afventer - men formentlig i slutningen af august

Fede Alvarez kom for alvor på gyserkortet for hans remake af Sam Raimis legendariske Evil Dead tilbage i 2013. Nu er han så klar med mere skræk og rædsel i form af Don't Breathe - eller A Man in the Dark, som den også hedder. Heri bryder en flok venner ind i en gammel, rig og blind mands hus i den tro, at de vil slippe af sted med det perfekte kup. Men de tager grueligt fejl, og alt går galt. For den blinde mand er på ingen måde så hjælpeløs, som han ser ud. Han gemmer på en hemmelighed, ingen havde set komme. 

ANNONCE

Green Room

Dansk biografpremiere: Afventer

Jeremy Saulnier lavede i 2013 den oversete indieperle og hævnfilm Blue Ruin (som i øvrigt kan ses på Netflix). Derfor er vores forventninger til hans kommende Green Room da også tårnhøje. Der er måske ikke dømt klassisk gys, men du kan nok godt forvente en ultravoldelig film med en ond, psykopatisk Patrick Stewart som vanvittig neonazist. I Green Room overværer et punk band et mord, som leder til en kamp for overlevelse imod en gruppe sindssyge skindheads - netop ledet at Patrick Stewart. Filmen har fået stærke anmeldelser i USA allerede og byder udover Stewart på gamle kendinge som Anton Yelchin (Alpha Dog) og Imogen Poots (28 Weeks Later).

ANNONCE

The Witch

Dansk biografpremiere: Afventer

Vi indrømmer, at du måske har hørt om The Witch - filmen, der i 2015 tog Sundance Festival med storm, hvor instruktør Robert Eggers bl.a. vandt prisen for bedste instruktør i "drama"-kategorien. The Witch er lavet for beskedne $3.5 millioner (små 23 millioner kroner) og er et klassisk folkeeventyr om en familie, der bliver udvist fra en by i New Englands middelalder. De skal nu kæmpe for overlevelse, mens mørke kræfter lurer lige om hjørnet i den skov, de har slået sig ned ved siden af. En dag forsvinder familiens nyfødte spædbarn pludseligt, hvilket bliver starten på et mareridt, hvor familien anklager og mistænker deres ældste barn for at være i besiddelse af heksekræfter. Men er det, som de tror? The Witch har været længe undervejs, og vi håber, at de danske biografdistributører snart får nosset sig sammen tilat få den til lille Danmark

ANNONCE
5 skrækindjagende gyserfilm du ikke vidste du glædede dig til i år

Leatherface

Ingen trailer endnu?

Dansk biografpremiere: Afventer

Leatherface er historien om, hvordan Leatherface, du helt sikkert kender fra Motorsavsmassakren, blev til Leatherface. Den sindssyge hovedperson flygter fra et psykiatrisk hospital sammen med tre andre patienter, kidnapper en ung sygeplejerske og tager hende med på et mareridt af et road trip. På vejen får de følgeskab af en sindsforvirret advokat, som er ude efter hævn. Det er instruktørerne Alexandre Bustillo og Julien Maurys første Hollywood-film. Et par, der lavede den djævelsk gode, franske Inside tilbage i 2007. Kan de finde nogle af de samme ting frem i Leatherface, kan det her snildt blive en nyklassiker inden for horrorgenren.

Andre film, der er værd at holde øje med: Rob Zombie's 31, Amityville: The Awekening, Rings, The Purge 3, The Strangers 2, Bye Bye Man, They Look Like People

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce