Magasinet M!

5 ting, enhver fingernem fyr SKAL vide om kvinders orgasme

Er lange langemænd en fordel, når det kommer til kvinder og orgasme? Og handler det kun om fysisk stimulation? Få svaret her5 ting, enhver fingernem fyr SKAL vide om kvinders orgasme
1: Længere penisser hjælper nødvendigvis ikke kvinder til at få orgasme

Når det kommer til penisstørrelser, er det ikke altid en fordel, hvis "din bedste ven" er stor. I hvert fald ikke, når det kommer til kvinders evne til at nå klimaks. I et studie fra 2012, udgivet i The Journal of Sexual Medicine, fandt forskere ud af, at en penis over gennemsnittet IKKE øger sandsynligheden for orgasme ved de fleste kvinder. I et andet studie, hvor man bad kvinder om at vælge den ideelle penislængde ved ens partner, valgte de fleste kvinder en størrelse, der kun var en smule over gennemsnittet. Og der er nok en biologisk årsag bag kvinders penispræferencer: Gennemsnitsdybden på en kvindes vagina er nemlig ret tæt på gennemsnitslængden på en penis.

ANNONCE
5 ting, enhver fingernem fyr SKAL vide om kvinders orgasme
2: Kvinder KAN få flere orgasmer i streg

Når mænd når klimaks, oplever de fleste, at de har brug for en genopladning - en periode, hvor det ikke er muligt at få endnu en orgasme, uanset hvor lang tid penis bliver stimuleret. Denne periode kan vare alt fra flere minutter til flere timer (selvom forskning viser, at mænd rent faktisk kan lære dem selv at få flere orgasmer i streg).

Som modsætning, har de fleste kvinder ikke brug for sådan en periode og kan opnå endnu en orgasme uden nogen mærkbar pause, så længe den seksuelle stimulation fortsætter. For mere end 50 år siden, dokumenterede forskningsteamet Masters and Johnson, at kvinder kan få flere orgasmer i træk: "Mange nyder faktisk at få mindst tre eller fire orgasme under samleje," skrev de.

ANNONCE
5 ting, enhver fingernem fyr SKAL vide om kvinders orgasme
3: Nogle kvinder ejakulerer efter at have fået orgasme

Alle ved, at ejakulation (udløsning) og orgasme fint går hånd i hånd ved mænd (selvom det rent faktisk er muligt for mænd at få orgasme uden at få udløsning). Men det er også muligt for kvinder at få ejakulerende orgasmer (som du nok egentlig godt vidste).

Flere forskellige typer af kvindelig ejakulation er blevet dokumenteret, hvor nogle af kvinderne oplever at frigive en mindre mængde af mælkeagtig væske (sammenligneligt med mænds sæd), mens andre oplever en større "eksplosion" af vand-lignende væske (det, du sikkert kender som squirting).

Kvindelig ejakulation er noget, som der stadig forskes i, og det er yderligere en fortsat stigende populær kategori inden for pornoverdenen.

ANNONCE
5 ting, enhver fingernem fyr SKAL vide om kvinders orgasme
4: Kvinder kan opnå orgasme på mange måder - ikke kun gennem penetration

Mange kvinder kan få orgasme gennem vaginal penetration. Men det er ikke den eneste form for seksuel stimulering, som man forbinder med kvinders orgasme. Et stort antal af kvinder kan få orgasme gennem stimulering af klitoris, nogle kan få det gennem stimulering af brysterne og brystvorterne, mens et fåtal kan opleve det gennem stimulering af livmoderhalsen.

Men hvad skyldes disse forskellige måder for kvinder at opnå orgasme på? Et studie fra 2011, udgivet i The Journal of Sexual Medicine, viste, at stimulation af vagina, klitoris, brystvorterne og livmoderhalsen alt sammen aktiverede en del i hjernen, der kaldes "den sensoriske cortex". I lyset af dette er det måske ikke overraskende, at stimulering af så mange forskellige kropsdele kan tilfredsstille kvinderne.

ANNONCE
5 ting, enhver fingernem fyr SKAL vide om kvinders orgasme
5: Den kvindelige orgasme handler ikke kun om fysisk stimulation

Der er bestemte fysiske aktiviteter, som kan øge kvinders chance for at få orgasme gennem en given sex-oplevelse - som eksempelvis oralsex. Alligevel er kvinders orgasme også psykologisk relateret.

For eksempel kan det, at kvinder har stærke følelser for deres partner, også øge deres chance for at få orgasme, end hvis de ikke har førnævnte følelser. Kvinder, der føler sig stærkt fysisk tiltrukket af deres partner, har også større sandsynlighed for at få orgasme.

De psykologiske faktorer som disse kan også spille en rolle hos mændene, men mænds orgasme er mindre afhængig af dem. De fleste mænd kan næsten altid opleve at få orgasme under sex, mens kvinders orgasme-oplevelser varierer meget mere.

Selvfølgelig er disse ovenstående fem ting ikke alt, der er at vide om kvinders klimaks, men det er i hvert fald en god start.

ANNONCE
Del

Seneste nyt