5 ukendte danske verdensmestre

Det er efterhånden noget tid siden, en dansk atlet eller landshold kunne kalde sig selv for verdensmester i nogle af de store sportsgrene. Men så er det godt, at vi har talenter inden for meget andet. Her er fem, der har vundet VM-guld inden for det sidste år.

JIMMY JEPSEN BÆK

Verdensmester i: Cocktails

Om: Det var første gang i historien, at en dansker vandt VM i cocktails, da Jimmy Jepsen Bæk trak sig sejrrigt ud af kategorien "After dinner cocktails" ved International Bartender Association's 63. udgave af det officielle verdensmesterskab i cocktail i Sydafrika i oktober sidste år.

After dinner cocktails er kendetegnende ved, at det ofte er sødere cocktails, du nyder efter en middag. Hans vinder-cocktail kalder han Memories of Narnia, som du kan finde opskriften på her

MIKKEL FRIIS-HOLM

ANNONCE

Verdensmester i: Chokolade

Om: Faktisk var det andet år i træk, at Mikkel Friis-Holm vandt verdensmesterskabet, da han i november blev kåret som vinder af bedste mælkechokolade ved International Chocolate Awards i London. Til DR sagde han dengang, at hans fokus var på råvaren, at behandle de rigtige bønner på bedst mulig vis og at benytte sig af den rigtige mælk, for at få en lækker cremet smag.

THOMAS LARSEN, FREDE ØHRGAARD OG CARSTEN W. HANSEN

ANNONCE

Verdensmestre i: Bowling

Om: Det var lidt af en sensation, da den danske bowling-trio snuppede guldet foran forhåndsfavoritterne fra USA ved sidste år VM i Abu Dhabi. Efter en tæt semifinale mod Korea, vandt danskerne 647-638 over bowlingens hjemland i finalen.

AUGUST ROSENMEIER

Verdensmester i: FIFA

Om: Den 18-årige dansker vandt det hele ved sidste års VM i fodboldspillet FIFA i Rio (samtidig med det rigtige fodbold-VM). I alt 2,5 millioner mennesker spillede med, så det var lidt af en præstation af Rosenmeier, som sled sig til en 3-1-sejr over engelske David Bytheway i finalen.

"Det er utroligt. Danmark er ikke til det rigtige VM, men nu har vi vist dem, at vi kan spille fodbold på den virtuelle bane," sagde August Rosenmeier til DR efter sin finale-sejr.

Han forsvarer de danske farver fra 17.-19. maj, når VM 2015 afholdes i München.

LARS BIRCH, SIMON NIELSEN, MARTIN MULLER OG THOMAS ENEVOLDSEN

ANNONCE

Verdensmestre i: Magic-kort

Om: Det danske mandskab håbede før turneringen i det lidt nørdede kortspil Magic: The Gathering på en placering blandt de 32 bedste. Men at de skulle løbe med sejren, havde ingen regnet med. I en finale, som de længe så ud til at tabe, vandt de på mirakuløs vis over Grækenland, hvor de fleste af spillerne var professionelle. Det udløste en præmie på 290.000 kroner. Desuden vandt de både en tur til en turnering i Washington DC og Nice.

"Vi har alle spillet over 100.000 spil, og det der skete, var 'One in a million', og så rammer den lige der, hvor vi bliver verdensmestre," sagde Lars Birch dengang til metroxpress.