Magasinet M!

6 af de dyreste sportstrofæer nogensinde

At være professionel atlet kommer med mange fordele – især de enorme pengepræmier, man ofte modtager – men næsten alle, der har været i branchen, ville bytte alt for at få chancen for at løfte et mesterskabstrofæ.

Mange beskriver denne oplevelse som "uvurderlig", men nogle trofæer har en reel værdi, der afspejler deres pris.

Det er ikke lige de trofæer, der får lov til at komme hjem til folk og stå på hylden - de skal gerne blive i sporten!

The Lombardi Trophy

Først har vi det berømte Lombardi Trophy, som blev skabt i 1966 af Tiffany & Co. som en ærefuld præmie til Super Bowl-vinderen i NFL. Denne trofæ er lavet af omkring 10.000 dollars sterlingsølv og har en produktionsomkostning på cirka 370.000 danske kroner pr. stk. Hvert år får vinderen en ny version af trofæet opkaldt efter den legendariske træner Vince Lombardi.

Stanley Cup

Hockeyens mest ikoniske trofæ er Stanley Cup, skabt i 1893. Denne trofæ, der er næsten tre fod høj og vejer omkring 35 pund, har en værdi på cirka 4,3 millioner danske kroner. Selvom den originale skål og "Permanent Cup" er udstillet på Hockey Hall of Fame, er det "Presentation Cup", som spillerne løfter efter sæsonens afslutning.

The FA Cup

En anden værdifuld sportstradition er FA Cup-trofæet, som belønner Englands bedste fodboldhold. Den nuværende version, lavet af omkring 14 pund sterlingsølv, blev færdiggjort efter 250 timers arbejde og er vurderet til cirka 8,4 millioner danske kroner. Denne version blev designet i 1911 som en opgradering af den oprindelige, som blev stjålet i 1895.

Borg-Warner Trophy

Borg-Warner Trophy, præsenteret ved Indianapolis 500, blev introduceret i 1936 og kostede oprindeligt 10.000 dollars (omkring 225.000 danske kroner i dag). Den er nu forsikret for cirka 24,5 millioner danske kroner. Denne imponerende trofæ, der er over fem fod høj og vejer mere end 150 pund, står permanent udstillet på Indianapolis Motor Speedway's museum.

Woodlawn Vase

Woodlawn Vase, som gives til vinderen af Preakness Stakes i væddeløbsheste, er vurderet til omkring 28 millioner danske kroner. Denne vase blev introduceret i 1861 og blev officiel for Preakness Stakes i 1917. Den er lavet af 30 pund sterlingsølv og er permanent udstillet på Baltimore Museum of Art, men bliver eskorteret til racet under streng bevogtning.

FIFA World Cup

Den mest kostbare af dem alle er FIFA World Cup-trofæet, som er fodboldens mest prestigefyldte belønning. Det nuværende trofæ, der blev designet i 1974 efter en international designkonkurrence, er lavet af mere end 5 kilo 18-karat guld og anslås at være cirka 136 millioner danske kroner værd. Det erstattede det tidligere Jules Rimet-trofæ, som blev stjålet og smeltet ned, da Brasilien fik det permanent efter deres tredje sejr i 1970.

ANNONCE
Del

Seneste nyt