Magasinet M!

6 bizarre facts, du ikke vidste om fænomenet Nicolas Cage

Manden, legenden, mysteriet - en vaskeægte crazy fucker.

En mærkværdig skikkelse i Hollywood, som havde sin storhedstid med famøse film såsom Leaving Las Vegas, National Treasure, The Rock og Con Air. Men i nyere tid spiser han sig selv af med produktioner såsom Arsenal, Army of One, Dog Eat Dog og Pay the Ghost.

Hvis du tænker 'Nååå ja' om de sidstnævnte, så ser du eddermame mange dårlige film. De fleste aner nok ikke, at manden stadig er aktiv andet i nogle få, middelmådige produktioner, med undtagelse af den interessante Joe i 2013.

Han er røget direkte ned i lokummet med sin filmsucces i samme boldgade som eksempelvis Adam Sandler. Han har uden tvivl et talent, som han har gemt godt væk for tiden, da han virkelig virker til at sige ja til alle roller. Men talentet ligger i hans excentriske personlighed, så vi krydser fingre for et lille comeback ude i fremtiden - men håbet er ikke stort.

Udover nogle uheldige valg på karrierestien ligger der mere mærkværdighed gemt under overfladen hos kære Cage.

Her er 6 ting, du måske ikke vidste om duden.

1) Cage blev betalt 125 millioner kroner for IKKE at spille Superman

Det kræver en lidt længere historie. Cage var det oplagte valg til en film om den kappeklædte helt, Superman Lives, i midt 90'erne, da han havde sin storhedstid og desuden er en kæmpe tegneserienørd. Kevin Smith skrev manuskriptet og Tim Burton skulle instruere, men tingene gik i vasken ret hurtigt. Supermans dragt skulle være sort, han kunne ikke flyve og han skulle slås med en kæmpe edderkop - ingen kunne blive enige. I alt dette kaos blev Cage en del af holdet med en 'pay or play'-kontrakt på 125 mio. kroner - uanset om filmen blev til noget. Filmen blev droppet, og Cage fik en fed lønseddel med sig hjem alligevel. 

ANNONCE

2) Cage ejede et perfekt eksemplar af Action Comics No.1

Som nævnt ovenover er Cage en kæmpe fan af tegneserier, og ikke mindst fan af Superman. Han ejede et perfekt eksemplar af Action Comics No.1, som er kendt for at være det første blad, hvor Superman optræder. Han købte den i 1997 for 940.000 kroner - senere blev den blev stjålet, indtil den blev fundet igen i 2011 i et forladt opbevaringsrum. I dette år solgte han den så for 13,5 millioner danske kroner! Der findes ca. 5 eksemplarer i så god stand som Cages i hele verden. 

ANNONCE

3) Cage har en tatovering af Ghost Rider på sin overarm

Cage medvirkede i Ghost Rider i 2007, som jeg i sin tid fandt ganske underholdende med sit bad-ass plot og småsjove tegneseriekoncept. Jeg frygter at gense den i dag, da jeg efter synet af toeren i 2011 har fået lidt allergi for Ghost Rider på det store lærred. Men Cage selv er åbenbart ret vild med karakteren, da han har en tatovering af karakterens flammekranie på sin overarm. Engagement eller nørderi på højt niveau? 

ANNONCE

4) Cage skiftede sit navn fra Coppola til Cage for at undgå nepotisme

Nepotisme er som forventet en ret stor ting i Hollywood. Du kender nogen, der kender nogen, der kender nogen og så videre. Familie er ikke en undtagelse, og Cage er faktisk nevø til den legendariske instruktør Francis Ford Coppola. Cages rigtige navn er Nicolas Kim Coppola. Men Cage ville ikke udnytte sit navn og sine familiære forbindelser, så han valgte at skifte sit efternavn til Cage. Og hvor kommer det så fra? Det er såmænd inspireret af Marvel-karakteren Luke Cage. Jep, han er for alvor en nørd.

ANNONCE

5) Cage har opkaldt sin søn efter Supermans rigtige navn

Uden åbenbart at tænke på sit barns fremtid i skolegården valgte Cage at døbe sit barn Kal-El, Supermans oprindelige navn fra planeten Krypton. Men igen, hvis ens far er Nicolas Cage, skal man nok have styr på sagerne fra starten af trods alt. 

ANNONCE

6) Cage har købt en pyramide, som han vil begraves i

Jep, du læste rigtigt. Han har købt en 2,7 meter høj pyramidekrypt, som han vil begraves i. Med skriften 'Omnia Ab Uno', også oversat som 'Everything From One', har folk undret sig over, hvad den dog skal betyde. Voodoo-ritual? National Treasure-eftermæle? Ingen ved det. Vi må se, hvad der sker, når han ligger der. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE