Magasinet M!

6 fede dokumentarer for mænd, du kan se i biografen i november

Verdens mest berømte street art kunster, den mexicanske narkokrig og historien om, hvordan du som hip-hopper bliver 'fresh' er nogle af temaerne i disse anderledes dokumentarer, der bliver vist i biograferne den kommende uge.

6 fede dokumentarer for mænd, du kan se i biografen i november

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er Skandinaviens største dokumentarfilmfestival, og den er tilbage i København fra 5-15 november. Her bliver biograferne fyldt med 200 udvalgte dokumentarer. De næste fire dage, vil vi vælge film ud inden for et tema, som du bør se. 

I dag har vi plukket 6 dokumentarer ud til mænd.

ANNONCE
6 fede dokumentarer for mænd, du kan se i biografen i november
Cartel Land

Instruktør: Matthew Heineman
Tema: Den mexicanske narkokrig

Et eksklusivt og foruroligende indblik i de to autonome vagtværn, der på hver deres side kæmper mod deres fælles fjende; de mexicanske narkokarteller.

'Cartel Land' er et nærgående indblik ind i en mexicansk selvtægtsgruppe og deres forsøg på at bekæmpe et af Mexicos største narkokartellers tyranni af deres region. Den lokale læge, bedre kendt som "El Doctor", er leder af den autonome selvtægtsgruppe, og bevæbnet med våben og et desperat håb om at beskytte deres hjemegn fører gruppen en brutal kamp mod det kyniske kartel.

I mellemtiden leder den amerikanske veteran Tim Foley en lille paramilitær gruppe, hvis mission er at forhindre den mexicanske narkokrig i at sprede sig ind over den amerikanske grænse.

 Læs også: Den blodige mexicanske narkokrig

ANNONCE
6 fede dokumentarer for mænd, du kan se i biografen i november
'Above and Below'

Instruktør: Nicolas Steiner
Tema: Atypiske liv

Under Las Vegas er der opstået et parallelsamfund i tunnelerne, og i den californiske ødemark sender en ensom mand signaler til Gud igennem en trommesolo.

I dokumentarfilmen 'Above and Below' fortælles historien om en gruppe mennesker, der - langt væk fra civilisationen - har skabt sig et liv på deres egne betingelser.

Fra et kærestepar, der lever i en underjordisk tunnel i Las Vegas til en ensom fyr i den californiske ørken. Instruktør Nicolas Steiner følger deres, og et par andres, atypiske liv, og fortæller samtidig historien om de op- og nedture, der har gjort dem til samfundets outsidere. 

I 'Above and Below' får man historien om de atypiske mennesker, der måske ikke er så forskellige fra os selv. Det er en utrolig intens og nærgående dokumentar, der bliver fortalt med medrivende, forbløffende og visuelt stærke billeder.

ANNONCE
6 fede dokumentarer for mænd, du kan se i biografen i november
Banksy Does New York

Instruktør: Chris Moukarbel
Tema: Street art

Med filmen 'Banksy Does New York' følger man engelske Banksy, en af verdens mest kendte street artists, i en måned.

I oktober 2013 flyttede banksy til New York hvor han fremsatte et kunststykke hver dag i en måned, på forskellige, mere eller mindre, ulovlige locations. Der opstod inden længe en slags scavenger hunt blandt New Yorkere og fans. I filmen følger vi hypen, dem der prøver at få en bid af kagen og kritikerne igennem måneden.

Læs også vores artikel om Bansky her

ANNONCE
6 fede dokumentarer for mænd, du kan se i biografen i november
Fresh Dressed

Instruktør: Sacha Jenkins
Tema: Hip hop-kultur

Fresh Dressed er en fascinerende og sjov fortælling om hip-hopstilens udvikling - fra gaden til catwalken.

Instruktøren Sacha Jenkins har med filmen 'Fresh Dressed' skabt en livlig fortælling om hip-hop, urban-fashion og den altafgørende kamp for at være 'fresh'. Om filmen skriver Rolling Stones Magazine: "Smart, Incisive and flat-out fresh! The evolution of hip-hop through fashion."

Dokumentaren er sat sammen af en rig blanding af gamle arkivklip, fra dengang stilen var noget, der blev udlevet på gaden, samt dybdegående interviews med en farvestrålende pallet af rappere, designere og andre industrifolk såsom Kanye West, Pharrell Williams, Sean "Puffy" Combs, Nas, Pusha T, Swizz Beatz, Damon Dash, André Leon Talley, A$AP Rocky, Marc Ecko, Big Daddy Kane, Kid 'N Play og mange flere.

Læs også: 7 fede albums, du skal tjekke ud i november

ANNONCE
6 fede dokumentarer for mænd, du kan se i biografen i november
Uncertain

Instruktør: Ewan McNicol & Anna Sandilands
Tema: Livet i en sydstatsflække

'Uncertain' tilbyder et nuanceret kig på en lille amerikansk by og dens beboere i løbet af tumultagtige forandringer.

Uncertain er en lille overset og gådefuld flække på grænsen mellem Texas og Louisiana. Byens eneste reelle indtægtskilde, floden Caddo Lake, er dybt forurenet. Beboernes bekymringer om floden, kriminalitet, sygdom og sygehusvæsenet bliver fortalt med smukke, levende og humoristiske billeder set ud fra deres eget perspektiv.

Vi møder en fiskeguide med en karakteristisk sydstatsdialekt, en tidligere narkoman der forsøger at få blodhævn over et lokalt vildsvin, og en ung mand, der forsøger at gøre opråb mod den lille bys forfald, men i sidste ende er fanget i den. 'Uncertain' er en utrolig flot og yderst humoristisk dokumentar, der handler om at finde meningen med livet.

ANNONCE
6 fede dokumentarer for mænd, du kan se i biografen i november
Racing Extinction

Instruktør: Louie Psihoyos
Tema: Art/politik/biler

I 'Racing Extinction' kommer seeren undercover på nogle af verdens farligste sorte markeder for at afsløre, hvordan nogle mennesker systematisk og ufortrødent udrydder verdens havdyr.

Med 'The Cove' udsatte Louie Psihoyos tilskuerne for den brutale slagtning af delfiner i den japanske Taiji-bugt. I 'Racing Extinction' stiller Louie Psihoyos skarpt på menneskehedens rolle i udryddelsen af verdens dyr.

Med splinternye optagelser, afsløres problematikker om truede dyrearter og masseudryddelse. Det er en sensationel, storslået og højspændt aktivistisk film, med alt fra hightech spionudstyr til professionelle racerkørere som 'getaway drivers'.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce