Magasinet M!

6 film, du skal tjekke ud i maj

Viggo Mortensen snakker dansk, Tom Hardy er Mad Max i en dystopisk fremtidsverden, og The Rock redder verden i katestrofe-brag. Her er seks film, du ikke må glip af i maj.

6 film, du skal tjekke ud i maj

JAUJA

Premiere: 6. maj

Med: Viggo Mortensen, Ghita Nørby med flere

Derfor skal du se den: Viggo Mortensen på dansk? Det vil vi fandeme gerne se. Desuden ser traileren ud som om, at filmen bliver ét langt - til tider uhyggeligt - western-syretrip med et væld af flotte billeder.

Derfor skal du holde dig langt væk: Okay, selvom vi elsker Viggo Mortensen, og at filmen ser flot ud, så kan det godt gå hen og blive en liiiiiidt træg omgang, hvis ikke der bare sker en anelse mere end i traileren.

ANNONCE

THE GUEST

Premiere: 7. maj

Med: Dan Stevens, Sheila Kelley, Maika Monroe med flere

Derfor skal du se den: Elsker du ikke bare de der film, hvor en fremmed dukker op hos en familie ud af det blå, fortæller at han var ven med deres afdøde søn, flytter ind, og at der så begynder at ske mystiske ting i lokalsamfundet? Det gør vi, og sådan en film er The Guest.

Derfor skal du holde dig langt væk: Vi ved ikke helt, hvilken størrelse The Guest er. Vi snakker instruktøren, Adam Wingard, som primært har begået sig i horror-genren med film som You're Next og V.H.S. Kan han lave en velbalanceret thriller, uden det kammer over?

ANNONCE

MAD MAX: FURY ROAD

Premiere: 13. maj

Med: Tom Hardy, Charlize Theron med flere

Derfor skal du se den: At tage så klassisk en figur op igen som den, Mel Gibson udødeliggjorde i 1979 og år frem, er farligt. Men når traileren ser så hjernedød ud, som den gør; når to af Hollywoods hotteste (også udseendemæssigt) skuespillere er med; og når det er George Miller selv - manden bag de første Mad Max-film - der instruerer, så kan vi ikke andet end at glæde os helt vildt.

Derfor skal du holde dig langt væk: Den eneste grund skulle være, at Miller ikke rigtigt har lavet noget i action-genren siden den sidste Mad Max-film i 1981. Ved han stadigvæk, hvordan man gør, oven på Happy Feet og Babe: Den kække gris kommer til byen?

ANNONCE

TOMORROWLAND

Premiere: 21. maj

Med: George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie med flere

Derfor skal du se den: Det er instruktøren bag The Incredibles, Ratatouille og Mission: impossible - Ghost Protocol. Og med George Clooney i en af de bærende roller spørger vi, hvorfor ikke også Tomorrowland skulle gå hen og blive et hit?

Derfor skal du holde dig langt væk: Traileren ser som sådan ret fed ud, men vi frygter lidt, at der går lidt for meget Disney i den i forhold til filmens storyline. Det er jo også et barn, der spiller hovedrollen.

ANNONCE

SAN ANDREAS

Premiere: 28. maj

Med: Dwayne Johnson, Alexandra Daddario med flere

Derfor skal du se den: Vanvittig action med The Rock og en lækker dame siger vi bestemt ikke nej til. Og med et budget på $100 millioner, hvor skuespillerne ikke snupper de fleste af pengene, så er vi sikre på, at det går hen og bliver et gigantisk actionbrag.

Derfor skal du holde dig langt væk: Det kan godt være, at actionen er i højsædet i San Andreas, men det ligner umiskendeligt også en af de film, hvor der ikke er brugt mange timer på at skrive manuskriptet.

ANNONCE

WHILE WE'RE YOUNG

Premiere: 28. maj

Med: Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver med flere

Derfor skal du se den: Noah Baumbach er manden bag de små indie-mesterværker The Squid and the Whale og Frances Ha. Nu er budgettet vokset lidt, og Baumbach har fået Ben Stiller og Naomi Watts med på rollelisten. While We're Young kan godt gå hen og blive forårets og sommerens feelgood-komedie.

Derfor skal du holde dig langt væk: Baumbach er bedst, når det er lidt kitsch, og hvor humoren er ekstremt underspillet. Vi frygter lidt, at While We're Young er et skridt i den forkerte retning; nemlig mod mainstreamens afgrund (selvom vi selvfølgelig intet har imod mainstream).

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt