Magasinet M!

6 geniale træningsøvelser til ryggen

Ryggen bliver tit overset til fordel for overarme og bryst, men tro os, pigerne vil absolut ikke have noget imod, at du kaster dig over disse seks øvelser, som du kan lave derhjemme.

Ryggen bliver overset næsten lige så meget som benene i fitness-centrene rundt i landet. Vi mænd har en forestilling om, at det eneste kvinder tænder på er et par ordentlige guns, sixpack og en markeret brystkasse. Men de tre ting hjælper ikke så meget, hvis du ikke kan løfte en sukkerknald uden at ryggen føles som om, den er blevet gennemtæsket med en skorsten. Ifølge Aktiv Træning har hver fjerde danske mand ondt i ryggen, men det kan heldigvis forebygges med træning.

"Det er især inaktivitet, forkerte arbejdsstillinger og for svage muskler, der er skyld i, at vores rygge giver op. Motion, og ikke mindst styrketræning af kroppens coremuskler, er det bedste, du kan gøre for at forebygge smerterne. Stærke rygmuskler retter dig også op, så du får en pæn holdning og ser sund og veltrænet ud," skriver de på deres hjemmeside.

Se her, hvilke muskelgrupper pigerne tænder på.

Én af de øvelser, der kan give dig en stærkere ryg er pull-ups, som samtidig træner overarmene:

 

ANNONCE
6 geniale træningsøvelser til ryggen

Sådan gør du:

1. Læg dig under et bord med bøjede knæ, og grib fat i kanten med begge hænder. Placér dine hænder lidt længere ude end dine skuldre. Løft hoften op, så kroppen danner en lige linje fra skulder til knæ.

2. Træk brystet op til kanten, og sænk dig herefter roligt ned i strakte arme igen.

Tempo: Kontrolleret.

Du træner: Øvre ryg og overarme.

Men det er selvfølgelig ikke nok. Aktiv Træning har samlet seks gode øvelser, der tilsammen når rundt om alle muskelgrupperne i ryggen.

Dem kan du se lige her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt