6 gode råd til dig der vil låne penge online
Overvejer du at optage et lån til renovering af boligen, luksusrejsen til Maldiverne eller blot til hverdagens mange udgifter? Så er du langt fra den eneste. Der er dog visse faktorer, du bør overveje, før du beslutter dig for at låne penge online. Nedenfor finder du 6 gode råd til dig, der ønsker at optage et lån hos en online låneudbyder.
1. Sammenlign lån online
Det er altid en god idé at sammenligne de forskellige lån online. Benytter du en online sammenligningstjeneste, får du det fulde overblik over låneudbyderne, deres priser og de særlige fordele, de tilbyder deres låntagere. Sådan skaber du de bedste betingelser for dig selv, inden du beslutter dig for et lån.
En af de førende sammenligningstjenester af kviklån og andre lånetyper er Fair-laan.dk. Her kan du nemt og enkelt danne dig et overblik over dine lånemuligheder i Danmark. Fair-laan sammenligner lån på tværs af faktorer som lånebeløb, renter, løbetid og ÅOP.
2. Læg et budget
Før du begynder at undersøge lånemarkedet, er det essentielt, at du danner dig et overblik over din økonomi. Dette opnår du ved at lægge et budget over dine udgifter og indtægter. Hvor meget af din indtægt går til husleje, forsikring og andre faste udgifter? Hvor mange penge bruger du på variable udgifter som transport og fødevarer? Når først du har lagt et budget, får du indsigt i, hvor stort et beløb, du har til rådighed hver måned. Ud fra dette rådighedsbeløb, kan du vurdere, hvor stor en andel, du har råd til at afbetale på dit lån hver måned.
3. Hold udgifterne nede
Et budget kan også bruges til at finde steder i din økonomi, hvor du kan spare penge. De fleste danskere har typisk flere faste udgifter, som enten kan spares væk eller findes til billigere penge. Det kan derfor betale sig at overveje, om der findes billigere løsninger på bl.a. forsikringer og abonnementer.
4. Kend alle begreber
Der er mange faglige begreber forbundet med et lån, som er vigtige at kende, før du begiver dig ud på lånemarkedet. Det er langt fra alle danskere, der har kendskab til begreber som ÅOP, løbetid og variabel rente. Som et eksempel, står ÅOP for Årlig Omkostninger i Procent, og indebærer alle de udgifter og omkostninger, der er forbundet med lånet. Kender du ikke vigtigheden af ÅOP, kan du nemt betale mere for dit lån, end du havde forudset. Det er derfor essentielt, at du får styr på alle begreber, før du skriver under på din lånekontrakt.
5. Undersøg renter og løbetid
Umiddelbart lyder en lav rente og lang løbetid som den mest fordelagtige løsning. Det er dog ikke ikke altid tilfældet. Du skal nemlig være opmærksom på, at selvom renten er lav, skal du betale renter over en længere periode, hvilket nemt kan løbe op i mange penge. Et lån med en lang løbetid kan derfor gå hen og blive mindst lige så dyrt, som et lån, der har en høj rente og kort løbetid.
6. Lån kun det beløb, du har brug for
Selvom du måske kun bruger halvdelen af dit lån, skal du betale renter af hver eneste krone. Det kan derfor ikke betale sig at låne mere end det, du reelt set har brug for. Dog er der kommet en håndfuld låneudbydere i Danmark, som tilbyder en fleksibel kassekredit. Her betaler du kun renter af det beløb, du bruger - dog ofte til en højere rente, end hos almindelige forbrugslån. Du gør derfor klogt i at overveje hvor stort et lånebeløb, du har behov for, samt vurdere om en kassekredit vil være den bedste løsning til dig.